Anlegg Spørsmålet var:

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Fra ide til virkelighet Kjell Nilsen Idrettslag3.
Advertisements

KITING SOM EN DEL AV NSF. BÅT OG SAMFUNN: NSF arbeider mot myndighetene for å sikre områder/vannspeil å seile i. På lik linje vil vi kunne jobbe for områdene.
1 Utstillingsvindu for kvinner i lokalpolitikken Trøndelag For økt kvinneandel i kommunestyrene! Presentasjon i Verdal kommunestyre Marit Voll.
Gode lokaler for musikk. DISPOSISJON •Innledning – 2 minutter 1. Demo av etterklangsmåling ca 5 minutter 2. Veiledninga 5 minutter – Fylkeskommunen.
Varhaug Idrettslag Alltid best sammen
KomRev Trøndelag IKS Spillemiddelsøknader 2013 Nye Idrettens Hus, Terje Wist Ass. revisjonsdirektør 24. september
Lambertseter Svømmeklubb og Svømmehall
Mål! Gi forståelse for hvordan norsk svømming er bygd opp
Daglig leder program Samling 2, Hensikt Program samling 2 – 2013 Onsdag 16.oktober Velkommen, intro og 5.min presentasjon av fremdriftsplan.
Større idrettsarrangement til Nord-Norge
Fotball for ungdommen Høyreklikk for “full screen”. Bruk entertasten for å komme videre.
Bidra på Anleggsdagen 2009! Den 29. august i år går idrettslag, forbund og kretser over hele landet ut i sitt nærmiljø for å vise at noe må gjøres med.
Orientering om NFFs budsjett for 2009 relatert til 1. divisjon kvinner.
Ergoterapeutstudenter har et fagforbund OG en INTERESSEORGANISASJON  Presentasjon laget av: Ann-Heidi Adriansen, kull 07. Ergoterapeututdanningen ved.
Anleggsplan for Barentsområdet (Norsk del) Einar Botnmark, leder Nordland Idrettskrets Presentere meg selv.
Rogaland idrettskrets. Rogaland idrettskrets: NIF representant i Rogaland Fylkets tverrfaglige og idrettspolitiske organ.
Ved Svein Helland Sivertsen SLT- koordinator
Prosjektleder Bjørn Pettersen bjorn.
Visjon Enklere, sikrere og artigere seilflyging For å nå vår visjon legger vi følgende til grunn: Seilflyging skal være en utfordrende aktivitet som utøves.
1 Velkommen til idrettspolitisk konferanse! Flest i bredden, best i toppen! Felles innsats for et sunnere og sprekere Trøndelag Hvordan kan offentlig sektor.
Svømmekrets Velkommen!
Endrede treningstider for Moss Svømmeklubb Oversendt Skole Oppvekst og Kultur utvalget i Moss første gang Oppdatert pr For mer informasjon,
Samarbeidsprosjekt Svømmeaksjonen..  GjensidigeStiftelsen er en uavhengig stiftelse, som har som formål å tildele midler som gagner Trygghet og Helse.
Strategisk plan NORSK FRIIDRETT MOT 2012 Verdigrunnlag Friidretten skal være preget av:Friidretten skal være preget av: Glede, helse, ærlighet.
Norway Rotary Distrikt 2260 Kurs Bevisstgjøring av Rotary’s ledere Utarbeidet av Lillian Johansen og Finn Kolstø, Gardermoen Rotary Club.
Veien videre med Ung:leder prosjektet? Hva Hva skjer i 2012 sentralt? - Søknad inne hos Gjensidigestiftelsen om 3 nye år med støtte - Vi ønsker å starte.
Hva bør brukerne få på nett – Ole P. Pedersen 26. mai 2004 Kommunale nettsider – hva bør brukerne få på nettet?...og hvorfor har utviklingen av kommunale.
Spillemidler til idretts-, nærmiljø og friluftsanlegg. Høstseminar 2011 – Asker idrettsråd.
Kongsvinger tennishall
Sammen blir vi sterke …dvs. sterkere eller «Aldri GOD alene» (Ref.: Dag Erik Pedersen) Nils-Gunnar Solli Styreleder Mobil: / E-post:
# Rapporten skal kun benyttes av Universitetet i Oslo til de formål den er ment og skal ikke distribueres til andre parter uten vårt skriftlige samtykke.
Grunnkurs i webpublisering
NIFS LOV OM IDRETTSRÅD I ALLE KOMMUNER MED MER ENN TRE IDRETTSLAG SKAL DET VÆRE IDRETTSRÅD FOR IDRETTSLAG SOM ER MEDLEM I NIF. (NIFS LOV § 8) Idrettsrådet.
Velkommen!. Velkommen! Hvorfor trenger Norge et Faglig råd for PP-tjenesten?
Gym og Turns plass i norsk idrett Idrettsstyremedlem Jorodd Asphjell
NETTVERKSAMLING 2007 Trener I Svømmeopplæring Dommerinstruktører.
Interkommunale idrettsanlegg
Hvordan vinne kommune- og fylkestingsvalget 2011? Børre Rognlien, 2. visepresident For Østfoldidretten 22. oktober 2010.
Idrettsårbok 2013 Byråd for kultur, næring, idrett og kirke Helge Stormoen Tirsdag 30. september.
Økonomi og pengestrømmer i idretten
Kommune- og fylkestingsvalget i S TORTINGSVALGET EN SUKSESS !
Organisasjons-struktur
Royal Ministry of Culture and Church Affairs 1 Bestemmelser om tilskudd til anlegg for idrett og fysisk aktivitet – revidering Juni 2009 Rådgiver.
Et samarbeidsprosjekt mellom: Norges Basketballforbund Norges Svømmeforbund Norges Rugbyforbund.
Idrettsrådets ansvar og rolle
Medlemsnett enklere og smartere hverdag for lag og foreninger
Lokalkommunedatabasen Konferanse, KS, Oslo 16. februar 2011 Lokaldemokratiet i 82 kommuner - Presentasjon med sideblikk til kommunevalget 2011 Harald Baldersheim.
Lederkurs for nye ledere/ tillitsvalgte/ansatte Norges Svømmeforbund.
Årsmøte og styremøte NIFs Idrettsrådskonferanse april 2015
SVØMMESKOLEANSVARLIG
1 Fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv i Sør-Trøndelag Mål og retningslinjer for anleggsutvikling Revidering Handlingsplan for Fysisk aktivitet.
Velkommen til møte ……… Innspill fra I.L Fram, Tangmoen I.L, og Stjørdals Blink il, Hegra.il, Lånke il, Nybrott il, Elvran, Skjelstadmerk, og Remyra i.l.
Rytterpolitisk Dokument Strategi FS pr. januar 2016.
Strategisk helseplan for Fjellregionen Arbeidsutvalget 10. mai 2010 Regionrådgiver Rune Jørgensen Regionrådet 26. mai Brit Kværness.
Forvaltningsreformen – Konsekvensene for fagskolene Fagopplæringssjef Gunnar Pedersen.
Spillemidler til idrettsanlegg
Økonomi og pengestrømmer i idretten
Mandat for anleggskomite i Kolbotn idrettslag
KOMMUNALE BOLIGADMINISTRASJONERS LANDSRÅD
Ski Svømmeklubb Ski Svømmeklubb – klubben for topp og bredde gjennom mestring og trivsel!
Strategi Strategi Innsatsområdene vedtatt på landsmøtet danner målbildet for NSF i landsmøteperioden mens strategien forteller.
Prinsippskissen Klubbhus Flerbrukshall/ utvidelse av hall Fotballbaner
”Idrettsbyen Harstad”
Klubbens styrearbeid i praksis
Fem faser når plan- og byggesaksområdet skal fornyes..
Anleggsbehov og investeringsplaner
Spørrebibliotek Hvordan står det til med…
Idrett i Skedsmo; Idrettens innspill til kommuneplanen
Årshjul Idrettsrådet i Trondheim
Ledelse VÆRE ROLLEMODELL SETTE RETNING ENGASJERE GJENNOMFØRE Forstå
Utskrift av presentasjonen:

Anlegg Spørsmålet var: ”Hvordan skal Svømmeforbundet få til økt fokus og mer satsing på svømmeanlegg?” Marit Pedersen, Norges Svømmeforbund

Målpyramiden Nasjonalt Regionalt Lokalt Dokumentasjon Politisk arbeid Kompetanse Marit Pedersen, Norges Svømmeforbund

Mål: Rehabilitering av eksisterende anlegg. Bygging av nye anlegg NSF (Adm og politisk) NSFs klubbutviklere og politisk nettverk Skal man nå sine politiske mål, må det gjøres et stykke arbeid både pol. og adm - på alle nivåer. Desto mer glød, innsatsvilje og kompetanse man har på toppen, desto mer blir igjen på klubbnivå Klubben - Adm og politisk Hvordan står det til med gløden? Her trengs det koordinering mellom 1. og 2. leddet. Mål: Rehabilitering av eksisterende anlegg. Bygging av nye anlegg Marit Pedersen, Norges Svømmeforbund

Sentralt må det jobbes for at NIF skal fronte og synliggjøre at svømmeanlegg er idrettsanlegg. Viktige faktorer å ta tak for Svømmeforbundet: Dokumentasjon, informasjon og kommunikasjon Politisk arbeid Skolering / kompetanse Marit Pedersen, Norges Svømmeforbund

På alle plan For å øke fokus er det enighet om at det må det jobbes med anlegg på disse plan: Lokalt Regionalt Nasjonalt Marit Pedersen, Norges Svømmeforbund

Det må jobbes med: Synliggjøre behovet for Nye anlegg Rehabilitering av eksisterende anlegg Åpne anlegg Tilgjengelighet for idretten Marit Pedersen, Norges Svømmeforbund

Dokumentasjon, informasjon og kommunikasjon Anleggsundersøkelsen, laget av studenter i januar: Denne kan det jobbes noe mer med og sende den ut til kretsleddet – be de følge opp sine klubber for å kartlegge hvordan anleggene brukes. Dvs. at klubbene MÅ kartlegge sine behov og bruk i forhold til opplæring, trening, og konkurranse. Bruken av anlegg til skole og publikum må også kartlegges. I forhold til kostnader og de enkelte brukergrupper må en ta for seg totalkostnad for drift av svømmehaller fordelt på de ulike brukergruppene. Samle inn de anleggsspørsmål som stilles til våre klubbveiledere, til styret og evt. administrasjonene – det utarbeides svar på disse spørsmålene som legges ut på svomming.no Marit Pedersen, Norges Svømmeforbund

Dokumentasjon, informasjon og kommunikasjon Det lages en kortfattet brosjyre med argumenter for hvorfor vi trenger svømmeanlegg. Mye av dette finnes i dag i strategidokumentet som er laget. Legge ut på nettet spørsmål og svar på vanlige spørsmål, og informasjon fra anleggesundersøkelsen.. Definere hva som det innebærer å være et ”godt” anlegg, definere hvilke av disse vi har i dag og legge ut en lenke til disse på nettet. Oppdatere våre nettsider med aktuell anleggesinformasjon. Marit Pedersen, Norges Svømmeforbund

Politisk arbeid Hva skal til for å nå gjennom politisk på de ulike nivå? Marit Pedersen, Norges Svømmeforbund

Nasjonalt Alle partier må oppsøkes for å fronte vår sak Oppsøke de ulike fylkesbenkene på Stortinget for både å kartlegge status og legge fram dokumentasjon. Her bør det være med kretsrepresentant fra det aktuelle fylket. Prøve å komme inn på møte med Utdanningskomiteen på nytt. Kontakte sentrale politikere: Her er det anleggsutvalget som vil være pådriver, spesielt Per Rune Eknes. Marit Pedersen, Norges Svømmeforbund

Økning av spillemidler Innendørs svømmeanlegg Inkl. garderober og nødvendige tilleggsrom Basseng (opplæringsbasseng) 12,5 x 8,5 m Tilskudd: 1/3 inntil kr 2 500 000 Basseng (treningsbasseng) 25,0 x 12,5 m Tilskudd: 1/3 inntil kr 10 000 000 Basseng (konkurransebasseng) 25,0 x 15,5 m Tilskudd: 1/3 inntil kr 12 000 000 Basseng større enn 25m: Tilskudd etter særskilt vurdering av departementet

Lokalt og regionalt Det kommunene som har den største kostnaden ved bygging av et svømmeanlegg, det er derfor viktig å øke fokuset her. Det er viktig at det er klubber og kretser som jobber opp mot de kommunale og fylkeskommunale politikerne. Klubber og kretser må bli politisk aktive. Det legges opp til skolering og veiledning ved hjelp av anleggsveiledere. Marit Pedersen, Norges Svømmeforbund

Skolering Anleggsveileder Det lages et opplegg for hva de skal kurses i. Innhold her vil blant annet være gjennomgang av anleggsplan, spesifikasjon for svømmeanlegg og politisk arbeid. I politisk arbeid ligger blant annet å forstå viktigheten av å jobbe opp mot kommunen og kunnskap om kommunedelplaner og å være med i Idrettsrådet. Marit Pedersen, Norges Svømmeforbund

Oppfølging Seminar for opplæring av anleggsveiledere er gjennomført Det skal utarbeides en enkel argumentasjonsbrosjyre Hvorfor er det viktig å bygge svømmeanlegg. Det skal jobbes med å lage gode presentasjoner som klubbene kan bearbeide og bruke i sitt arbeid lokalt. Marit Pedersen, Norges Svømmeforbund

Anleggsveiledere kan Gi klubbene: Fødselshjelp Hjelp til dokumentasjon om anleggsstatus i kommunen Hjelp til å lage strategidokument Hjelp til å lage argumentasjonsdokument Oppfølging Ved behov Ansvarlig for fremdrift i anleggsprosjektene skal alltid ligge på klubb/krets Marit Pedersen, Norges Svømmeforbund

Verktøy Det lages en kortfattet brosjyre med argumenter for hvorfor vi trenger svømmeanlegg. Mye av dette finnes i dag i strategidokumentet som er laget. Definere hva som det innebærer å være et ”godt” anlegg, definere hvilke av disse vi har i dag og legge ut en lenke til disse på nettet. Oppdatere NSF nettsider med aktuell anleggesinformasjon. Marit Pedersen, Norges Svømmeforbund

Anleggsveiledere – og kontakter i Norges Svømmeforbund Halle Mikkelborg Kirkenes Svømmeklubb / Finnmark Idrettskrets Ragnar Klami Kristiansand Stupeklubb Knut Haaland Bærumssvømmerne Bjørn Harald Olstad Lambertseter Svømmeklubb Per Arne Behrens Christian Styren Hamar Stupklubb Knut Olaf Pedersen Bergens Svømme Club, Hordaland Svømmekrets, NSF Forbundsdommer Marit Pedersen, Norges Svømmeforbund

Alice Boyd Janne Svegården Per Rune Eknes Arthur Knudsen Sør-Trøndelag Svømmekrets, NSF klubbveileder, Forbundsdommer, Svømmeutvalget Janne Svegården Bystyrerepresentant Oslo kommune og NSFs Anleggsutvalg Per Rune Eknes President NSF og med i Anleggsutvalget Arthur Knudsen NSFs Anleggsutvalg Marit Pedersen NSF Forbundstyre medlem og NSFs anleggsutvalg Rolf Gunnar Haagensen NSFs anleggsutvalg, Forbundsdommer Brita Blenne Lien Leder Svømmeutvalget og NSF klubbveileder Kristin Homb Svømmeforbundet Marit Pedersen, Norges Svømmeforbund