Regattaforberedelser Norsk 40,7 Klubb v/ Jørn-Erik Ruud

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ikke noe sykehjem for meg, nei !
Advertisements

Helgekurs Spill Bridge 1 på en helg Opplegg utviklet av: Sven-Olai Høyland.
Velkommen til en sjekk av alkoholvanene dine!
Fra tegning til fortelling
2 Leseferdigheter og lesevaner
Ledelse i UB God morgen! På en skala fra 1-10 …
De dårige følelsene. Veiene ut..
Bli en bedre fisker ! Av Ulf Skauli
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
KURSDAG 2 Mannskapskurs Agenda for kvelden • Velkomst og introduksjon • Håndtering av gjester v/Geir • Fortøyning v/Tormod • PAUSE • Personlig utstyr.
22 tips for den faglitterære forfatteren
Lykke til alle sammen og ha en kjempefin sommer
Veien mot arbeidslivet Jobbsøking
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
ELEKTRISK ENERGI FRA FORNYBARE OG IKKE-FORNYBARE ENERGIKILDER UNGDOMstrinnet vurderingskriterier til underveisvurdering Navn:____________________________________________________________________.
Brannforebyggende tiltak
Arbeidsoppgaver for baneansvarlige Ansvarlig årgang G/J 10 Sesong 2012: årgang 2002.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Båthåndtering & Mannskapsorganisering
MEDIEARBEID I IOGT Innspill til seminar om lokale tiltak Lørdag 6. oktober Oslo.
Værskip.
Klaus Pettersen & Bjørn Erik Korum Hansen
Spøken som gir deg lykke!
Engia.
Sprint Jeløy 97 Foreldremøte Hensikten med møte: • Oppsummering av sesongen 2010 • Presentere planer for 2011 • Svare på spørsmål fra foreldrene.
Råd og tips til Team Jæren Styrkeprøven Roy Hegreberg.
King 40 Vinner av: Eurocard Gotland Runt 2009 Sandhamn Race Week 2009
44 Hector om skikk og bruk I Norge
“Reise til utlandet med oksygen”
3 års rullerende verveplan Skøyen Rotaryklubb 2009/ /2012.
First 31.7 NOR 9617 En av Norges mestvinnende tur- og regattabåter
Illustrasjoner: Ingrid Brennhagen
VELKOMMEN TIL URO OPPLÆRING
Til Noas ark.
Trygg Landing Vi skal nå rette fokus mot årets satsningsområde: Landinger Vi vil bruke ca en halv time. De fleste havarier skjer under landing, som oftest.
Norsk Finansbarometer 2011 TNS Gallup Oslo, 2011 Det norske skadeforsikrings- markedet og dets bevegelser Grafikkrapport - total.
Kompetansemål Mål for opplæringen er at dere skal kunne:
Kapittel 10 På treningssenteret.
Kapittel 47 Å gjøre lekser.
Johannes 14,1-11 veien, sannheten og livet
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Team Jæren Styrkeprøven Lag TEKNISK SKIKK OG BRUK
© Olympiatoppen1 Hvordan benyttet jeg kognitive teknikker i min karriere? Hovedløpsprosjektet 5. november 2011.
Oppgave 44 Preposisjoner og uttrykk.
Polen tur 2007 Uke 39. Avreise Søndag 23/9 Oppmøte kl Skolen Vi pakker buss og lignende Setter opp liste med hvem som sitter hvor.
dekke opp innenfor egen 16-meter
  Verdibasert kultur-endring som basis for prestasjonsutvikling Foredrag Cupfinale-seminaret 19.januar 2013  ”Det viktigste er at vi trener og forbereder.
Melhus Fotballakademi VELKOMMEN TIL SPILLERMØTE G
Av Bjørn Mørland-Pedersen
Forberedelser til regatta/trening/mesterskap
100 lure ord å lære.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Kapittel 6 Kveldsmat hos familien Dalilah.
Engia.
Barnefotballseminar 2015 Trondheim 26.april 2015.
Livsstilsending - uke 5 -
Varegg Nordnes Guttelagene 2006 Oppsummering etter sesongslutt 8.oktober.
Problemløsning.
Kapittel 6 Kveldsmat hos familien Dalilah.
Livsstilsendring Uke 6. Fra handling til reaksjon Hendelse Tanke Følelse Valg reaksjon.
Mappevurdering Mappe innebærer at elevene tar vare på ulike former for arbeid, slik at de kan dokumentere både den kompetansen de Definisjon Mappevurdering.
Velkommen til foreldremøte U8
Livsstilsendring Uke 6.
Emilios jobb som assistent
Livsstilsendring Uke 6.
Livsstilsendring Uke 6.
LYKKE TIL MAT I BARNEHAGEN.
Livsstilsendring Uke 6.
Utskrift av presentasjonen:

Regattaforberedelser Norsk 40,7 Klubb 14.04.2010 v/ Jørn-Erik Ruud

Klargjøring av båt før start Båten MÅ være ribbet for ekstra vekt – alt må tenkes på. For eksempel vanntank, dieseltank, varmtvannstank, ekstra tauverk og fendere osv. Båten er følsom for vekt i akterskipet, stue- rom må være helt tomt. Seil og utstyr som skal være med under regatta legges over kjølen i senter av båten. Bagger, mat, vann bør også legges over kjølen. Bunnen MÅ til en hver tid være ren og fri for groe. • Pass på at båten alltid er godt vedlikeholdt. Fordel ansvar på flere, sjekk masten (stående og løpende rigg) regelmessig for slitasje. Vet du at masten er riktig trimmet?? Sjekk trimmeguider.

Personlige forberedelser Pass på at du har med riktig bekledning, og ikke for mye. Er det meldt fint vær trenger ikke alle gummistøvler…(vekt). Planlegg hva som skal spises og drikkes, det er en fordel at en person har ansvaret for drikke. Viktig med nok drikke, men dumt å ha med for mye (vekt). Påse at mannskapet får i seg nok næringsrik mat. Motiver mannskapet til å forberede seg til regatta med nok søvn og næringsrik mat i dagene før regattaen. Særlig viktig ved lange regattaer som Skagen Race, Hollenderseilasen og Færderseilasen. Alle om bord må være enige om ambisjonsnivået/målet (må være realistisk). Er vi gode nok til å vinne eller er en 5. plass en seier?? Trening er utrolig viktig for å lykkes, den som trener mest er best forberedt når det gjelder.

Fordeling av oppgaver Vær nøye med å definere oppgaver. Alle må vite hva de skal gjøre til enhver tid. Ansvar er viktig for at alle skal yte sitt beste. For eksempel genua trimmer har ansvaret for at genuaen er topp trimmet til en hver tid. Navigatør har ansvaret for å vite hvor langt vi kan gå inn til grunner og lignende. Navigatør har også ansvar for seilingsbestemmelser, baner osv. Prøv å få alle om bord til å forstå hva som kommer i neste manøver (ikke alltid lett å gjennomføre). For eksempel ved neste skift så slår/jibber vi eller etter runding skal vi slå med en gang (ryddig fordekk), da er alle klar over hva som er neste trekk Bruk hver enkelt til det de er best på, og har mest lyst til.

Organisering av mannskap Bli enige med i fellesskap om hvilke regattaer som skal seiles kommende sesong (felles møte i løpet av januar). Det er avgjørende at man har med samme mannskap hver gang, bytte mannskap er svært uheldig. Send ut terminliste i god tid med svarfrist ca 1. april. Da har man god tid til å finne erstatnings mannskap hvis det er noen som ikke kan delta på alt. For damene hjemme er det avgjørende at terminlisten er kjent og gjennomsnakket før sesongstart. Vi i Team Normar har hatt og kommer til å få gode resultater fordi vi har et stabilt godt mannskap. Noen av oss har seilt sammen i 22 år……

Forberedelser før start ”Baneområdet” Hvor vil vi på banen. Hvor skal vi starte på linjen for å komme dit vi vil. Prøve å holde unna for de ”gale”, og raske båter som kan overseile oss. Når starten går SKAL taktiker vite om vi seiler på lift eller ”hedder”. Strøm og bølge forhold må studeres nøye før start , sjekk strømkart/bølgekart. Alle om bord bør/må vite hva som er meldt av vind/strøm i løpet av dagen.

Under løpet Holde trykket oppe hele veien. Aldri gi opp. Alle må fokusere maksimalt på å ikke gjøre feil – husk på arbeidsoppgavene. Storseilstrimmer og rormann skal kun fokusere på fart og ikke noe annet. Taktiker Må være god nok til å treffe på ca. 70 % av riktig banevalg, skift, posisjoner osv (nesten ingen er gode nok for å treffe på 100 %). Ellers er han rett og slett ikke god nok…….

Suksessfaktorer 1. Fast stabilt mannskap. 2. Trene/seile regatta med det samme mannskapet hver gang. 3. Definerte arbeidsoppgaver. 4. Gode seil fra en av de to beste seilmakerne i verden…… 5. En båt som er i topp stand til enhver tid. 6. ”Snille” koner og kjærester.