Verktøykasse for klubbopplæring

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
PLANLEGGING SOM STYRINGSVERKTØY
Advertisements

Ny i styret: Ombud i praksis Veiledningskurs i organisasjons- og styrearbeid.
Gode venner som hjelper andre
1 Klubbens lederplan Anbefalt administrativ struktur for rotaryklubber i D2260. Implementeres senest 1. juli 2007.
Det første i de neste hundre år Innkommende president Harald Pettersen
Hva skal et styre gjøre av arbeidsoppgaver?
”Klubbens indre liv og vekst”
Tillitsvalgt på arbeidsplassen
Styringsdokument President ………………… ………… Rotaryklubb.
Medlems-utvikling angår oss alle!
TITLE KLUBBENS MÅL OG PLANER PETS D
Medlemskap og mangfold
Styret – hjertet i foreningen
Organisasjon Nasjonalforeningen er en frivillig, humanitær medlemsorganisasjon medlemmer i Nasjonalforeningens 565 helselag og demensforeninger.
1 Klubbens lederplan Anbefalt administrativ struktur for rotaryklubber,
1 Klubbens lederplan Anbefalt administrativ struktur for rotaryklubber.
Foredrag Rudshøgda 19. september 2009
Velkommen til Årsmøte i EL & IT Klubben Fabricom
SEMINAR FOR KLUBBSEKRETÆRER LIONSÅRET VELKOMMEN TIL SEMINAR FOR SEKRETÆRER.
MD-Miniseminar nr 05 PRESIDENTOPPLÆRING Nettside: GRATULERER med vervet som president Som klubbpresident står du direkte under Distriktsguvernøren.
Til tjeneste.
Handlingsplan 2012/2013 LC Notodden.
Presidentenes gjennomføring av Rotaryåret Kortfattet sammendrag av Forelesning på President Elect Training Seminar 19. Mars 2010 på Mjær ungdomsskole Enebakk.
Rotary Distrikt 2260 Noen tanker om: Hvordan kan vi best beholde de medlemmene vi allerede har? Åge Bjor August 2009 Medlemsseminar 26. og
Norway Rotary Distrikt 2260 Kurs Bevisstgjøring av Rotary’s ledere Utarbeidet av Lillian Johansen og Finn Kolstø, Gardermoen Rotary Club.
Svein-Erik Dippner 28/ Klubb- og medlemsutvikling Arbeidsmål og planer (1) Arbeide for å snu den negative trenden i medlemsutviklingen:  Systematisere.
Mål og prioriteringer for rekrutteringsarbeidet Svein-Erik Dippner Klubb- og medlemsutvikling, D2260.
"Rotaryskolen i D2250"1 Velkommen til informasjon om Rotary Klubb Bilde av klubbens banner/vimpel.
"Rotaryskolen i D2250"1 Informasjon om komitearbeidet i ………Rotary Klubb Bilde av klubbens banner/vimpel.
"Rotaryskolen i D2250"1 Velkommen til informasjon om Rotary Klubb Bilde av klubbens banner/vimpel.
PRESIDENTOPPLÆRING Nettside: GRATULERER med vervet som president Som klubbpresident står du direkte under Distriktsguvernøren og Verdenspresidenten.
Lions Clubs MD104 Norge OPPLÆRING AV KLUBBKASSERER 1 HÅNDBOK FOR KLUBB- KASSERERE KLUBBHÅNDBOKEN LOVER OG ARBEID- SORDNINGER KLUBBLOVER REFERAT FRA DISTRIKTS-
Velkommen til innkommende president sin time.
1 Håndbok for tillitsvalgte i klubbstyrene STYRETS OPPGAVER I KLUBBENE Informasjon NBF vil i løpet av tilby klubbene - Veivisern - en håndbok for tillitsvalgte.
Til tjeneste Lions Norge Gode venner som hjelper andre.
Veiviseren HÅNDBOK FOR TILLITSVALGTE I KLUBBENE
PLANPROSESSER District Norden.
Langhus håndball Leder Nestleder Økonomi KassererDugnader/loddUllmax Informasjon Sekretær WEB-ansvarlig Event/arrangement JulecupArrangementEvent SPTKMarkedInnkjøp’matrialforvalter.
Lions Club Sandefjord/Sandar – en klubb for fremtiden? - Klubber mister medlemmer (artikkel i Aftenposten ) - ”Utfordring til endring” (oppfordring.
Tillitsvalgtes medvirkning i budsjettarbeidet
Medlemsmøte i Serieforeningen 6. og 7. oktober 2007 Klepp Toppklubbutviklingsprosjektet Status pr oktober 2007 Fremdrift – hva nå?
Planlegge Presidentåret Planlegge Presidentåret
Åsane Rotary Klubb Velkommen til informasjon om
IMDi Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, Gjøvik
Klubben og klubblederrollen Skolering av nye tillitsvalgte Lokal introduksjon Utdanningsforbundet Bergen 2013.
Kvinner i Lions Engasjement og handlekraft Styrke for lokalsamfunnet Dynamikk i godt arbeidsfellesskap Meningsfull fritid Glede og humør!
Gode venner som hjelper andre. Til tjeneste Lions Norge Rolle, ansvar og oppgaver utarbeidet av MD GLT Klubbsekretær 2.
Gode venner som hjelper andre. Til tjeneste Lions Norge Ansvar, rolle og oppgaver utarbeidet av MD GLT Klubbpresident 2 Versjon:
Startmøte Veilederutdanning Hva er et startmøte? Et møte der det gjennomføres en prosess med styret og mange ressurspersoner i klubben.
Organisasjonsskolering Navn Sted, dato. Hva skal vi snakke om? 1. Internkommunikasjon 2. Medlemssystem og økonomi 3. Styrearbeid og motivasjon 4. Aktiviteter.
Molde Rotaryklubb Distrikt 2305 Visjon, målsetting og handlingsplan for klubbaktivitetene Vedtatt Revidert
Velkommen til FAU Sammen skal vi: Jobbe for et godt skolemiljø Ta initiativ til sosiale aktiviteter for elevene Informere og høre alle foreldre om aktuelle.
Handlingsplan 2017/2018 LC Notodden.
Presentasjon av nytt og enkelt regnskapsprogram
Før du starter. Denne presentasjonen skal gjennomgås som
Organisasjonsplan Rauma Golfklubb
Medlemsmøte NTF Klubben ASKO Midt-Norge
Klubbens styrearbeid i praksis
Presentasjon av nytt og enkelt regnskapsprogram
Gode venner som hjelper andre
Rotary Klubb Velkommen til informasjon om
Gode venner som hjelper andre
Klubbmiljøplakat og fadderoppgaver
Gode venner som hjelper andre
Gode venner som hjelper andre
KICK OF Team
Gode venner som hjelper andre
Arkivering på medlemsnett for klubber
Klubbens bruk av Medlemsnett og Rotary Club Central (RCC)
Vår felles oppgave: Å skape større forståelse hos alle mennesker for verdens behov for humanitær hjelp og yte frivillig innsats med lokalt engasjement.
Utskrift av presentasjonen:

Verktøykasse for klubbopplæring

Klubben er fundamentet i lions MD Sone ??? Klubb

Oppdrag fra GLT Svein Berntsen ”Dere skal lage en verktøykasse som skal være til hjelp for klubbene. Så langt som mulig skal eksisterende materiell bruks og nytt lages der det er nødvendig”

Hva er opplæring Avlæring Opplæring Erfaringslæring

Hensikt med verktøykassen Hensikten med verktøykassen er å gi klubbene ulike verktøy som kan brukes for å drive klubben på en effektiv og god måte. Bruk av verktøykassen vil kunne bidra til: Godt og aktivt styre God klubbstruktur med planlagte aktiviteter Klubbaktiviteter og møter som er tilpasset medlemmenes ønsker Delaktige og engasjerte medlemmer God Kunnskap om lions og egen klubb Økt interesse for å ha verv i klubben Økning i antall klubbmedlemmer

Viktige momenter Verktøykasse Godt verktøy Riktig verktøy Moderne verktøy Skifte ut gammelt verktøy Orden i kassen Bare det som er nødvendig Nye oppgaver Nytt verktøy

Omfang av Verktøykassen Klubbhåndboken har vært utgangspunkt for oppbygging av verktøykassen og består i dag av 8 ulike rom(temaer) med tilhørende dokumenter. Mye av det som ligger i verktøykassen er utviklet over tid i lions og noe er nytt. Tanken har vært at det ikke må bli for omfangsrikt og det må være lett å finne frem. Innholdet skal oppdateres en gang i året av fagsjefene. Dette skal sikre at innholdet ikke foreldes og at det er de rette dokumenter som ligger der. Innholdet i verktøykassen består av Informasjon, rutiner og huskelister, samt ulike maler og eksempler.

Verktøykasse for klubbopplæring Klubbhåndbok Klubbstyre Funksjonsbeskrivelser Klubbkomiteer Klubbmøte Opplæring Klubbaktiviteter Maler

Klubbhandboken Generell informasjon om lions Organisasjon Klubbstyret Klubbmiljø Medlemskap Komiteer Aktiviteter Regler for utmerkelser i klubbens regi stifting av nye klubber 10 Forsikring 11 Hjelpefond 12 Budsjett

Klubbstyre Huskeliste for styre saker Huskeliste for planlegging av styremøte Arbeidsbok for planlegging mal Aktivitetsplan mal Handlingsplan Rutine for Budsjettering og regnskap Huskeliste2011-2012 Aktivitetskassen eksempler på aktiviteter Humanitære aktiviteter Klubbkassen eksempler på aktiviteter Klubblover eksempel Beskrivelse av aktiviteter anbefalt støttet av RM Regler for momskompensasjon Medlemsutvikling eksempler på aktiviteter

Funksjonsbeskrivelser President Past president Visepresident Kasserer Sekretær Klubbmaster Komitéleder

Klubbmøte Huskeliste for klubbmøte Fremmøteliste Nytt ved presidenten eksempler Lions etiske norm Ideer til diskusjoner Ideer til foredrag Ideer til sosiale aktiviteter på klubbmøter Rutine for opptak av nye medlemmer Rutine for valg Innkalling til medlemsmøte Referat fra medlemsmøte Møteevaluering Klubbevaluering, CEP

Opplæring Presentasjoner

Klubbstyre Planlegging Gjennomføring

Styringssløyfen

Bruk av verktøykasse Verktøykassen er ment å være et hjelpemiddel for klubbene. Her kan en plukke ut og bruke de dokumenter som en mener er nyttig for klubben. Klubbhåndboken er ment å være generell informasjon til alle klubbmedlemmer. Her finner en både informasjon om lions og om oppbygging og drift av en lionsklubb. Det kan være en god ide at klubben trykker opp klubbhåndboken til alle sine medlemmer. Resterende dokumenter er ment å være knyttet til planlegging og drift av klubben og er derfor mer beregnet på klubbstyret og andre tillitsvalgte.