MatMedSmak.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
FISKESPRELL Gøy for barnehagen, godt for barna Del 3 Måltidet i barnehagen Norges sjømatråd Husk å sette inn ditt navn på denne foilen, introduser deg.
Advertisements

Evaluering av september på blå
Helseetaten Presentasjon og diskusjon på foreldremøter m.m.
Mat i barnehagen Forskrifter og andre dokumenter
På barnehagens lunsjmeny!
Helseetaten Forskrifter og andre dokumenter
Samtale 3.
Augustbrev for FROSKENE 2104 Viktig info for dere som er tilbake fra ferie VELKOMMEN TILBAKE -VI GLEDER OSS TIL SNART ET NYTT BARNEHAGEÅR Månedsbrev blir.
Samtaleverktøyet «Gode vaner for god helse» er utviklet av Kreftforeningen i samarbeid med helsesøstre og fysioterapeut. Målgruppen for samtaleverktøyet.
Presentasjon Tema 2: Kosthold og helse Forholdet mellon mat og helse og hvordan komme i form Cristina Andrea Lydia.
Velkommen til foreldremøte høsten Overgang fra felles del til avdelingsvis……  Vi går gjennom stokken  Viser konkretene som støtter hverdagens.
Se her!. Dagsrytme Romsdalshorn Frokost (sunt pålegg ) Aktivitet, samling, leik, tur Lunsj Aktivitet, samling, leik, tur, sove/kvilepause.
Friluftskortet. -Barna skal bli glad i å være ute -Barna skal kjenne mestring ved å ha erfaring og kunnskap om naturen -Barna skal bli i stand til å ta.
Foreldremøte SFO høsten 2015 Onsdag den 2.september 2015.
Velkommen til foreldremøte Stokkavannet og Mosvannet.
INFOHEFTE FOR FORELDRENE «LØFT ER TØFT». INNLEDNING: I gjorde vi i Skaubo AS en stor satsning hvor alle ansatte i alle barnehagene gikk på kurs.
HORDALAND FOTBALLKRETS Fair Play i Barnefotballen.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE TORSDAG 22. SEPTEMBER 2016.
Personalet på… Skrukketroll Mari – pedagogisk leder Line – barne- og ungdomsarbeider Alexander – pedagogisk medarbeider Stankelbein Maren – pedagogisk.
Velkommen til nytt barnehageår på Låven. Satsingsområder på Roligheden gård barnehage- Låven Bygge gode relasjoner barn-barn, barn-voksne Alle skal få.
Uke 39: Skoguke på Lekestua, høsten Det er tid for høstens skoguke. Vi gleder oss! Skogen innbyr til mye forskjellig lek. Den byr på utforsking,
Orkla Matbarometer - en nordisk kostholdsundersøkelse
Skolefruktskolen – «kurs» for skoler med Skolefrukt
Februarnytt Buorre beaivi = god dag
Novembernytt Pytten Nå er høsten her, og vi skriver alt november. Vi legger bak oss en spennende oktober måned, med mye latter, lek og læring. Vi hadde.
Delevaluering av prosjektet Haugalandsløftet
Januarnytt 2017 Månedens pedagogiske tips: Månedens jubilant:
Muligheten for bedre elektronisk bestilling ved bruk av ehandel.
Kine, Astri, Liv, Ann Kathrin og Tone
MÅLTID I ROTSET BARNEHAGE
Marsnytt Vi tar farvel med vinteren og ønsker våren velkommen!
Februarnytt! Dinglebein Så var vi kommet til februar måned.
«O «Det fins ingen kjærlighet mer oppriktig enn kjærligheten til mat»
Årsplan Barnas Hus barnehage del 1
Novembernytt Så var vi alt i november! Vi har i oktober hatt fokus på barn i andre land, spesielt i India. Vi har snakket om de store forskjellene det.
Ukeplan MINSTEN UKE 39: SKOGUKA høst Mandag Tirsdag 26.09
BARNAS GRØNNE DAG Barnas grønne dag 2017
Årshjul rødbasen
Desembernytt Månedens jubilanter
Årshjul grønnbasen
LYKKE TIL MAT I BARNEHAGEN.
Februar UKE MANDAG (matboks) TIRSDAG ONSDAG (smørelunsj) TORSDAG
Lysaker Idrettsbarnehage Åpen dag tirsdag 20.februar kl. 17:00-18:30
MatMedSmak.
1 Egenomsorg og helse.
Skolemåltidet – en ressurs for læringsmiljøet
Kapittel 25 Othilie i barnehagen
MatMedSmak.
MatMedSmak.
U-landsforeningen Svalene
MatMedSmak.
Lek og moro skal vi ha, det gjør barn og voksne glad!
VI ØNSKER STORE OG SMÅ EN RIKTIG GOD HELG!! 
Base II Toppåsen Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag 20.09
Matglede for barn og unge i Trøndelag
Velkommen til foreldremøte
Foreldremøte Maurtua.
Livea Xpress Tallerkenmodellen.
MatMedSmak.
Autoritativ barnehage
Nå er vi spente!.
Velkommen til foreldremøte
LEK d EVALUERING OG OPPSUMMERING AV APRIL Grønn hverdag:
Grønnsaker, frukt, bær og poteter.
HIPP HURRA FOR 17-MAI EVALUERING OG OPPSUMMERING AV MAI
Vitaminer og mineraler
Tannhelseundervisning for innvandrere
Vestskogen SFO.
MEG SELV EVALUERING OG OPPSUMMERING AV AUGUST
EVALUERING OG OPPSUMMERING AV AUGUST SEPTEMBER
Utskrift av presentasjonen:

MatMedSmak

MatMedSmak – et pedagogisk måltid

Definisjon av MatMedSmak KJERNELEVERANSER 70% MatMedSmak er navnet på måltidskonseptet vårt i Norlandia. Mattilbud skal alltid være i henhold til næringsmiddellovgivningen og myndighetenes retningslinjer for mat og måltider i barnehagen. Vi tilrettelegger for barn med spesielle behov, og tar alltid hensyn til allergier og matintoleranse. Måltidene skjer i en hyggelig atmosfære og er en arena for samhandling og fellesskap, hvor ansatte er viktige rollemodeller. Ved bordet snakker man om mat og kosthold i en naturlig sammenheng, og barna tar til seg ny kunnskap om mat og egen helse. Kjennetegn, som fremkommer i pedagogiske planer og dokumentasjon: Barna medvirker /gis kunnskap gjennom Dekke bord Rydde etter måltidene Med jevne mellomrom bidrar barna med å sette opp menyer, innkjøp og tilberedning Kjennetegn pedagogisk måltid: En arena for samhandling og fellesskap, hvor ansatte er viktige rollemodeller Tema mat og kosthold bidrar til å utvikle barnas kunnskap om mat og grunnleggende forståelse for hvordan man kan ta vare på egen helse Frukt og grønt til alle måltidene Arena for utvikling av sosial kompetanse og inkluderende fellesskap   Alle beskriver på nettsidene

Sjøstjerna barnehage I Sjøstjerna barnehage har vi full kost som innebærer 3 måltider om dagen. Én dag i uken serverer vi næringsrik, varm lunsj som er laget fra bunnen av med gode, ferske og sunne råvarer. Vi er en «fem om dagen» barnehage, så måltidene inneholder frukt og grønnsaker hver dag. Vi baker våre egne, grove brød hver dag og det lukter deilig hjemmebakt brød om formiddagen. Kostpenger utgjør 300 kr pr. måned. •Frokost serveres fra 7.45 – 8.30 •Tidspunktet for lunsjen er tilpasset barnas behov på de ulike avdelingene. De minste spiser litt før de som er større. Smøremat består av ferskt, hjemmebakt brød med et godt og variert utvalg av pålegg. Menyen for varmmat blir skrevet opp på informasjonstavlene i garderobene for hver uke. Melk eller vann til drikke. •Mellommåltid serveres ca. kl 14.00 - 14.30 og består av frukt og knekkebrød. Vann til drikke. Vi vil skape matglede og ønsker at barna får en god opplevelse av måltidet. Måltidet er et større begrep som innebærer grunnleggende verdier om råvarer, matlaging, hvordan maten ser ut, hvilket miljø og med hvilke mennesker. Vi vil vekke barnets nysgjerrighet med spennende smaker.