Larvik Og Omegn MS Foreningen sin PC opplæring høsten 2005 Dette undervisningsmaterielle er laget av Ole Andreas Hvatum oktober 2005.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Blogg En blogg kan sammenlignes med en nettbasert dagbok. Her kan du publisere tekst, bilder, videoer. Leserne kan kommentere det du har skrevet i din.
Advertisements

Norges Birøkterlag tilbyr • ”Min Side” som er et tilbud på internett til alle medlemmer • Du får brukernavn og passord tilsendt sammen med giro for innbetalingen.
Nedlasting av Adobe Reader Adobe Reader brukes bl.a. for å åpne vedlegg i en E-post. Åpne Internett og skriv, adobe.no i adressefeltet, klikk Enter. Rull.
System i sysakene Få skoesken inn i datamaskinen.
YouTube Amerikansk nettside Gratis Video og musikk
Larvik Og Omegn MS Foreningen sin PC opplæring høsten 2005
Bygg web på Opplæring Presentasjon Idium AS Bygg web på Opplæring.
Medlemsnettet Foreløpig må dere taste inn hele adressen. Direkte link kommer snart.
Logg inn med ditt brukernavn og passord. Glemt passord?
GoOnline publisering Hvordan komme i gang med GoOnline. Denne presentasjonen tar deg steg for steg gjennom oppsett av nettsted med bruk av GoOnline Proffesional.
Brukerveiledning for gruppeledere
Lage og sende MMS 1b Lage MMS MMS er en type melding på mobiltelefon.
Nedlasting av Adobe Flash Player Adobe Flash Player brukes for å se video på Internett, YouTube, nett-TV osv. Åpne Internett og skriv, adobe.no i adressefeltet,
EVurdering Et webbasert system for elektronisk vurdering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av elektronisk system for vurdering av forskningssøknader.
Forståelse og praktisk bruk av GPS GPS kurs II Norsk Folkehjelp 2008 Del II.
Slik kommer du til «Personverninnstillinger»: Logg inn på Facebook.
Dokumenter og arkivering
Bruke Gmail 3a Gmail er et e-postprogram.
Oppdatere innstillinger for profil og personvern Trykk deretter F5, eller klikk Lysbildefremvisning > Fra begynnelsen for å starte kurset. Klikk Aktiver.
1. Dette portrettet er originalbildet som vi skal se hvordan vi kan forbedre ved å gå tettere på motivet, gjøre bildet skarpere og lysere. Deretter skal.
Nedlasting av Java Java bruker du til bl.a. å logge deg inn i nettbanken. Åpne Internett og skriv, java.com i adressefeltet, klikk Enter. Klikk på Free.
Larvik Og Omegn MS Foreningen sin PC opplæring høsten 2005 Dette undervisningsmaterielle er laget av Ole Andreas Hvatum oktober 2005.
Halvdagskurs – Voss Energi •Argo Administrator •Enkel bildebehandling.
Lage e-post med bilde som vedlegg
Slik kommer du til «Personverninnstillinger»: Logg inn på Facebook.
Larvik Og Omegn MS Foreningen sin PC opplæring høsten 2005
Surfing sosial media - Bilkjøring Her lærer vi hvordan du kan bruke Sosiale medier til å se på et bestemt tema - Bilkjøring Vi skal se på Twitter, Facebook,
For å åpne Internett trykker du på i startskjermbildet. Når du klikker i adressefeltet, blir det en blå bakgrunn på den nettadressen som står der, og det.
Dokument med bilde, formatere i Word
Legge inn en avtale i mobilkalender Her er det et eksempel på hvordan en avtale legges inn. I eksempelet bruker vi Nokia Her er det en innebygget.
 Pålogging  Hva må du kunne (IKT)  Brukergrensesnitt og vindushåndtering  Min datamaskin  Filbehandling – bruk av utforsker  Nettsøk.
Sende e-postmelding videre
AP - Arbeidsplan Vi jobber med arbeidsplanen nesten hver dag.
Forsiden til som du møter førstwww.pssi.no.
1 E-Site 3.2 Webmaster introkurs. 2 Innhold •Generell informasjon om E-Site •Funksjoner •Adminsider.
Klikk Aktiver redigering i meldingsfeltet.
Arkivere e-post i mapper E-post som dreier seg om det samme, kan samles ett sted. Det kan være praktisk. Du kan gjøre det ved å lage mapper. Så kan du.
IcabMobile Ingvar Lygren.
Nyttig presentasjonsverktøy Basert på lysark / plansjer
1 (Helst) alle, men minst 1 i gruppa oppretter følgende: Personlig hjemmeside (indexside) Lenkeside / Generell faglig ressurside (Side med generelle allmennlærerfaglig.
Manual for skoleavis i 6. klasse
Arena Helse – Prosjekt St.Olav PC hjelp. 2 Starte Microsoft Outlook første gang Når du starter Outlook første gang får du opp et skjermbilde som vist.
Opplæring: Digital Diktering
Opplæring: PC-er DMF DatoVersjonForfatterGodkjent avEndringer utført André S. MathiesenTore Jo NilsenOpprettet Jan Inge S. OhrenOppdatert.
En beskrivelse av IKT i skolen Sett fra en lærers ståsted
Oppgavelinjen. Gjelder for Windows 7 og Windows Vista
Mandag 8. November Powerpoint..
Lagre vedlegg Noen e-postmeldinger har et vedlegg. Vedlegget kan være et dokument eller et bilde. Det kan man lagre på PCen. Da kan man finne det igjen.
Publisering på verdensveven Kursdag 2 VÅFF, våren 2002.
Publisering på verdensveven Kursdag 3 VÅFF, våren 2002.
Høgskolen i Oslo Bli kjent med tekstbehandlingsverktøyet Eksempel: Word Fagenhet for IKT ved Avdeling for lærerutdanning 2005/2006 Grunnleggende tekstbehandling.
Høgskolen i Oslo Bli kjent med tekstbehandlingsverktøyet Word 2002 IT-seksjonen ved Avdeling for lærerutdanning 2003/2004 Grunnleggende tekstbehandling.
Filbehandling og digitale mapper Forelesning for F Utviklet av IT-seksjonen, LU.
Larvik Og Omegn MS Foreningen sin PC opplæring høsten 2005
Larvik Og Omegn MS Foreningen sin PC opplæring høsten 2005 Dette undervisningsmaterielle er laget av Ole Andreas Hvatum oktober 2005.
Andre funksjoner. Her kommer en beskrivelse av søkefunksjoner, knapper og annen funksjonalitet. 2.
Hvordan kan foreldre bruke de vangligste funksjonene i Itslearning.com
Grunnleggende tekstbehandling
1 Gruppeoppgaver - antirasistisk nettsted Visittkort / startside / indexside Lenkeside / Generell faglig ressurside (Side med generelle førskolelærerfaglig.
Foto: Carl-Erik Eriksson Hvordan lage elevblogg i It`s learning Dalgård skole av Else Margrete Børkum, 2013.
Termbaser Lars Nygaard. Termbaser Database over begreper Innhold –Definisjoner –Oversettelser –Leksikalske relasjoner –Eksempler.
Digitalt prosjektrom og samarbeidsteknologi Muligheter for meningsskaping og relevans i et «kombinert klasserom» Jorunn Thortveit og Hans Erik Bugge IGIS.
123 Data - Førstehjelp Krokelvdalen Skole. Hva skal vi lære Slå på/av datamaskinen Hva som må til for å komme på internett Hvilke typer kommunikasjonsformer.
Lync-møter Bli med i Lync-møte Planlegge et Lync-møte
Filbehandling og digitale mapper Forelesning for F06-Heltid 2006/2007 Utviklet av IT-seksjonen, LU.
H VOR ER FILENE MINE ? J OBBE EKSTERNT Seksjon for digital kompetanse Personalopplæring HiO 2010.
Filbehandling og digitale mapper Forelesning for F Utviklet av IT-seksjonen, LU.
Filbehandling og digitale mapper Forelesning for A IT-seksjonen, LU.
1 Forutsetninger for denne rutinen: Du har skrevet et dokument, utgående (U) eller notat (X) eller (N). Et annet dokument skal knyttes til journalposten.
Romsviks DIPS-tips - og andre elektroniske snarveier
Utskrift av presentasjonen:

Larvik Og Omegn MS Foreningen sin PC opplæring høsten 2005 Dette undervisningsmaterielle er laget av Ole Andreas Hvatum oktober 2005

Utforsker og filbehandling

Utforsker og Filbehandling •Utforsker og Filbehandling er viktig å lære fordi at da kan du: •Finne et dokument som du har lagret tidligere på en bestemt plassering. •Plassere og lagre et dokument eller bilde på riktig sted. (Mappe)

Åpne- vinduet

Tilbake-knapp Et nivå opp-knapp Ny Mappe-knapp Visninger-knapp

Åpne-vinduet-Forhåndsvisning Forhåndsvisning av for eks. et bildet

Åpne – vinduet - Detaljer

Åpne-vinduet-Detaljer/Liste

Øvelse •Beveg deg rundt og prøv deg på de forskjellige knappene.

Lagre som – vinduet

Viktig!! Kontroller at du står i riktig ønsket Mappe før du trykker på Opprett Ny Mappe

Lagre som – Lage ny mappe Opprette ny mappe

Mappevinduet - Lage ny mappe Mappevinduet Skriv f.eks. inn ditt eget navn…

Skrive-øvelser1. •Opprett et nytt dokument og Lagre det med navnet: Skriveøvelse i Word •Lag en Ny mappe med navnet: Undervisning som plasseres direkte under navnet ditt. (dette gjorde vi i forrige undervisningstime) •Lagre dokumentene i denne mappen.

Skriveøvelser1. i Word Jeg er nå på PC kurs sammen med andre fra Larvik og Omegn MS Forening. Vi er ca. 14 stk. på kurset, og det er avsatt 6 kurskvelder til sammen. Det kommer til å bli undervist om: Grunnleggende IT forståelse, Tekstprogrammet Word, Filbehandling, Outlook Express og Internett Explorer. Jeg håper å få utbytte av undervisningen.

Skrive-øvelser2. •Opprett et nytt dokument og Lagre det med navnet: Julebrev 2005 •Lag en Ny mappe med navnet: JUL Denne mappen plasseres direkte under navnet ditt. Lagre dokumentene i denne mappen.

Skriveøvelser2 i Word Julen Ja nå er det faktisk gått et år siden sist vi skrev julehilsen til dere. Tiden flyr så altfor fort av sted. Håper at alt står bra til hos dere. Hjertelig hilsen fra……………………….

Skrive-øvelser3. •Opprett et nytt dokument og Lagre det med navnet: Frimerkesamlingen min •Lag en Ny mappe med navnet: Hobby og Fritid Denne mappen plasseres direkte under navnet ditt. Lagre dokumentet i denne mappen.

Skriveøvelser3 i Word Frimerkesamlingen min Jeg har samlet frimerker helt siden jeg var barn. Tror jeg begynte allerede i 8 års alderen. På disse 55 årene har jeg fått samlet frimerker, så denne samlingen er jeg stolt av.

Øvelse •Vi jobber med oppgavene. •Eventuelle spørsmål

Søke -Tips! Trykk på Søk

Tips! Trykk på den grønne pila: Alle filer og Mapper

Søke-Tips! Skriv inn noen ord fra dokumentnavnet som du husker

Øvelse •Prøv og søk etter et dokument