LYKKE TIL MAT I BARNEHAGEN.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Helgekurs Spill Bridge 1 på en helg Opplegg utviklet av: Sven-Olai Høyland.
Advertisements

ERNÆRING HIL FOTBALL.
Bokanmeldelser..
Råd for et sunt kosthold (1)
FEILING gir erfaring Ikke la ting være uprøvd fordi du er redd for å feile. Du lærer mest av å gjøre, så gjør mest det.
HVERDAGSAKTIVITETER & ENERGIØKONOMISERING
Råd for et sunt kosthold (1)
Et sjeldent kurs for mennesker med en sjelden sykdom
fra helsemyndighetene
Sunn Livsstil Sunne matvaner!.
Velkommen til Minde skole
FROKOST Frokosten er dagens viktigste måltid.
Kosthold og ernæring ved revmatisme
Mat, måltider og følelser
Marianne Dahlum Helsesøster
Restitusjon og kosthold
Presentasjon for diskusjon på foreldremøter m.m
Helseetaten Presentasjon og diskusjon på foreldremøter m.m.
Mat i barnehagen Forskrifter og andre dokumenter
Måltidene (1) Frokost er et viktig måltid. En god frokost gir energi, øker konsentrasjonen og gir bedre humør. Hvis du ikke har appetitt om morgenen, ta.
Kapittel 47 Å gjøre lekser.
På barnehagens lunsjmeny!
Teknologisk påvirkning av barns oppvekst
Kosthold og ernæring ved revmatisme
VERDENSROMMET VI HAR NÅ JOBBET MED VERDENSROMMET I HELE NOVEMBER, OG DET HAR VÆRT KJEMPE VELLYKKET. DET HELE BEGYNTE MED AT TO GUTTER HADDE FUNNET BØKER.
Samtale 3.
- Jenter i fokus Et Samhandlings Prosjekt Fysioterapeut Helsesøster
Velkommen til foreldremøte i 1.klasse 17.september 2014
Hilde Holen / Svein Liane sept -07
Samtaleverktøyet «Gode vaner for god helse» er utviklet av Kreftforeningen i samarbeid med helsesøstre og fysioterapeut. Målgruppen for samtaleverktøyet.
Grunnleggende ernæring
Kapittel 13 I begravelse.
Kapittel 4: En normal ettermiddag og kveld
Tallerkenmodell og Karbohydrater Uke 8. Tallerkenmodell.
Å skrive tale. Å skrive en tale I den klassiske retorikken delte man opp taleskrivningsprosessen i fem faser: inventio, dispositio, eloqutio, memoria.
Å skrive tale. Å skrive en tale Inventio Dispositio Eloqutio, Memoria Actio.
Idrettsernæring. Agenda ● Kort om karbohydrater, fett, proteiner, vitaminer og mineraler. ● Måltidsvaner ● Hva spiser vi før trening? ● Hva spiser vi.
Er sm En presentasjon for Gvarv Skole/Sauherad Ungdomsskole.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS MARS 2016 Så er vårmåneden endelig her! Det er godt å vite at vi går lysere, og forhåpentligvis varmere tider i møte. Dersom man.
Her kommer litt om det vi har gjort på i august, og hva vi skal gjøre i september.
Bruk av livshistorie til personer med demens Astrid Håland april 2016.
Månedsbrev fra Kløverhumlene Her kommer litt om det vi har gjort på i september og skal gjøre i oktober Som dere ser på bildet var noe av det mest spennende.
MAT 3. KLASSE v/ Henriette Heesch Holmen Kan dere et annet ord for mat?
Velkommen til foreldremøte for lynghumlene høsten 2016.
Har du lyst å lage sunne proteinpannekaker? – CompareKing.no.
Velkommen til foreldremøte
Velkommen – presentasjon av deg selv
Februarnytt for Titt i hålå 2017
LES SMARTERE Oversikt Lesemål Les aktivt Oppsummer Repeter
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS OKTOBER 2016
Sommermåneder på Pytten
NOVEMBER UKE MANDAG (Varmmat) TIRSDAG (matboks) ONSDAG (smørelunsj)
Oppsummering av januar Spesielt denne måneden
LES SMARTERE Oversikt Lesemål Les aktivt Oppsummer Repeter
Husk sunn matpakke Hva putter du i matboksen? Har du noen gang tenkt:
Den tredelte hjernen Forklar dampbåtmetaforen, om de tre hjernedelene og hvordan disse delene samarbeider. Hvis det oppleves krevende kan dere se neste.
Vi sorterer etter farger
Lage ernæringsplan og sette i gang tiltak
LYKKE TIL MAT I BARNEHAGEN.
Nysgjerrighet Hva er du nysgjerrig på akkurat nå?
Kapittel 4 En normal ettermiddag og kveld.
Venner & valg Velkommen.
Tallerkenmodell og Karbohydrater
Den tredelte hjernen Forklar dampbåtmetaforen, om de tre hjernedelene og hvordan disse delene samarbeider. Hvis det oppleves krevende kan dere se lysbilde.
SJENANSE HOS BARN Namkang Jacobsen 05/10/18.
Vitaminer og mineraler
Tallerkenmodell og Karbohydrater
Osloskolen Oslo VO Rosenhof Kurs 2
Utskrift av presentasjonen:

LYKKE TIL MAT I BARNEHAGEN

Gode tips om MAT ALLERGIER Matpakke/matboks tips fra oss Dette tenker vi om mat i Du og jeg Nord ALLERGIER Vi prøver å variere matvarer, slik at barnet blir godt kjent med forskjellig typer mat. Vi bruker frukt og grønnsaker som mellommåltid og ha grønnsaker til måltidene. Vi oppfordrer foreldre til å prøve så langt det lar seg gjøre å unngå lyst brød/kaker/kjeks i matboksen. Vi bruker måltider til å lage gode og rolige stunder – da spiser barn best. Dersom barnet reagerer på ulike matvarer – oppsøk lege og få det bekreftet. Husk at barn trenger variert kosthold i vokseperioden og det kan gi utfordringer å utelate enkelte matvarer. Ofte så får barnehagen spørsmål om vi kan utelate enkelte matvarer fra maten. Det gjør vi bare dersom det foreligger legeerklæring. Alle avdelinger har oversikt over viktige allergier til de barn det gjelder. Barnehagen har rutiner som vi følger vedrørende allergier. Hvor ofte og mye bør barnet spise? Matpakke/matboks tips fra oss Unngå lyst brød/kaker/kjeks i matboksen. Barna trenger nok energi for å gjennomføre en barnehagedag, og det får de best ved grovere matvarer. Varier pålegg slik at barna spiser forskjellige ting. Ta gjerne med tørre havregryn av og til – så får barnet melk til havregryn i barnehagen. Unngå frokostblandinger med høyt sukkerinnhold (sjokopops…osv) Ikke ha for mye valg i matboksen – da spiser barna mindre. Ha gjerne med noe ekstra, men prøv å begrense det til ett-to valg. Ta gjerne barna med i planlegging av hva som skal være i matboksen. Til de aller minste – del gjerne skivene i mindre biter til å begynne med. I barnehagealder, bør barn spise ca hver 3 time. Prøv å la måltidene være rolige stunder – les gjerne en bok. Prøv å sitte ved bordet til alle måltider. Lær barnet ditt godt å kjenne, så vet du når barnet er mett. Apetitt og «nok mat» varierer veldig fra dag til dag/barn til barn. Lær DITT barn å kjenne. Er barnet syk/utilpass, så spiser gjerne de mindre. Ett barn bør ikke spise MER enn en voksen – pass på porsjoner.