Friluftslivetshus FORUM FOR NATUR OG FRILUFTSLIV.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Framtidig organisering av friluftslivet i Grenlandskommunene Prosjektet skal:  Drøfte ulike alternativer for hvordan man kan samarbeide om friluftsoppgavene.
Advertisements

Samarbeidsprosjekt mellom statlige etater og næringslivet i Vestfold Klipp fra sluttrapport fra fylkesmannen i Vestfold (2004)
SALTEN KONTROLLUTVALGSERVICE
Merking og gradering av turløyper på Vestlandet
Vil DU bidra til å gi ungdom med funksjonsnedsettelser ei uke full av opplevelser og aktiviteter? Og samtidig få med deg verdifull erfaring som du kan.
23. MAI GRATULERER MED DAGEN, ULF!.
”Aktiv på dagtid” ”En resept å gå for…” Sommarøy, m ai 2009 Informasjon om arbeidet i Finnmark.
Skriveprosessen – …fra tanke i hodet til tekst i skriveboka…
Den Norske Turistforenings satsing på skole Studieforbundet Natur og miljø, Orkanger 24. april 2004.
Barne- og ungdomsarbeid NJFF Telemark Organiseres gjennom rekrutteringsutvalget –Pr.i dag 3 medlemmer med delte ansvarsområder (barn og ungdom, jenter)
FNF Finnmark. FORUM FOR NATUR OG FRILUFTSLIV FNF har sitt utspring fra et samarbeid mellom Norsk Friluftsliv (FRIFO), Friluftsrådenes Landsforbund (FL),Friluftsrådenes.
God bredde – mange unge, blir til topper og ungdommer som satser.
FRILUFTSLIV FRA Naturopplevelser for livet.
Frivillighet og integrering IMDi v/Morten Tjessem Erfaringskonferanse Norsk Folkehjelp
Foreldremøte Mandag 9. November 2015 Klokken 19:00 Fjellhamar SFO.
Helsedirektoratet AKTIVITETSKAMPANJE 2014 Presentasjon Muligheter Hva vil vi
Friluftslivets år 2015 «Nå er det din tur!» Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal håper skoler og barnehager bruker Friluftslivets år til å sette fokus på.
Turskiltprosjektet En nasjonal mal for skilting, merking og info knyttet til turruter. Finansieres av Gjensidigestiftelsen (GS) og norske fylkeskommuner.
FORUM FOR NATUR OG FRILUFTSLIV Innspill til planprogram Fylkesdelplan små vannkraftverk.
Helge Kolstad, Østfold fylkeskommune 1 COINCO og godstransport Forslag til møtet i politisk styringsgruppe, Gøteborg 30. oktober 2009.
Gode opplevelser for den enkelte Samspill på tvers av generasjoner Rekruttering til eldreomsorgen Mulighet til frivillig deltakelse Livsglede for alle.
Lars Gotaas Hedmark fylkeskommune Elverum 7. november2013.
FORUM FOR NATUR OG FRILUFTSLIV Prosjekt TURKOMPIS i Finnmark.
TRENINGSVENN FOR PERSONER MED DEMENS. Et pilotprosjektet i regi av Nasjonalforeningen for folkehelsen Møre og Romsdal og Møre og Romsdal idrettskrets.
Folkehelsekonferansen 2015 Det nære friluftsliv Folk i friluft! Hvordan kan kommunene tilrettelegge? Morten Dåsnes daglig leder Friluftsrådenes Landsforbund.
Erfaringer fra konferanse om motorferdsel i utmark Forberedelser fra FNF Valg av samarbeidspartnere Målgruppe Tema – hva vil vi fokusere på Innledere –
FORUM FOR NATUR OG FRILUFTSLIV AKTIV LEIR Aktiv Leir - En vei til rekruttering og inkludering.
ALLEMED Drammen ALLEMED FILM - Utstyr.
FORUM FOR NATUR OG FRILUFTSLIV FNF AKERHUS – HVEM ER VI EGENTLIG? v/ Maria R. Tesaker Fylkeskoordinator FNF Akershus REGIONAL PLAN FOR FYSISK AKTIVITET,
Regional plan for fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv i Akershus
vekstprosjekter og investorer
Nav veileder i videregående skole
Spillemidler til idrettsanlegg
GIL konferansen 2017 ‘Flest mulig – lengst mulig’ Hvordan kan GIL beholde ungdommen i idretten?
Scenarier Bryting, Judo og Kampsport
Hvordan står det til med…
På sporet av en lokal frivillighetspolitikk?
Tips til gjennomføring av «Temakveld: Ungdomsidrett»
Hva er Forum for Natur og Friluftsliv (FNF)?
PLANENE FOR KARTLEGGING OG VERDSETTING AV FRILUFTSLIVSOMRÅDER I OSLO
Hva har NJFF lært av #FÅ15?.
Forum for natur og friluftsliv - bakgrunn for etablering - kort om utviklingen - litt om miljøutfordringer Introkurs september 2016.
Bakgrunn Koordinering Friluftsrådet Sør tok initiativ:
Gjermund Andersen, Naturvernforbundet i Oslo og Akershus (NOA)
Multifunksjonshall i Drammen
v/Kristina Ness og Selma Pedersen NBF Kick Off 2017
Nettskyen ved UiO 1.
Bergen og Hordaland Turlag
BAKGRUNN STORTINGSMELDING 18 (2015–2016)OM FRILUFTSLIV:
TRIVSELSSKOGEN STIKART MED AKTIVITETSPLASSERING
Nasjonalt pilotprosjekt – fase 2
Friluftsløftet 2018 Strømsø
Kulturell infrastruktur - tilskudd
Kvinnesatsing Info fra NJFF-Hedmarks kvinneutvalg
Idrettsservice Aktivitetsavdelingen
Status lærlingordning
Konsesjonssøknader nedleggelse dammer Nedre Romerike
Egenkontroll og tilsyn Lillehammer
Samfunnsøkonomiske verknad av friluftsliv Vista Analyse presenterer sin rapport 6. desember kl 9.00 – på Friluftslivets hus i Bergen Vista Analyse.
Kvikkbilde 2 Distributiv egenskap A – Forarbeid
1. Hva er ditt syn på forslaget til Negotia Ung?
UNGDOMSARBEIDET Bente Tøftum, 16. mars 2019.
Folkehelse - et felles ansvar
We serve.
Hyttemøte Flora Turlag
Nettverk for kommunikasjon v/ Kristin
Strategi Vedtatt av årsmøtet 2019.
Dybdelæring – regneark B – Samarbeid
Plast fra fjell til fjord
Desentralisert ordning for kompetanseutvikling i skolen
Utskrift av presentasjonen:

Friluftslivetshus FORUM FOR NATUR OG FRILUFTSLIV

Hvordan se Friluftslivets hus i sammenheng med etablering av et friluftsråd Lokasjon for et friluftlivsråd Samarbeidsarena for alle friluftslivsorganisasjonene Møterom for tilsluttede organisasjoner i FNF Buskerud Kontorplass for flere av aktørene FORUM FOR NATUR OG FRILUFTSLIV

Friluftslivsråd FORUM FOR NATUR OG FRILUFTSLIV

Hvilke aktører kan tenkes å delta i et friluftsråd? • DNT Drammen og Omegn • Norges jeger og fiskeforening Buskeud med lokallag representanter 2 foreninger. • Speiderne Nedre krets med lokallag • FNF for dekke mangfoldet(NOF, Naturvernforbundet, Botanisk osv) i en oppstarsfase. Deretter en egen “ansatt” i “Friluftslivsrådet” • Drammen Klatreklubb • Drammensmarkas venner • Røysjømarkas venner • Nots Drammen og Omegn • Buskerud Orienterings krets og klubber. • Flere? Kom med forslag! FORUM FOR NATUR OG FRILUFTSLIV

Hvilke aktører kan tenkes å delta i et friluftsråd? NJFF Buskerud Buskerud orienteringskrets Lokallag Lokallag Lokallag Drammenssportsfiskere Lokallag Samarbeid Kompetanse DNTD Friluftslivsråd Mer midler Bedre rekrutering Friluftslivetshus Kontorer Møterom NOTS Drammen og Omegn Møteplass og møterom for friluftslivet FNF Buskerud I oppstarts fasen Drammen Klatreklubb Bedre gjennomslag! Drammen kommune Drammensmarkas venner Sekretær for friluftslivsrådet Egen ansatt er fase2 Natur og friluftsorganisasjonene i Buskerud Lokallag Røysjømarkasvenner Lokalag Styringsgruppe i tillegg 2 org til Andre offentlig myndighet Nedre Buskerud speider Krets FORUM FOR NATUR OG FRILUFTSLIV

Forankring hos det offentlige og hvordan tanken oppsto: En langvarig frustrasjon over forholdet idrett friluftsliv og gjennomslag ovenfor myndigheter. Vi har over tid prøvd å endre dette. Nå er vi der. Kommunen og politikere ønsker at vi skal bli sterkere og bedre samkjørte slik at vi har en samlet og tydelig stemme. Kommunen er villig til å bidra inn i dette. Vi jobber kontinuerlig med dette.

Hvilke målsettinger skal man jobbe for å oppnå God rekrutteringsarena for å få med flere aktive i friluftslivsorganisasjonene En enhetlig stemme mot kommune og Fylkeskommune God samarbeidsarena for å skape mer å bedre friluftsaktiviteter Flere samarbeidsprosjekter - mer synlighet og derav flere og inspirerte deltagere Rekruttering til frivillig arbeid Gi råd og veiledning om finansiering til friluftslivsorganisasjonene Bedre og utnytte muligheten for samarbeid med kommune FORUM FOR NATUR OG FRILUFTSLIV

Hva kan publikum få igjen for at vi har et friluftsråd i Drammen? Publikum=innbyggere: Mer variert og økt aktivitet Bedre synlighet for friluftslivet gir mer oppmerksomhet til organisasjonene og de flotte aktivitetene som blir bedrevet Kommunen vil få bedre tilbakemelding på hva som er riktig satsing, man vil få mer igjen for hver krone man investerer Hver krone investert i frivillighet gir tre tilbake FORUM FOR NATUR OG FRILUFTSLIV

Friluftsliv og aktivitet Friluftslivetshus Friluftsliv og aktivitet Organisasjoner samarbeider = Mer aktivitet Samarbeid organisasjoner imellom vedr. søknader om aktivitetsmidler = mer kroner og ører til aktivitet, noe til drift. DNTD I DAG: 30.699 dugnadstimer pr. år 20.174 deltagerdager pr. år I DRAMMEN: Hyttedugnad 600 timer Hytteovernattinger i 2016 ca. 600 Ukjent antall dagsbesøk hytter. Skoler/bhg. Deltagerdager aktivitet i Drammen 11.087 Dugnad aktivitet i Drammen ca. 10.223

Videre temaer: Ideer og tanker fra dere? Hva kan de ulike organisasjonene bidra med? Veien videre og hvordan etablering offisielt skal finne sted? - Vedtekter, mandat osv… - Arbeidgruppe?

KONFERANSE 2018 FRILUFTSLIV, IDRETT OG KOMMUNEN Flere like satsningsområder Skape muligheter for samarbeid idrett og friluftsliv