KOSTRA og intern kontoplan

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
KomRev Trøndelag IKS Div. regnskapsspørsmål Del 1 Terje Wist Temadager desember
Advertisements

KOSTRA Nyheter 2013 og litt til
Utgifter og kostnader Utgift: Kjøp av ressurser, målt i penger
KOSTRA – Veileder for rapportering for regnskapsåret 2010 fra KRD
1 KOSTRA Nøkkeltall for 2006 Datagrunnlaget Hva er nytt? Tfl,
1 KOSTRA KOmmune-STat-RApportering Av Jon Olav Folsland 1. april 2006.
Årsoppgjør Notat vedr. frister/rutiner årsoppgjør sendt
Årsregnskap Varige driftsmidler Nedskrivning og reversering
BUDSJETT 2011 KS-konferansen 13. oktober Statsbudsjettet Økning i frie inntekter på 200 mill kr til fylkeskommunene Realøkning i frie inntekter.
3 Jeg og mitt.
KOSTRA rapportering for 2004 Erfaringer fra årets rapportering Hvordan få neste års rapportering til å fungere best mulig? Vestfold,
Studentliv - Regnskapskurs for små foreninger - Modul 2
KOSTRA KOmmune-STat-RApportering KOSTRA KOmmune-STat-RApportering Av Hege Kristin Fosser Pedersen 16. april 2005.
Kapittel 12 – Noen begreper
© Telemarksforsking telemarksforsking.no Likeverdig behandling av barnehager i forhold til offentlig tilskudd Trond Erik Lunder Seminar for Fylkesmennene.
Arbeidsplasstillitsvalgtes rolle i budsjettarbeidet Utdanningsforbundet Trondheim februar 2012 Paul Erik Karlsen.
Skjema 13 Kommunalt disponerte boenheter og boligvirkemidler.
Fagmøte i NKK Sør-Trøndelag fylkeslag Mausund Per Lund Regnskapssjef Sør-Trøndelag fylkeskommune Aktuelt fra Regnskaps-KOSTRA.
Regnskap.
ASSS Kultur, Tromsø 2 – 3. november 2010 Jan Aarak, KS
Levanger kommune rådmannen Formannskapsmøte – Ola Stene 1 Kommunalt Regnskap Litt om regnskapsoppstillingene KOSTRA Våre rutiner.
KOSTRA og miljødata og rapportering Julie L. Hass Seksjon for miljøstatistikk, SSB.
Veileder til prosjektlederrapport Restbeløp Hva gjenstår av midler på de ulike inntekts- eller kostnadspostene i prosjektet? Kostnadsposter: Sort beløp.
Kapittel 11 Snart voksen – personlig økonomi og forbrukeretikk
Budsjettarbeid i styret
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Introduksjon til elementære begreper i regnskap og økonomi
Agenda: –Kort om Utdanningsdirektoratet –Rammen for møtet –Føringer i St. prp. nr. for 2009 – KOSTRA-grunnlaget 2007 – Presentasjon av satsberegningene.
2004 HUMSAM Etableringskurs Regnskap Tor Borgar Hansen & Erling Maartmann-Moe.
Kapittel11. Etablering av bedrift Del 4 Arbeids – og næringsliv Denne delen skal hjelpe elevene til å nå følgende kompetansemål i læreplanen: 3a finne.
Avdelingsdirektør Gry Høeg Ulverud 27. oktober 2010 ”Voksnes læring - utfordringer”
Årsregnskap 2015 Ole Kristian Arntsen, regnskapssjef Ålesund kommune.
SKATT. I Norge betaler vi skatt på mange forskjellige måter. N.Johansen for undervisning.
Mulig modell for framtidig finansiering av kollektivtrafikken Dialogmøte 29. mars 2012 Harald Horne fylkesrådmann.
1 1 Kommunal tjenesteproduksjon - Hvordan få med hele bildet?
Økonomiske resultater 2012 Presentasjon for formannskapet av Stein Aas 13. mars 2013.
1 Kommunale tjenester - Hvordan få med hele bildet? Tonje Køber.
Økonomistyring Kjell Magne Baksaas, Øystein Hansen og Trond Winther (2015) Gyldendal Akademisk Inntekter og kostnader © Gyldendal Akademisk Innholdet i.
1 1 Kartlegging av data om lokalmedisinske sentre Bakgrunn, utfordringer og anbefalinger.
1 Samhandlingsseminar Innledning om kostnadsflyt.
1 Samhandlingsseminar Innledning om kostnadsflyt.
1 1 Personell Om tallene Publiseringen i mars baserer seg på færre datakilder enn publiseringen i juni (mangler LTO og PAI) –Noen områder blir.
Hva driver egentlig det offentlige med? Det offentlige utfører: Viktige fellesoppgaver (som politi og brannvesen) Omfattende regulering av økonomisk virksomhet.
Økonomi og utfordringer Fylkesrådsleder Odd Eriksen Rektormøte Foto: Crestock.
Merverdiavgift. Hva er merverdiavgift? Merverdiavgift er en avgift (penger) man betaler til staten ved salg av varer og tjenester Beregnes som % av salgspris.
Kjersti Lothe Dahl Økonomisjef Budsjett og økonomistyring
IDRETTSHALLER Driftsøkonomi flerbrukshaller
SSB økonomisk analyse 1/2017
VELKOMMEN TIL FAGDAG I ØKONOMI
Kapitalbehov og finansiering
ÅRSREGNSKAP 2016.
KOSTRA arbeidsgruppemøte Samhandlingsreformen
FORSVARETS HØGSKOLEFORENING
Statsbudsjettet 2018 Statssekretær Paul Chaffey Bø, 13. oktober 2017.
Ulike tall for sysselsatte i kommunal forvaltning
Hovedrapport – erfaringer fra fjorårets rapportering og hvordan ser årets ut? Plenumsdiskusjon: Hva må til for å komme i mål til våren.
Mal for prosjektinfo og statusoppdatering til nasjonale fora
Økonomistyring.
KONSERN i KOSTRA ASSS Gardermoen 5. juni 2013.
De kommunale inntektene og økonomiforvaltningen 10. februar 2016
Oppsummering Terrasaken
Regnskapsavslutningen: Anordningsprinsippet og sentrale frister
Mal for prosjektinfo og statusoppdatering til nasjonale fora
Finansregnskap Regnskapsføring av skatt (22 %) (student)
Finansregnskap Kontantstrømoppstilling (2) Direkte og indirekte metode TK-Handel AS (22 % skatt) (student) Trond Kristoffersen.
Finansregnskap Regnskapsanalyse (del 1) Introduksjon til regnskapsanalyse Eriksen Handel AS (22 % skatt) (student) Trond Kristoffersen.
Utskrift av presentasjonen:

KOSTRA og intern kontoplan

KO(mmune)-ST(at)-RA(pportering) Nasjonalt informasjonssystem for kommunale og fylkeskommunale tjenester. Bruk av ressurser på ulike tjenesteområder (regnskap) Egenskaper ved befolkningen (tjenester) I følge kommuneloven plikter fylkeskommunen å rapportere om ressursbruk og tjenesteyting til bruk i nasjonale informasjonssystemer. Opplysningene gir styringsinformasjon for ulike forvaltningsnivå. KOSTRA – en forkortelse av Kommune STat RApportering

Årlig rapportering til SSB Regnskapsrapportering Inntekter og kostnader fordelt på KOSTRA funksjoner og arter. Tjenestedatarapportering: Samferdsel: skyss elever, ruteopplysning, antall passasjerer, mv. Utdanning: andel personer 16-18 år i vgo, elever per skole, lærerårsverk, mv. Kultur/plan: plansaker, kulturminner, årsverk, mv. Tannhelse: klienttall, aldersgrupper, antall friske tenner, mv. Bygg: formålsbygg, antall kvadratmeter skolebygg, administrasjon, energiforbruk, mv. IT: bruk av informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT)

Kjekt å vite om KOSTRA! Ny KOSTRA-veileder årlig per 15. november. Endringer og presiseringer med rød tekst. Foreløpig KOSTRA-rapportering 15. mars, er grunnlag for fylkestingssak i juni hvert år. Endelige KOSTRA-tall basert på fjorårets rapportering publiseres årlig 15. juni, på www.ssb.no. Link til KOSTRA-veileder finnes på fylkeskommunens ansattportal. Fylkeskommunens detaljbudsjetter er bygd opp etter veilederen.

Fylkeskommunens kontostreng

Artskontoplan for fylkeskommuner Troms fylkeskommunes kontoplan (5 siffer) tar utgangspunkt i KOSTRAs artskontoplan (3 siffer). Eksempel: Kostra-art 200 Kjøp og finansiell leasing av driftsmidler, er gyldig i både drifts- og investeringsregnskapet.

Funksjonskontoplan for fylkeskommuner Troms fylkeskommunes tjenester (5 siffer) tar utgangspunkt i KOSTRAs funksjonskontoplan (3 siffer). Eksempel: Alle tjenester 420xx inngår i funksjon 420 «Administrasjon»:

Skillet mellom drift og investering PC-er og datautstyr som ikke enkeltvis er vesentlig, og som er finansiert med driftsmidler, skal føres i driftsregnskapet Skillet mellom drift og investering Drift Løpende inntekter og kostnader i løpet av en periode (1 år). Grunnlag for økonomisk resultat (mer eller mindreforbruk) Investering Binding av midler for et framtidig tidsrom. Kjøpesum over 100 000 kroner inkl. mva. Levetid minst 3 år (varig driftsmiddel Lånefinansiering Avskrives over et bestemt antall år.

Kort om kostnader Artsserie 0 – 5 i KOSTRA-veilederen Vi er forpliktet til å betale for varer og tjenester vi har kjøpt, og dette kalles utgifter. Når disse varene forbrukes, blir det en kostnad som skal føres i regnskapet for den perioden de er brukt (Jf. periodisering ved årsoppgjør).

Kort om inntekter Artsserie 6 – 9 i KOSTRA Inntekt er inntjening av penger som henger smmen med salg av varer og tjenester, og/eller renter på bankinnskudd, aksjer, obligasjoner og lignende. Mer informasjon om Sticos finnes på TFKs Ansattportal