Alle menn og kvinner på dekk! Seniorrådgiver Tore Simonsen Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) Bergen 1. februar 2011.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Universell utforming Nytt fra nasjonalt nivå Anne Folkvord Seksjon for antidiskrimineringsarbeid.
Advertisements

Advokat Ann Helen Aarø ADVOKATFIRMAET HESTENES OG DRAMER & Co MNA
Difi digitaliseringsfrokost Veikart for nasjonale felleskomponenter
Innvandrerbefolkningen, utvikling
Saker hos LDO – et utvalg
Medvirkning til utvikling Anja Kildal Gabrielsen, LO www. fellestiltak
Attføringsbedriftenes landsmøte i Tønsberg 11. Juni 2004
Trygdeetatens arbeidslivssenter Hans Henrik Andresen Rådgiver.
Samarbeidsavtale om et mer inkluderende arbeidsliv
IA-verktøy. inkluderende.no Etter IA-avtalen som ble signert i 2010, var partene forpliktet til å utarbeide nytt opplæringsmateriell for å øke kunnskap.
E-handel.
LO - NHO - staten «Gevinsten ligger i åpenheten» 1.
Tilsettinger Felleskurs for rektorer og tillitsvalgte, våren 2008.
Ny Intensjonsavtale om et mer inkluderende arbeidsliv Signert av Regjeringen og partene i arbeidslivet 14. desember 2005.
Sven Erik Dehlin Seniorrådgiver og jurist
Likelønn - Systematisk likestillingsarbeid. Hvorfor systematisk likestillingsarbeid? • Nødvendig for å hindre diskriminering • Nødvendig for å sikre at.
Målet med IA-arbeidet Et arbeidsliv som gir plass til alle som vil og kan arbeide Snakk sammen! Et godt samarbeidsklima og åpenhet mellom partene er en.
Hvordan jobbe godt med IA!
Kjell Erik Øie Statssekretær
UTDANNINGSFORBUNDET FINNMARK/FINNMÁRKKU OAHPPOLIHTTU s2.
Rekruttering av mangfold – hvordan unngå diskriminering?
Samarbeidet på sentralt nivå om rusmestringsenhetene seniorrådgiver Anne Dahl Kriminalomsorgens sentrale forvaltning Konferanse Stavanger januar 2013.
Hva skal vi snakke om? IA arbeid Ny IA avtale og tidsaksen
Intensjonsavtalen – Evaluering 2005  Evaluering forankret i koordineringsgruppen: Arbeids- og sosialdepartementet Moderniseringsdepartementet Rikstrygdeverket.
NY DISKRIMINERINGS- OG TILGJENGELIGHETSLOV Et virkemiddel for universell utforming?
Pilotfylkesamling Innledning Gardermoen 11. juni 2009 Einar Lund, Miljøverndepartementet.
Nye NR-vedtekter Landsmøtet, 23. april 2009, Oslo.
Lørenskog kommune, arbeidsgiverseksjonen
Kun senter for Kunnskap og Likestilling. 2 Hvorfor systematisk likestillingsarbeid? Nødvendig for å sikre at like kvalifikasjoner virkelig betyr i praksis.
Hvorfor systematisk likestillingsarbeid? Nødvendig for å hindre diskriminering Nødvendig for å sikre at personalpolitikken ikke gir noen fordeler - på.
LDO sine verktøy for bedre likestillingsarbeid.
LDO sine verktøy for bedre likestillingsarbeid
Landsorganisasjonen i Norge Et mer inkluderende arbeidsliv: Det skal være godt å jobbe Inkluderende arbeidsliv.
IA-avtalen – viktig brikke i regjeringens velferdspolitiske strategi LO STATs IA-konferanse i Oslo 21. mai 2007 Statssekretær Jan-Erik Støstad Arbeids-
Side 1 Fornying, fleksibilitet, inkludering Øyvind Johnsen
Rettigheter og plikter i forbindelse med kompetanseutvikling kunnskap gir vekst
Stolt og unik Liv Overaae KS nfu konferanse 4. november 2008
Folkehelse og universell utforming
Ny IA-avtale ”Aktiviserings og nærværsreformen”
Likestillings- og diskrimineringsombudet
Seniorpolitikk i Troms Kraft ”Jeg vet om en gammel eik, den skal være ni hundre år. Men verken størrelsen eller alderen hindrer den i å drive fram nye.
Forskrift om universell utforming av IKT Frank Fardal.
1 SENIORPOLITISK KONFERANSE Senter for seniorpolitikk Oslo 5. desember 2007 Åsmund Lunde.
Sykehuset Telemark HF en presentasjon Allsidig akuttsykehus Lokal- sentral -regional funksjoner 9 klinikker 2800 ansatte.
HANDLINGSPLAN FOR MENNESKER MED FUNKSJONSNEDSETTELSER Oslo kommunes handlingsplan for mennesker med funksjonsnedsettelser Prioriterte innsatsområder.
Likestillings- og diskrimineringsombudet 13. juni 2014
August 14 1 Presentasjon av Inkluderende Arbeidsliv Personalforum ved UiB, 26.mai 2004 Ved rådgiver Ingvild Eikeland Trygdeetatens Arbeidslivssenter.
MEDBESTEMMELSE OG ROLLEN SOM TILLITSVALGT PÅ ARBEIDSPLASSEN
Siren Risti, nestleder seksjon barnehage, Utdanningsforbundet Bergen
Diskriminerings- og tilgjengelighetsloven Studieadministrativt forum Kongsberg 23. januar 2009 Kortfattet papirnotat om diskriminerings- og tilgjengelighetsloven.
Universell utforming i offentlige anskaffelser
Samfunnsviterne - hvem er vi?
Lokal arbeidstidsavtale
Interesseorganisasjoner som inkluderer hele befolkningen Avdeling minoritetshelse og rehabilitering Rådgiver Gro S. Lopez.
Universell utforming Fagsjef Toril Laberg Fagpolitisk konferanse
Meldemsmøte 11. november 2004 Inkluderende arbeidsliv Bakgrunn for arbeidet er et høyt og økende sykefravær, stadig lavere reell pensjonsalder, en avtakende.
Diskriminerings lovgivningen
Strukturell diskriminering Mot et proaktivt vern internasjonalt - EF traktaten artikkel FNs kvinnekonvensjon, artikkel 2,3 og 5 - FNs rasekonvensjon.
Håndheving av diskriminerings- og tilgjengelighetsloven med forskrift Anne-Marie Colban Difi - Direktoratet for forvaltning og IKT.
Fornyet IA-avtale i 2014 Hva er nytt?. Fornyet IA-avtale i 2014 Hva er nytt?
Mangfold og likestilling i arbeidslivet. Samfunnsviternes policydokument om mangfold og likestilling i arbeidslivet Samfunnsviterne mener at mangfold.
Fra uønsket deltid til heltidskultur Jostein Bø/HR-sjef i Asker kommune.
Ressurser og læringsmiljø innen læringsmiljøutvalgets arbeids- og ansvarsområde v/Oddrun Bollingmo Fellesmøte SKU/LMU/ledelsen
Digital opplæring Samarbeidskompetanse og medbestemmelse.
Hva er IA-avtalen? GRUNNOPPLÆRING NYE TILLITSVALGTE TRINN3 STAT: ARBEIDSRETT.
Fornyet IA-avtale i 2014 Hva var nytt?
Midtveisvurdering IA-avtalen 2016
Sykefravær / personalpolitikk
IA skole Omsorgstjenesten.
Utskrift av presentasjonen:

Alle menn og kvinner på dekk! Seniorrådgiver Tore Simonsen Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) Bergen 1. februar 2011

Et par viktige punkter i IA- avtalen Betydningen av et godt arbeidsmiljø i forhold til å nå alle målene i IA-avtalen. Uten å redusere ledelsens ansvar må vi alle ta et ansvar for resultatene. Oslo Direktoratet for forvaltning og IKT

Tre sentrale aktører med forskjellige oppgaver Ledelsen Alle tilsatte Organisasjonene og tillitsvalgte både på sentralt nivå og på arbeidsplassene For å nå resultater må vi samarbeide på alle nivåer. Avtalen må være forankret hos alle disse Direktoratet for forvaltning og IKT

Hvilke virkemidler har vi i virksomhetene? Den lokale IA-avtalen og kontakten med arbeidslivssentrene Sykemeldernes rolle og oppgaver Lage og bruke en inkluderende lokal lønns- og personalpolitikk AMUs rolle og oppgaver. Betydningen av arbeidsmiljøet. Føringer og muligheter i diskrimineringsloven og diskriminerings- og tilgjengelighetsloven bla. om aktivitets- og rapporteringsplikten og plikten til tilrettelegging av arbeidsplassene. Forskriften til TML §9 om positiv forskjellsbehandling for søkere med nedsatt funksjonsevne Personalmelding nr om innkalling til jobbintervju av søkere med innvandrerbakgrunn Å skape et godt arbeidsmiljø vil hjelpe alle enten de er i målgruppene for IA-avtalen eller ikke Direktoratet for forvaltning og IKT

Virkemidler DatoDirektoratet for forvaltning og IKT •Forskriften til TML §9 om positiv forskjellsbehandling for søkere med nedsatt funksjonsevne •Personalmelding nr om innkalling til jobbintervju av søkere med innvandrerbakgrunn •Å skape et godt arbeidsmiljø vil hjelpe alle enten de er i målgruppene for IA-avtalen eller ikke

Flere virkemidler Skape en inkluderende organisasjonskultur Lære å vurdere søkere med nedsatt funksjonsevne, innvandrerbakgrunn eller seniorer etter deres kompetanse og arbeidskraft, ikke som noen som vil skape problemer eller noen som trenger veldelighet Nærværsarbeidet. Hva er forutsetningene for at folk kommer på jobb og holder seg friske Direktoratet for forvaltning og IKT

Hva blir gjort framover? Brosjyren ” Overser du kompetanse?” En serie regionale konferanser En veileder fra FAD til statlige virksomheter IA og målet om mangfold blir en del av lederopplæringen og kompetanseutviklingen i staten Hva trenger virksomhetene? E-læring? Nettside? DatoDirektoratet for forvaltning og IKT