Kvalsund kommune Har ca innbyggere og ligger i Vest Finnmark.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
Advertisements

I.
Realiser husdrømmen Nytt boligområde i Skotbu i Ski
Velkommen til Troneslia hyttefelt.
WACS – 6. JULI Wacs 2014 i Norge og Stavanger •2 – 6 juli er det Wacs kongress i Stavanger •Vi ønsker alle hjertelig velkommen til spennende.
WADAHL Kurs og konferanse – 933 meter over havet 933 meter over havet På Gålå i Gudbrandsdalen, midtveis mellom Oslo, Trondheim og Mørebyene.
Velkommen til Vestre Nes Omsorgsbolig
Sett fra Lagåsen (et sammendrag)
”SKAUTRAVERN” – VANDRENDE LEIRSKOLE OG SPENNENDE DAGSTURER I MARIDALSMARKA – ARR: BARNAS LANDSKAP Her er to ulike turtilbud til skoleklasser, studentgrupper.
…for deg som liker nye og spennende reisemål…
Nytt utdanningsprogram
Jakt, fiske og friluftsliv som næring
Presentasjon av hovedprosjekt E39 ”Få Rennebu Kommune ut på Internett” Elisabeth Eide.
MULIGHETSSTUDIER BYREMO
Potensialet for Opplevelsesturisme i Vefsnavassdraget Innlegg på Vern Vefsna’s vassdragstreffseminar i Mosjøen 13. august 2004 Audun Sandberg© DNT’s landsstyre.
Kroatia Et ferieparadis.
Dubrovnik har alt man kan ønske seg av et reisemål;
Informasjonskonsulent Marit Norborg Frøya kommune
Valdres Destinasjon AS
EKSEMPELET HAMMERFEST v/ordfører Alf E. Jakobsen Hammerfest kommune
Samfunnsplan Porsanger kommune 5. juni 2014
Velkommen til Oppland.
Vil DU bidra til å gi ungdom med funksjonsnedsettelser ei uke full av opplevelser og aktiviteter? Og samtidig få med deg verdifull erfaring som du kan.
Sykefravær 2014 PSU Kort rapport 1.kartal 2014.
Norgga Luonddugáhttenlihttu Nordområdesatsing og ”lusa som hosta i lovotten” Gunnar Reinholdtsen Naturvernforbundet i Finnmark.
Bakgrunn Det er tredje gangen MMI har gjennomført undersøkelsen i Hamar kommune. Undersøkelsen er nå noe forkortet. I hovedsak lik tidligere års. MMI.
Svein Erik Setermo. Trender i reiselivet Vinter opplever økende etterspørsel –Ekte vinter –Samiske opplevelser –Nordlys –Vinteraktiviteter Muligheter.
Av: Espen Seljemo og Kristian Knudsen Master, industriell teknologi
Utviklingsavdelinga KU i praksis - slik gjorde vi det Vurdering og sortering av innspill i arbeidet med arealdelen for Ål kommune Berit Heitmann.
NFA nytt april 2006 Hei på dere! Da er vi i det nye styret i gang for fullt. Vi har nå gjennomført 2 styremøter etter at flere av de mest erfarne medlemmene.
OPPSUMMERING Den offisielle start i går i kommunelokalet Ca. 75 deltakere Opplegg om kommuneplanprosessen og om kommunens framtidige behov 7 bord med debatt.
Småsamfunns- satsing Hva har vi lært? Dag Arne Henriksen Oppland fylkeskommune Tromsø
Informasjon om bestilling av rom til avtalepris hos
Møteplasser og handel Grorud Samfunnshus Steen & Strøm Dir. kommersiell utvikling. Henrik Larsen.
Velkommen til åpent møte om Torstrands framtid! Grendehuset, 3. mai 2011.
Strategisk næringsplan - Høringsforslag PSN
Sør-Aurdal Arbeiderparti Valgprogram
20 minutter Fremtidens boligutvikling - effektive kollektive knutepunkter – vi må bo tettere og høyre? Petter Eiken 19 mars 2015 Bedre byrom der mennesker.
Tom Knudsen Regiondirektør NHO Hordaland
Rammevilkår for skipsfarten Sjøsikkerhetskonferansen 2004 Kommunal- og regionalminister Erna Solberg 5. Oktober 2004.
Hva får vi som innbyggere? Bredt og mangfoldig tjenestetilbud Standardmeny av tjenester i alle kommuner – mindre ulikheter enn man skulle tro Lover sikrer.
Introduksjon Pensum: Olsen, K.A. The Internet, the Web and eBusiness, Formalizing applications for the real world, Scarecrow Press, 2005.
Aktivisering av Vestby sentrum
Et hav av muligheter Nærings- og utdanningskonferanse Leknes 4 februar Bjørn-Willy Hansen.
Vi starter gjerne med navnet og et bilde som illustrerer noe som er typisk for fylket. Fylke.
Kva må til for at kommunen din skal bli attraktiv? Knut Vareide Landstinget for LNK, Sand 28 april 2011 BosettingBedrift Utvikling Besøk.
Fjell-Norge og Innlandets muligheter! LOs representantskap, Hafjell, 9. juni 2015 Atle Hovi, administrerende direktør Beitostølen Resort.
Fylker, Byer, Elver, Vidder
FRILUFTSLIV FRA Naturopplevelser for livet.
TILTAKSFORUM 15. OG 16. SEPT 2010 TØRVIS HOTELL Erfaring frå satsing i reiselivet i Sogn Rolf Wikborg.
Er det godt for barn å vokse opp i Sigdal? Hva kan kommunen bidra med for at det skal bli enda bedre?
Skogolympiaden 2016-Del 1 Litt om oss Vi er 5.trinn på Vestad skole i Elverum, vi er 34 elever. Vi har meldt oss på skogolympiaden fordi vi trives i skogen.
DUBAI  En av de sju emiratene i UAE på den arabiske halvøya i Vest-Asia ved Persiabukta.  Den nest største byen etter Abu- dhabi.  En vakker, stor.
Å legge stein på stein - reiselivsutvikling i en småkommune Ågot Eide Beiarn kommune.
Orkdal kommune Foto: Trondheim havn.  Nest største by i Sør-Trøndelag  Fjord og fjell  Interkommunal havn  Museumsjernbane  Europavei Orkdal kommune.
Bruk og vern i Beiarn Trine-Marie Fjeldstad, Trygve Snøtun Beiarn, 11. juni 2012 Foto: Peter Hamlin.
Trænafestivalen, langt te havs. langt te havs Træna, Nord-Norges minste kommune –418 øyer, holmer og skjær –15 km2 –4 bebodde øyer –456 innbyggere –3.
Kviteseid Et miljø av statleg, regionalt, interkommunalt og kommunal administrasjon og tenesteproduksjon er lokalisert her. Prioriterte satsingsområde.
Sparebank1 Hallingdal Invest AS Tunellen II – Nytt flott beliggende tomtefelt i gangavstand til Flå sentrum!
Næringsliv Fokusgruppemøte 9. mai Utfordringer E16 – ferdig stamveg – arealplanlegging står på vent Markedsmessig betydning er liten, økes ved større.
Evenes – Folkehelse og friluftslivskommune. Fakta om Evenes: Areal: 257 km 2 Innbyggere: 1398 Brutto budsjett: 112 mill. Antall årsverk: 121,6 Fylke:
Fra stupetårn til innlandshovedstad Bjørn Gudbjørgsrud, rådmann.
Kultur og miljø/Areal- og miljøforvaltn Dag Bastholm/Plan- og miljøleder
Effektiv kommunal planlegging Oversiktlig plansystem med klar arbeidsdeling mellom plannivåene og plantypene Rådmannen må se kommunal planstrategi.
Revisjon av kommuneplan – parkeringsbestemmelser
Betydningen av naturbaserte opplevelsesprodusenter i reiselivet
Nuværende organisering Tjeldsund og Skånland kommuner
Ramstadtoppen 14 desember 2018.
Utenlandsturnering LFH
Opplev Sulis! Introduksjon: Her for å snakket om et prosjekt vi har på reiselivsnæringen her i Fauske kommune – Opplev Sulis., der jeg er prosjektleder.
Utskrift av presentasjonen:

Kvalsund kommune Har ca. 1100 innbyggere og ligger i Vest Finnmark. Grenser til Alta, Hammerfest, Porsanger og Måsøy. Er nærmeste nabo til ”Snøhvitbyen” Hammerfest. Satser på ny næring som turisme og opplevelser. Er utfartskommune nr. 1 i vest Finnmark. Det er ca. 1200 hytter-fritidsboliger her. Har god samferdsel og infrastruktur. Norges første tidevannskraftverk ligger i Kvalsundet.

Jobbmuligheter De fleste arbeidsplasser er innen kommunal sektor. Ellers er det arbeidsplasser innen primærnæring, transport, entreprenør, butikker, hoteller, servering og bergverk. Mange har sine arbeidsplasser i Hammerfest da det er relativt kort vei å pendle. Det er en positiv arbeidsmarkedsutvikling i forbindelse med Snøhvit utbyggingen.

Boligmarkedet Kommunens boligforhold består i hovedsak av eneboliger Nytt leilighetsanlegg i sentrum er under planlegging Vi har en del ferdigregulerte tomter klar til bygging. Tomtene er meget prisgunstige.

Oppvekst og kultur Vi har tre skoler og tre barnehager i kommunen, alle med skolefritidstilbud Vi har ledig kapasitet i alle barnehagene Nyrenoverte og moderne svømmeanlegg i Kokelv og Kvalsund Bibliotek i Kvalsund med filial i Kokelv Kulturskole- og ungdomsklubbtilbud I alle bygdene er det miljøbygg/grendehus med ulike lag og foreninger, som driver med alt fra husflid til idrett Vi har også samisk næring, kultur og husflid. I Kokelv har vi et fint sjøsamisk museum

Friluftsliv Vi har meget gode forhold for alle som ønsker å bruke naturen både sommer og vinter Du kan fiske i hav, vann og elver. Kvalsundet er kjent for sitt seifiske. Om vinteren fisker vi røye og ørret på isen Du kan jakte på både små- og storvilt, eller du kan ta deg en real fjell- eller viddetur Det er gode muligheter for bærplukking Vi har flere turoperatører som arrangerer turer for enhver smak Tre lakseførende elver med Repparfjordelva - blant landets 10-15 beste - som den mest kjente På vinteren kan du bruke ski eller snøscooter

Idrett En ny flerbrukshall ferdigstilt i 2004 gir muligheter for mange typer idretter og arrangementer. Vi har orienteringsgrupper og andre idrettslag Vi har preparerte skiløyper der det også arrangeres barnecuper. Balløkker i Kokelv, Neverfjord og Kvalsund. Kommer også på Stallogargo og Skaidi. Innendørs skytebane og pistolklubb

Samferdsel God adkomst til kommunen er sikret gjennom både fly, båt og buss Kysten betjenes av hurtigbåter og hurtigruta Gode bussforbindelser. Nærmeste flyplasser er Hammerfest, Alta og Lakselv

Bedriftspresentasjon Noen bedrifter Bedriftspresentasjon Skaidicenteret, bensin, scooter, kro, motell Kvalsund Aggregates, pukkverk Andersen Fiskebåtrederi. Kvalsund Maskin og transport. Holmgrens transport Kvalsund linjerydding, riving og rydding Mesta Kvalsund Auto, bilopphuggeri Kvalsund Fiskeindustri Kvalsund COOP marked Randis Post og Kiosk Skaidi Handel, butikk, bensin, fridtid Masterelv Handel, butikk, bensin, post Repparfjord Hotel Kokelv Sjøhus, reiseliv Arctic Nature, reiseliv

Helse og omsorg Hjemmebaserte tjenester med hjemmehjelp og hjemmesykepleie. Ungdoms-, omsorgsboliger og trygdeleiligheter Dag-, bo- og servicesenter i Kokelv og Kvalsund. Sykehjemstilbud med både kort- og langtidsplasser. Trygghetsalarmer i hele kommunen. Legetjenester med kontor i Kvalsund og kontordager i Kokelv. Fysioterapitjenester. Sosialkontor og barnevernstjenester

Begivenheter Kvalsundbrua ble åpnet i 1977 Stallogargotunnelen i 2002 Verdens nordligste golfbane ble åpnet i 2002. Utsett av pilotgenerator for tidevannskraftverket 2003 Kronprinsbesøket høsten 2004 Åpning av Kvalsundhallen vinteren 2004 Kvalsund Aggregates ble etablert i Repparfjord 2004 Bygging av ny bru, gang- og sykkelsti gjennom Kvalsund ferdigstilles i 2006 Hyttefelt og alpinanlegg er under bygging på Skaidi

Med dette vil vi ønske alle hjertelig velkommen for etablering i vår kommune. For mer informasjon – ta kontakt med oss på telefon, hjemmesiden eller e-post. Hilsen fra oss i Kvalsund.