Velkommen til hornemansgården

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Fra Arbeidsprogram til Årsmelding
Advertisements

Framtidig organisering av friluftslivet i Grenlandskommunene Prosjektet skal:  Drøfte ulike alternativer for hvordan man kan samarbeide om friluftsoppgavene.
Solidaritet i praksis for Zimbabwe. ”Vi oppfordrer alle organisasjonsledd i NTL til å støtte Norsk Folkehjelps prosjekter i Zimbabwe. Dere kan bidra til.
Nasjonalforeningen for folkehelsen Datakurs og dataklubber
Bra mat kurs Lillehammer Bra mat kurs Erfaringer fra Modum kommune.
Fylkesårsmøter 2013 Mental Helse. Vår visjon ”Alle mennesker skal ha en mulighet til å leve et liv basert på uavhengighet, selvstendighet og mestring”
N orges mest framtidsrettede fagskole, der fagmiljøene møtes og kompetanse utvikles SAMHANDLIGSREFORMEN Pål Storå avd.leder helsefag fagskolen.gjovik.no.
Folkehelsemeldinga Implikasjoner for samfunnsmedisinere i kommunene
Frivilligpolitikk i Askim
Frivilligheten en ressurs i folkehelsearbeidet, men til hva og hvordan? • Det offentlige og frivilligheten i et mangeårig og skiftende fellesskap • Veksten.
Statens senter for arkiv, bibliotek og museum Bibliotekreform 2014 INNHOLD OG TJENESTER.
Samarbeid skole næringsliv Valgfag
Kompetansekartlegging
Presentasjon av Studieforbundet Funkis. Studieforbund Studieforbundene i Norge bygger på en 150 år gammel tradisjon for opplysningsarbeid gjennom frivillige.
”Vi vil bli flere". Vil vi bli flere?.....Hvorfor? …Hva vil vi ha de nye til?
Wenche Frogn Sellæg hilser til dere alle.. Et godt liv med demens Hamar Wenche Frogn Sellæg/ Kari-Ann Baarlid.
Levanger kommune enhet Velkommen! Bunntekst 1. Levanger kommune enhet Bunntekst 2 Kommunedelplan oppvekst Hvorfor lager vi kommunedelplaner? Behov for.
Pensjonistene i Utdanningsforbundet Hamar, 6. april, 2011.
Veiene videre for Utdanningsforbundets arbeid med profesjonsetikk
Livsgledesykehjem- En revolusjon i eldreomsorgen
Muligheter og utfordringer med Operativ leder i klubb.
St.meld. 25 (2005 – 2006) Mestring, muligheter og mening «De fleste undersøkelser peker på dagligliv, måltider, aktivitet, sosiale og kulturelle forhold.
Sosial integrering av mennesker med psykiske problemer
September- Desember 2011 Seniorsykkelturer : Våre populære sykkelturer starter opp i mai og avsluttes i september. Det finnes en egen brosjyre over disse.
RFF’s ÅRSKONFERANSE 2013 BERGEN 6. – 8. MAI. RFFs vedtekter (utdrag): Navn og formål  Rådet for offentlige fagskoler (RFF) er et koordinerende organ.
Markedssituasjonen for drift og vedlikehold, funksjonskontrakter
Kvinesdal Frivilligsentral
Presentasjon av Studieforbundet Funkis. Hva er et studieforbund? Studieforbundene i Norge bygger på en 150 år gammel tradisjon for opplysningsarbeid gjennom.
Hvordan tar vi imot nye medlemmer?. Mine temaer ● Hvem er de nye medlemmene – og hvem er vi? ● Hva må vi mestre for å gjøre nye medlemmer aktive? ● Hvordan.
Handlingsplan for Oslostudentenes idrettsklubb 2013.
Lyst på livet - kjennetegn Empowerment Fokus på ressurser for helse, og egne muligheter og kompetanse til å ivareta og bedre helsa - livshjulet En nedenfra.
Dialogkart 1. Vår fremtid FN definerer: –«near aged» (55-64 år) –«young aged» (65-74 år) –«old old» (75-84 år) –«oldest old» (85+) 2030 (SSB): Hvor mange.
Velkommen!. Velkommen! Hvorfor trenger Norge et Faglig råd for PP-tjenesten?
Forfatter: Aarsand, Sverre Åpen hall – tar ”løkka” tilbake til idrettshallen (T) Folkehelsekonferansen 2013.
Fra IT for funksjonshemmede til IKT for alle – i et samfunn for alle 1998: Et oppdrag under regjeringens Handlings- plan for funksjonshemmede Finansiert.
Lions Club Sandefjord/Sandar – en klubb for fremtiden? - Klubber mister medlemmer (artikkel i Aftenposten ) - ”Utfordring til endring” (oppfordring.
Norges Jeger- og Fiskerforbund Innføring i organisasjonen Norges Jeger- og Fiskerforbund Innføring i organisasjonen.
Markedsføring, motivasjon og samarbeid
Drammen | Sosial- og helsedirektoratets rolle Et fagdirektorat underlagt HOD og AID  Fagdirektoratsrollen Følge utviklingen og samle inn kunnskap.
Idrettsrådets ansvar og rolle
SKOLETINGET Olav Ulleren, administrerende direktør Kunnskap for kommende generasjoner.
HK Trøgstad 97 Strategiplan.
Frivilligsentralene og framtiden
Velkommen til informasjonsmøte om Eikeli VGS’ tilrettelegging for Fossums langrennsløpere og skiskyttere !
September - Desember 2010 Seniorsykkelturer : Våre populære sykkelturer starter opp i mai og avsluttes i september. Det finnes en egen brosjyre over disse.
Oslostudentenes Idrettsklubb Langtidsplan Vedtatt første gang årsmøtet 8.mars 2007.
Strategi- og aktivitetsplan
IMDi Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, Gjøvik
FRILUFTSLIV FRA Naturopplevelser for livet.
Folkehelse i kommunene. Kommunene er pålagt å drive med helsefremmende arbeid Følger opp myndighetenes mål og arbeid for folkehelse gjennom tjenester.
HANDLINGSPLAN FOR FUNKSJONSHEMMEDES FELLESORGANISASJON ROGALAND 2016 – 2017.
Oslo kommune Byrådsavdeling for byutvikling Plankontoret for Groruddalen Metodeutvikling i Groruddalssatsingen Nasjonal konferanse om områdeløft Hotell.
Styrearbeid Tromsø 29. september. Vi som er her Innlogg.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!. Hva er et studieforbund? Nesten alle organisasjoner og lag driver kurs og opplæring for sine medlemmer.
FOLK Et femårig regionalt kultur- og helseprosjekt hvor kulturelle aktiviteter benyttes som virkemiddel i folkehelsearbeidet ( – ).
Seniorsentre og innbyggertorg Utvikling og organisering.
Drammen 30. september 2016 Bjørg Th. Landmark Velferdsteknologiens plass i helsetjenesten Hvilke refleksjoner gjør du deg i forhold til ordet velferdsteknologi?
Initiativet var tatt av Pf M&R hvor vi initierte et prosjekt inn i regional delplan for folkehelsene Målet var å få etablert et prosjekt.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Gode venner som hjelper andre
Hvem er vi Hvorfor er vi Om demens Fokusområder Tilbud Demensplan 2020
Bærum Venstre handlingsplaner 2017
Samarbeid om god helse og livskvalitet
Eldrerådet – råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne
Kvinnesatsing Info fra NJFF-Hedmarks kvinneutvalg
Metodeutvikling i Groruddalssatsingen
Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Utskrift av presentasjonen:

Velkommen til hornemansgården Arne Silset Styreleder

Hornemansgården Driftsavtale med Trondheim kommune Trondheim eiendom Vaktmestertjeneste

Formål Sikre et åpent tilbud til alle pensjonister, ut fra ønsker og behov. Attraktivt treffsted Organisere et allsidig tilbud Et treffsted som preges av hygge og trivsel for eldre Drive kafé/servering i Hornemansgården Arena for utvikling av frivillig innsats for pensjonister Bidra til å forebygge sosial isolasjon med tilbud i Hornemansgården og ved andre tjenester

PFO forpliktelser Drive virksomhet i Hornemansgården slik at «Eldres hus» blir et kulturelt kraftsenter for eldre Legge til rette slik at brukerne får innflytelse på innholdet i «Eldres hus» Opprettholde og videreutvikle den frivillige innsatsen ved driften av Hornemansgården Ha fokus på inkluderingen av brukerne av «Eldres hus»

Pensjonistenes fellesorganisasjon Er en unik organisasjon både i Norge og Europa PFO består av 91 pensjonistorganisasjoner med ca. 8000 medlemmer Skal være et koordinerende organ Bistå medlemsorganisasjonene med å ivareta medlemmenes sosiale, helsemessige, økonomiske og kulturelle interesser Fremme henvendelser og saker for pensjonistene overfor myndigheter og aktuelle organisasjoner og institusjoner Søke å samarbeide med offentlige og private organisasjoner, styrer, råd og utvalg som har som formål å arbeide for bedring av pensjonistenes stilling i samfunnet

Virksomhetsplan Inneholder mål og tiltak som var planlagt i 2013. Vedtatt på årsmøtet i 2013 Det er en omfattende virksomhet som drives Denne konferansen bør drøfte hva som bør prioriteres i virksomhetsplan 2014

I hornemansgården finnes: Café Horneman, Hornemanshaven PER reisebyrå Aktiviteter: ca. 1500 kurs, møter og arrangement i året! Frisørsalong (herre og dame) Fotklinikk Audiograf Juridisk rådgiving (gratis) Akupunkturklinikk Pensjonistforbundet (fylkeskontor) Livsglede for eldre

Byens mest aktive kulturhus Faste ukentlige aktiviteter, hobby, språk og diverse datakurs. Vi utvikler nye tilbud og alt er presentert i Aktivitetsbrosjyren vår Ulike selskaper på dag og kveld, diverse store og små arrangement, konferanser og ulike møter Samarbeid med flere Trygghetsprisen 2012! Nytt interiør i Café Horneman Status som kulturbygg Hornemanshaven, div.markeder, «Martna» og hovedsete for OI! Trøndersk matfestival

Hva nå? Driftsplan for kommende 3 år må på plass IKT er nå installert i Hornemansgården Større satsing på IKT Styrking og utvidelse av opplæring av datakurs, nettbrett, smarttelefon etc. *Powerpoint *Mine sider *Internettkafé Samarbeid med andre organisasjoner

Lyst på livet Enkel metode til å gjøre aktive valg for å styrke egen helse og livskvalitet Å bygge bro mellom det vi vet er gode vaner og det vi virkelig gjør Opplegget har hatt sin seiersgang i Sverige

I norge er materiellet tilpasset etter norske forhold ved samarbeid mellom pensjonistforbundet, sandefjord kommune og nasjonalt kunnskapsenter for helsetjenesten temaer: Sikkerhet og trygghet i hjemmet Sosialt nettverk Ernæring Fysisk aktivitet Pilotprosjekt i Trondheim i samarbeid med Sjetne pensjonistforening, Sjetne frivilligsentral og infosentret for seniorer

I februar arrangerer vi et seminar i samarbeid med Trondheim seniorråd I februar arrangerer vi et seminar i samarbeid med Trondheim seniorråd. Temaer vil blant annet være velferdsteknologi, fysisk aktivitet etc. I PFO bør vi stille oss spørsmål om vi utnytter vår organisasjon og ressurser på en tilfredsstillende måte til det beste for seniorene Bør vi vurdere andre former å organisere virksomheten på, særlig med sikte på frivillig innsats? Pensjonistene er en betydelig ressurs. Bør vi i sterkere grad legge forholdene bedre til rette for å utnytte denne ressursen for å styrke aktivitetstilbudet? Fysisk aktivitet er meget viktig for god livskvalitet * Gågrupper med deretter sosialt samvær * Turer i skog og mark * Kan for eksempel organiseres med frivillige Er det grunnlag for å etablere et forum med mulighet for informasjon og drøftinger av aktuelle temaer?

Vi har søkt om tilskudd fra Helsedirektoratet for å utvide aktivitetene gjennom et eget prosjekt Seniorene er en betydelig ressurs med erfaringer og kunnskaper La oss bruke våre krefter gjennom frivillig innsats på en slik måte at vi får utnyttet vår felles styrke til felles beste for pensjonistene