Matbransjens Opplæringskontor

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Informasjon om søknad til læreplass 2010
Advertisements

FAGBREV PRAKSISKANDIDATORDNINGEN FAGSKOLE
ULIKE VEIER TIL FAG – OG SVENNEBREV
ULIKE VEIER TIL FAG – OG SVENNEBREV
Ditt valg! Idrettsfag • Musikk, dans og drama Studiespesialisering
…..…. Youth For Understanding Elevutveksling år Youth For Understanding - siden 1951 Infomøte.
Team Matbransjen Ragnar Holth Jens Erik Dobloug Roger Gustavsen
Læring på arbeidsplassen
Øvelse i utdanningsvalg for foresatte i grunnskolen
Velkommen til Service og samferdsel VG2
NYE UTDANNINGSTILBUD INFORMASJONSMØTE 12.FEBRUAR 2014.
Organisering av PTF Vg1RM
Velkommen til en presentasjon av Ventilasjons- og Blikkenslagerfaget
Velkommen til presentasjon av Ventilasjons- og blikkenslagerfaget
TIP Teknikk og industriell produksjon.
Tirsdag 6 november kl Onsdag 7. november kl Torsdag 8. november kl Onsdag 7. november kl der foreldre.
Tekniske og allmenne fag ”TAF”
Det vanskelige valget En orientering om muligheter.
Videregående opplæring Veien til fagbrev v/avdelingssjef for fag- og yrkesopplæring Turid Borud Vg1 Vg kontrakter (Lærekontrakter og opplæringskontrakter)
Karrieresenteret i Nord-Trøndelag
Slåtthaug videregående skole
Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012
Tirsdag 1 november kl Onsdag 2. november kl Torsdag 3. november kl Onsdag 2. nov. kl der foreldre og ungdom.
2 Konferanse for fag- og yrkesopplæring 30. november 2010 Forbundssekretær Halvor Langseth fra debatten i Faglig råd for Bygg- og Anleggsteknikk :  mange.

VEIEN TIL FAG- OG SVENNEBREV
Velkommen til Service og samferdsel VG1
VEIEN TIL FAG- OG SVENNEBREV Yrkesorientering for ungdomsskolen
RÅDGJEVARSEMINARET 2005 INNLEGG VED GUTTORM ULLA NHO MØRE OG ROMSDAL
NAV Elverum Thor Arne Olsen
Byggnæringen i omstilling Hvordan ta vare på kompetansen i omstillingstider? Jørgen Leegaard Kompetansedirektør BNL.
Kompetansebehov i offentlig sektor for å levere god tjenesteyting.
Marirosa Seu Stokkmo og Assad Nasir
Overgangen skole-lærebedrift, etablering av flere læreplasser i arbeidslivet Prosjektpresentasjon Ragnhild Heggen.
Du har gjort et godt utdanningsvalg – arbeidslivet har bruk for deg
Velg tømreryrket - bruk hodet og kroppen!
Velkommen til presentasjon av Ventilasjons- og blikkenslagerfaget
Elektrofagene-info fra EOSØR
Fagopplæring i arbeidslivet OpplæringskontorDimensjoneringMarkedsføringFormidling.
Yrkesfag gir mange muligheter
111 Fagsamling Elektrofag og IKT Servicefaget Bodø 3. og 4. oktober 2013 Fagsamling for Elekrofag og IKT Servicefag Bodø 4. oktober 2013 Fagsamling Elektrofag.
Fremtidsrettet kompetanseutvikling i Statens vegvesen Bidrag til BA – bransjen Bodø Torbjørn Naimak.
hfy en helhetlig fag- og yrkesopplæring
Pilotprosjekt læreplan kjemiprosess i den videregående skolen (VGS)
ULIKE VEIER TIL FAG – OG SVENNEBREV
Ulike veier frem til et fag-/svennebrev
har vi gleden av å invitere til
har vi gleden av å invitere til
Rådgiversamlinger januar /01 Bårdshaug Herregård - Odd Arne Moe 09/01 Gauldal vg. skole - Gerd Gaasø 10/01 Rissa vg. skole – Geir Hugo Sand 14/1.
Vest-Agder fylkeskommune en drivkraft for utvikling Folkestyre – kompetanse - samarbeid.
NFU arbeider for at: Flere personer med utviklingshemming kan få arbeid i ordinære bedrifter VTA bedriftene fortsatt skal gi et godt tilbud til.
Monika S. Luktvasslimo 12. desember 2013
KURS FOR INSTRUKTØRER 4.DESEMBER 2014 Bli kjent med og avklare rollen som lærebedrift i et 4-åring utdanningsløp.
Riksrevisjonen – Stortingets kontrollorgan
Opplæringskontoret for prosess og mekanisk industri.
Samarbeid mellom NAV Nord-Trøndelag og Nord-Trøndelag fylkeskommune (NTFK) om opplæring for l ærekandidater og lærlinger med behov for tilrettelegging,
BARNE- OG UNGDOMSARBEIDERFAGET. Barne- og ungdomsarbeiderfaget er en fagutdanning innenfor videregående opplæring. Fagløpet er to år på videregående skole.
Opplæringskontoret for prosess og mekanisk industri. Concordbygget Firdavegen 6 Postboks Førde Telefon: Telefaks: Organisasjonsnr.:
Arbeid med ny tilbudsstruktur. Bygg, elektro og industri + transport fra Sercvice og samferdsel er foreslått samlet i ett program Kontor, handel og service.
Veien videre etter VG2 Elektro.
Bedriftene i Hedmark rapporterer om mangel på arbeidskraft tilsvarende:
Opplæringskontorenes rolle
Opplæringskontoret for prosess og mekanisk industri.
Fagforbundet Vest-Agder
Opplæringskontoret for industri- og teknologifag
Opplæringskontoret for prosess og mekanisk industri.
Are Solli og Kristian Ilner
Velkommen til Service og samferdsel
Opplæringskontoret for prosess og mekanisk industri.
Kompetansebarometeret 2018
Utskrift av presentasjonen:

Matbransjens Opplæringskontor Marit Finseth Løberg daglig leder Besøksadresse: Ringgata 235, (Hamar Katedralskole) 2305 Hamar Postadresse: Postboks 1008, 2305 Hamar Telefon: 62 54 40 60 Mobil: 957 39 110 E-post: post@matbransjen.no

Om oss Matbransjens Opplæringskontor i Hedmark og Oppland ble etablert i 2000. Opplæringskontoret er et tverrfaglig opplæringskontor som dekker alle fagområdene til våre medlemsbedrifter. Vi er registret som en forening, og næringsmiddelbedrifter i Hedmark og Oppland kan søke om medlemskap. Vi er opprettet i medhold av opplæringslova og forskrift til denne, og har til formål å: • Utdanne ungdom til dyktige fagarbeidere, gjennom å koordinere, kvalitetssikre og effektivisere medlemsbedriftenes fagopplæringsvirksomhet. • Legge til rette for eksamensforberedende kurs slik at voksne arbeidstakere med allsidig praksis får tatt fag-/svennebrev. • Tilby, arrangere og gjennomføre bransjerelaterte kurs for medlemsbedriftene. • Bidra til å markedsføre fag og bransje, for å øke rekrutteringen av faglært arbeidskraft til bransjen. • Ivareta et godt samarbeid med de videregående skoler som har kontorets fag.

Matbransjen Matbransjen er Norges nest største industrisektor med ca. 48 000 ansatte. I tillegg er matbransjen en fremtidsrettet industri med mange spennende fagområder og ny teknologi. Å jobbe i matbransjen innebærer både arbeid med mat, men også med maskiner og utstyr. Derfor er det viktig at den som ønsker seg en utdanning i matbransjen, ønsker å jobbe med teknologi i tillegg til mat. Det er et stort behov for nyansatte i hele bransjen. Både innen fagbrevnivå, teknikernivå, bachelor- og masternivå.

Medlemsbedrifter Matbransjens Opplæringskontor er representert gjennom en lang rekke store bedrifter. Her finner du aktører som har brede karrieretilbud og muligheter, og den faglige variasjonen er stor. Ved å sikte seg inn mot matbransjen i Innlandet, får du tilgang til jobbmuligheter innenfor noen av landets største bedrifter og du får jobbe med kjente merkevarer.

Mange yrker – Mange muligheter Matbransjen byr både på teknologi, prosess og håndverksfag. Kjøttfagene er i stor grad basert på håndverk, mens Industriell matproduksjon og Produksjonsteknikeren har en mer prosess-orientert utdanning. Ønsker du å bli produksjonsteknikker, er det viktig at du har teknisk interesse og forståelse, i tillegg til at du liker å jobbe med mat.

Veien til fag- og svennebrev industriell produksjon Teknikk og Industriteknologi Industrimekanikerfaget Lærling i Produksjonsteknikkfaget VG1 VG2 VG3 – Opplæring i bedrift

Fagoperatør i produksjonsteknikk Aktuelle arbeidssteder for en produksjonsteknikker er små og mellomstore industribedrifter. En fagoperatør i produksjonsteknikk skal kunne starte, stoppe og drive en industriell produksjonsprosess. Sentrale arbeidsoppgaver: Styring, herunder kontroll og justering av produksjonen Utføring, i form av tilrettelegging, start og stopp Omlegging, reparasjon og vedlikehold Feilsøking og feilretting i maskinutrustning og styringssystemer

Industrimekaniker Som industrimekaniker kan du få jobb innenfor blant annet matindustrien, kjemisk og mekanisk industri, oljevirksomhet, skipsbygging og treforedling. Sentrale arbeidsoppgaver: Forståelse og tolking av tegninger, spesielt sammenstillingstegninger Bruk av alle typer håndverktøy ved montering og demontering av maskinelementer Bruk av oppvarming og nedkjøling ved montering og demontering av maskinelementer Bruk av verktøymaskiner for produksjon og tilpassing av maskinelementer Reparasjonssveising Foreta elektriske fra- og tilkoblinger ved reparasjons- og vedlikeholdsarbeid etter gjeldende forskrifter for slikt arbeid.

Vil du være med å produserer kjente merkevarer alle har et forhold!

Lærling i Matbransjen Vi tilbyr Vi tilbyr mange læreplasser innen mange fagområder! Du får god oppfølging under læretiden! Du får tilbud om kurs og kompetanseutvikling som lærling! Vi tilbyr

Møt folk i bransjen Ruben Siv Maria Lærling hos TINE i Kjemi og prosessfaget og IMP

Oppfølging under læretiden Vår viktigste oppgave er å følge opp lærlingene og kvalitetssikre opplæringen. Dette gjør vi sammen med våre medlemsbedrifter ved å gi god opplæring og oppfølging under læretiden. Vi har også etablert et godt kvalitetssystem som ivaretar kravene i opplæringsloven og forskrift til denne.

Oppfølging under læretiden Lærekontrakt Faglig leder Opplæringsplan Opplæringsbok Oppstartsamling Vurderingssamtaler Fag- og svenneprøven Sluttsamling Avslutningsmiddag med fag- og svennebrevutdeling

Kurs og kompetanseutvikling Kompetanse er viktig i matbransjen. Derfor ønsker vi å tilby våre medlemsbedrifter et bredt spekter av bransjerelaterte kurs. Som lærling i Matbransjens Opplæringskontor får du tilbud om å gå på de samme kursene gratis når du er lærling. Dette gjør deg svært ettertraktet på arbeidsmarkedet når du er ferdig med læretiden din.

Kurs under læretiden Varmearbeider Elsikkerhet HMS Hygienisk design Lean Truckfører HACCP Liftfører

Utdanning etter fag- og svennebrev Veien videre er mangfoldig, og inneholder noe for alle. Mesterbrev, fagskole, høgskole eller universitet; veien ligger åpen for deg som vil bygge videre på den kompetansen du allerede har.

Etter og videreutdanning Matbransjen kan tilby mange muligheter innen etter- og videreutdanning. Aktuelle områder er: - grunnkurs ledelse - kvalitetsledelse - organisasjon og ledelse - hygiene og mattrygghet - diplomutdanning i kjøttfag - fagkurs innen sensorikk, HACCP, emballasje, produktutvikling .

Matbransjen Store bedrifter med ordnede arbeidsforhold! Forholdsvis godt betalte jobber! Produserer god mat alle har et forhold til!

Kompetansebehovet i matbransjen Ottar Olden Meierisjef ved TINE Meieriet Brumunddal

Ønsker du å bli lærling i matbransjen ønsker vi deg velkommen som lærling! Takk for meg  Marit Finseth Løberg Daglig leder

Nå skal du få bli kjent med Ragnar Erland Magnus Jens Erik