DNTs første hytte skal tas vare på Bli med i Krokans venner

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Om sikkerhet og brann.
Advertisements

Festsalen Kurs- og konferanse
För demokrati i Norrköping
Hvorfor det - hva snakker vi om?
Vi har kjøpt en liten hytte på fjellet, og lurte på om du ville ta med deg familien eller noen venner og komme en tur i påsken for en liten påskepils med.
Dagens situasjon - Bakgrunn - Museet uforandret siden åpningen i Nåværende utstillingen bærer sterkt preg av datidens politiske klima - Krigsfangene.
Alta historie bind 3 side 82:
Royal Ministry of Culture and Church Affairs Hordaland 10. september Universell utforming Seniorrådgiver Morten Roa Kultur- og kirkedepartementet,
Timeregistrering og Fakturering
Om sikkerhet og brann.
Hovedstrategi for Statsbygg
Fotballen.eu Her følger en detaljert oversikt over muligheter for annonsering på fotballen.eu Du får også oversikt over statistikk samt historikk.
En presentasjon av aktiviteter
Hyttetun på Høvringen for salg.
Velkommen til Butikkråd. Bakgrunn •Bakgrunnen for at Coop har valgt å opprette Butikkråd er for å bidra til å øke butikkens lokale konkurransekraft og.
Dyreparken på 300 sekunder.
Mobil: eller e. kl 1800 Org.nr. NO:
Hyttetun på Høvringen for salg.
Bergen Sydvesten Rotaryklubb
Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
ORGANISASJONSBYGGING Tiltak fra Oslo og Akershus Travforbund.
v/adm.direktør Stig Morten Nilsen
Enkel forklaring av hvordan bygge nettverk i euroSMART!
Presentasjon av Studieforbundet Funkis. Studieforbund Studieforbundene i Norge bygger på en 150 år gammel tradisjon for opplysningsarbeid gjennom frivillige.
Oppgave i SketchUp Mette Moen våren 2012
Introduksjon til biblioteket. Generell informasjon Åpningstider: Fra til mandag til fredag for studenter uten adgangskort Fra til
Matrikulering av veigrunn og gråsoneveier
Teknisk forskrift (TEK 10) og universell utforming
Aquarama Friskt badeland (totalt 14 ulike basseng) Stupeanlegg og idrettsbasseng på 25x50 meter Treningssenter på 1100 m 2 Idrettshall med plass til 2000.
Finn riktig tekst til bildene
Kjell Erik Øie Statssekretær
1: Markedsleie for hybler og leiligheter i Oslo tredje kvartal 2006.
Vi håper og tror det kommer 4-5
Hyttemøte med Hol Kommune 23. Februar 2013 Christine Neumann
Velkommen til Aktivitetsskolen Rosenholm 2013
7/11 bibliotek Basert på oppgave skrevet av Sindre Søreide og Veronicha Angell Bergli.
Velkommen til årsmøte Eikanger båtlag
Wikipedia Wikipedia er leksikon på Internett. Wikipedia blir utgitt av den ideelle organisasjonen Wikimedia Foundation. Wikipedia har over 18 millioner.
Blogging med Google Blogger
Vekst og Verving.
Tiltakspakke 2009 Øvre Eiker kommune Drammen Næringslivsforening
DNTs Unghestsatsing.
Side 1 Husbanken Besøk av statssekretær Roger Iversen 18. april Om retningslinjene for det nye grunnlånet Besøk av statssekretær Roger Iversen 18. april.
MD-Miniseminar nr 05 PRESIDENTOPPLÆRING Nettside: GRATULERER med vervet som president Som klubbpresident står du direkte under Distriktsguvernøren.
Tre – naturlig, vakkert og fremtidsrettet
Sponsor og Annonser.
dekke opp innenfor egen 16-meter
Leverandørnett Ormen Lange
Aktivitetsmiddelsøknadene Samhandling mellom AIR og klubbene.
PRESIDENTOPPLÆRING Nettside: GRATULERER med vervet som president Som klubbpresident står du direkte under Distriktsguvernøren og Verdenspresidenten.
Glomdalsmuseet som formidler av vårt kulturelle mangfold.
Kommunens nye retningslinjer og forslag til praktisk gjennomføring Sofiemyrtoppen skole FAU.
Erfaringer fra årets søkerunde Krav til vedlegg : Vedlegg 1: Forhåndsgodkjenning Stemplede og underskrevne planer- stort sett OK, men en del mangler stempling.
Forretningsidè Matsafari har som mål å bygge samspill mellom mennesker, med maten i fokus og naturen som møteplass.
Oppfølging i bolig- nye grep i bydel Stovner
Stavanger Turnforening Hvorfor samarbeide med STF i merkevarebyggingen? Stavangers desidert største idrettslag –Pr. dato medlemmer. Disponerer.
Tilbakeblikk fra desember på Rød. Natur, miljø og teknikk Barna har fått erfare hvordan teknikk kan brukes i leken.
28. april 2007 Tillitsmannskonferansen 2007 Utfordringer knyttet til medlemsøkning, inntekter og ”faste kostnader”
FRILUFTSLIV FRA Naturopplevelser for livet.
TILTAKSFORUM 15. OG 16. SEPT 2010 TØRVIS HOTELL Erfaring frå satsing i reiselivet i Sogn Rolf Wikborg.
Bakgrunn Registreringsarbeider Kommunens saksbehandling Privat engasjement Mulige konsekvenser på sikt Opprydding i spredt bebyggelse - Sarpsborgmodellen.
Konferanse om grotteguiding  Grotteguiding i Rana  Etablering av Setergrotta AS  Utvikling av forskjellige tilbud  Markedsføring.
Konnerud Barne- og Ungdomsteater Visjon til kulturplan.
Aspåsen skole og Bodø kulturskole Foreldremøte
Det er mange måter å gjøre det på
Misjon i Paraguay Misjonstjenesten fortsetter slik:
Snah Shahin.
Garderobe & Sanitær anlegg «Kirkhusmoen» Arena
Danning og voksenrollen i barnehagen
Ny gjennomføringsløsning for eksamen og prøver
Utskrift av presentasjonen:

DNTs første hytte skal tas vare på Bli med i Krokans venner DNTs første hytte åpnet ved Rjukanfossen i 1871. Hit kom turistene for å oppleve det mektige vannfallet, og Gaustatoppen. I 25 år drev de stedet, før det etter hvert havnet i Norsk Hydros eie. I 2003 overtok Helbergstiftelsen i DNT den fredete hytta på nytt, og knyttet den inn i løypenettet. Stedet skal gjennom høst, vinter og vår være åpent som en ubetjent hytte, og på sommeren drives med servering og betjent overnatting. På Krokan skal besøkende oppleve DNTs og fjellturismens historie. www.krokansvenner.no Org.nr: 995715627

Fredet Nytt sanitærbygg Vannforsyning Både hovedhus og uthus på Krokan er fredet etter Kulturminneloven, og kun små bygningsmessige tilpasninger er mulig. Mattilsynet godkjenner ikke kjøkkenet på Krokan, og dette må bygges om for å tilfredsstille moder- ne hygienekrav. Nytt sanitærbygg Vannforsyning Hovedbygningen på Krokan er i brukbar bygnings-messig stand, men mangler vaskerom, dusjer og toaletter. Grunnet fredningen må det settes opp Både sanitær- og kjøkken trenger sikker og ren vannforsyning, fra borevann et separat sanitærbygg (tegning ovenfor). Generell oppussing Krokan trenger vedlikehold. Vinduer og dører må renoveres, møbler fornyes, takbelegg byttes, branntekniske hensyn tas, husene males inn- og utvendig, og det må legges til rette for handikappede (universell utforming). Overnattingshyttene er i to etasjer, og har god plass til overnatting og matlaging. De trenger små tilpasninger for å øke sengekapasiteten. Om sommeren leies disse ut til vandrere og turister, mens de på vinteren skal anvendes som ubetjente turisthytter. De vil først og fremst brukes av isklatrere, og får tørkerom. Septik Til hovedhytta og nytt sanitærbygg må det bygges et septikanlegg. Til de to overnattingshyttene settes det opp en utedo med tette kummer. Kjøkken Ny utedo m/tørkerom KROKAN

Utstillinger på Krokan Så langt har vi kommet Så langt er minnesteinen over DNTs grunnlegger, Thomas Heftye, plassert på vei mot hovedinn-gangen. Claus Helberg skuer fra sin sokkel ut over Vestfjorddalen, det er bygget store varder fra parkeringen mot hytta, og i en liten kinosal viser et billedspill hyttas og DNTs tidlige historie. … og dette planlegger vi Andre etasjen i hovedbygningen har mange rom, og skal fortelle om Claus Helberg, vise hvordan DNT-hyttene så ut i tidligere tider, berette om den tidlige ferdselen i fjellet, og synliggjøre hvordan landets største friluftorganisasjon aktiviserer i det tredje årtusen. Kanskje vil vi også vise kopier av noe av den store kunsten som er skapt i Vestfjorddalen? De tre vardene forteller om Krokan, Claus Helberg og DNT. Lykkes finansieringsarbeidet, står Krokan i ny drakt til sommersesongen 2012. Hyttas andre bestyrer – Maren Koller - forteller i kinosalen historien om Krokan. De to overnattingshyttene er gamle, men ikke fredet. KROKAN

Bli med i Krokans venner Krokan er DNTs første hytte, med stor kulturhistorisk verdi. Krokans venner er en venneforening sprunget ut av Helbergstiftelsen, som eier Krokan turisthytte. Venneforeningen skal ta vare på de kulturhistoriske verdier på turisthytta og i området, skape aktiviteter omkring - og interesse for stedet, og ha som mål å skaffe midler til opprustning av Krokan turisthytte. . Krokans venner bindes sammen via internett. Vi legger ut informasjon på våre nettsider: www.krokansvenner.no, og oppdaterer også medlemmer via e-post. Som medlem får du 1 eller 2 bøker (Claus Helberg – veiviser i krig og fred, og/eller De første vandrere), avhengig av medlemskap. De utdeles så langt opplaget rekker. Medlem: kr 250,- Ungdomsmedlem (under 18): kr 150,- Livsvarig medlem: kr 1.000,- Livsvarig familiemedlem: kr 1.500,- Konto: 1503 17 37890 Krokans venner Gamle Ringeriksvei 125, 1356 Bekkestua Slik er Krokan planlagt, med den gamle hoved-hytta og uthus til venstre, nytt sanitærbygg i midten, og de to gamle overnattingshyttene til høyre. I bakgrunnen sees elva Måna like ovenfor Rjukanfossen, slik den framstår i perioder med god vannføring. De to overnattingshyttene hørte til gården Fosso. De er gamle, men ikke fredet. KROKAN