Vi lærer å lese en oppskrift

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Enkle regler for koking av kjøtt (1)
Advertisements

Tilpasset opplæring i praksis Ved Espen Schønfeldt
JULEMAT.
ERNÆRING HIL FOTBALL.
Foreldremøte om videregående skole
Denne presentasjonen er fra Kreftforeningen til Solvennbarnehager
Råd for et sunt kosthold (1)
Slik kommer du til «Personverninnstillinger»: Logg inn på Facebook.
Kurstreff 3 Dagens tema: Del 1: ”Ikke ett fett” Del 2: Bedre forståelse for matvaremerking/ ”Lære å lese varedeklarasjonen”. Kursøktens del 1 skal gi økt.
MEDIEARBEID I IOGT Innspill til seminar om lokale tiltak Lørdag 6. oktober Oslo.
H.Høie/N.Dolve april 2005 Oppgaveløsning i pedagogikk
Bra mat for bedre helse- Kurstreff 2
trinn Utarbeidet av Elise Klaveness, Høgskolen i Vestfold
Råd for et sunt kosthold (1)
Frankrike.
HVOR/ HVEM ER VI ? HVOR SKAL VI ? HVORDAN KOMME DIT ?
Opplæring i orientering
Styrking av elevers grunnleggende ferdigheter gjennom aktiviteter innen målområdet mat og helse.
Matenerklar.no tipser Uke 32 ( august) 5 *= minst 7 av disse er økologiske Har du merket huset ditt godt med husnummeret? Er nummeret godt synlig.
Fruktgrøt.
Kosthold og ernæring – for store og små
Mens vi venter… Julekalender til bruk i barneskolen – en PowerPointpresentasjon utarbeidet.
Enkel forklaring av hvordan bygge nettverk i euroSMART!
AP - Arbeidsplan Vi jobber med arbeidsplanen nesten hver dag.
Hvordan tenke lurt når du skriver tekst?
Kapittel 9: Utdanning i Norge
Noras hemmelige makroner Ps. Ikke røp oppskriften til Helmer
LEDDSETNINGER Vedlejší věty.
TORSDAG 28. juni 2012.
Forsøk ved vitensenteret
25 kommuner tar grep om egen utbygging Trude Andresen Fagsjef KS EffektiviseringsNettverkene.
Muntlige presentasjoner
Stasjon 1 GRØNNSAKER Smak på dip-alternativene!! 1-4 Svar på følgende spørsmål: Hvilken dip foretrekker du? Hvor mye må du spise for å oppnå en grønnsaksporsjon?
Rett og galt Kapittel 8 – Horisonter 8.
Kurstreff 5 Siste kurstreff med kort repetisjon og samtaler om oppnådde mål og veien videre.
GOD MORGEN!!.
Vitaminer.
Kostsirkelen.
Kirkens Nødhjelps fasteaksjon 2013
Refleksjonsspørsmål Region nord. Spørsmål 1a Hvorfor skal jeg lære et nytt fremmedspråk i tillegg til engelsk? Hvordan legitimerer vi fremmedspråket?
Tankekart for å sortere ingredienser…
dekke opp innenfor egen 16-meter
NÅ SKAL VI LÆRE OM LIKNINGER.
Nybegynnerkurs i orientering
Samtale 1.
Sette opp Gmail i Outlook
Foreldreskolen del 1 Norskfaget.
Ballens spretthøyde En ball er rund, og de aller fleste ballene spretter. Hvor høyt den spretter avhenger av dens vekt, størrelse og hvordan den er laget.
Sauser Mat og helse 1 15.Oktober 2008 Daniel Bødtker-Lund Høgskolen i Vestfold.
Utarbeidet av Sissel Vestre
Kapittel 6 Kveldsmat hos familien Dalilah.
Etterutdanningskurs Grunnleggende ferdighet å kunne regne i alle fag Mat og helse trinn Utarbeidet av Elise Klaveness, Høgskolen i Vestfold.
Case 3: På tur. På tur Rødstrupen barnehage skal ta de eldste barna (4-6 år) med på en dagstur til Bergstølhytta på Kulia. I denne oppgaven må dere løse.
Å skrive tale. Å skrive en tale I den klassiske retorikken delte man opp taleskrivningsprosessen i fem faser: inventio, dispositio, eloqutio, memoria.
Infinitiv: er den UBESTEMTE tiden. Vi kan sette Å foran verb som står i infinitiv. Å si Det var en vakker vårdag, at lærer`n sa til klassen: Å jobbe Nå.
Kap. 4 – Cases of Formalization How Information Technology Is Conquering the World: Workplace, Private Life, and Society Professor Kai A.
Har du lyst å lage sunne proteinpannekaker? – CompareKing.no.
1.
Kap. 4 – Cases of Formalization
LES SMARTERE Oversikt Lesemål Les aktivt Oppsummer Repeter
LES SMARTERE Oversikt Lesemål Les aktivt Oppsummer Repeter
Jeg skal lage en kake som du kanskje skal få smake
Prosentregning vol. 2.
Livet er praktisk, det gjelder også vår kristne tro.
Kap. 4 – Cases of Formalization
Konflikt Hva betyr ordet konflikt? Gi eksempler på konflikter.
Panorama Vg3 Kapittel 9 Før eksamen © James Oliver/Getty Images.
LESEUTVIKLINGSSKJEMA ET KVALITETSSYSTEM FOR LÆRER OG ELEV
Vigdis’ skolekokebok Oppskrifter
Utskrift av presentasjonen:

Vi lærer å lese en oppskrift I dag er det en vaffeloppskrift vi skal se på

Oppskrift Hva er en oppskrift? Hvorfor bruker vi oppskrift? Hvor finner vi en oppskrift? Når bruker vi en oppskrift?

Ingredienser: 8 egg 1 dl sukker 1 l melk 10 dl hvetemel 2 ts bakepulver 2 ts vaniljesukker 200g smeltet margarin

Hva betyr: 1 dl sukker 2 ts bakepulver 200g smeltet smør

Hva betyr? røren... helle = tømme Hvorfor er det lurt å ta smør på stekepannen før vi heller i røren?

Hva betyr: Stå og svelle?

Smelte smør. Skru på komfyren

Hvor lenge skal en vaffel steke? Til den er brun og gylden på begge sider. Mindre enn ett minutt. Hva skjer hvis den står lenger?

HUSK Les oppskriften nøye. Følg den. Lykke til.