Erfaringer fra praksis

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
ROLLEN SOM BARNEANSVARLIG
Advertisements

Indikatorer og forutsetninger for god pleie og behandling Hvordan kan legen sikre verdighet og omsorg for de gamle? Gerd Torbjørg Åmdal Overlege / Spesialist.
Hva kan kommunehelsetjenesten gjøre for å sikre innleggelsesprosessen i sykehus slik at pasienten får et best mulig behandlingsforløp ? Lene L. Østebrøt.
Barn som pårørende - i fastlegenes smågruppemøte.
Barne- og familieperspektivet i behandling
Plan for integrering og inkludering
Kritiske røster Ensidig fokus på forskningsbasert kunnskap
Opplæringstilbud rettet mot pasienter og pårørende Nasjonal kursdatabase.
- en nyttig test i demensutredningen?
Medisinsk Teknisk Forenings landsmøte 2008
Catherine Janson daVinci Consulting AS
Integrering vs. assimilering vs. marginalisering
Hvilke pasienter egner seg for kommunale akutte døgnopphold?
Kompetansebygging i sykehjemsmedisin Med vekt på sykehjemslegens rolle Seminar i sykehjemsmedisin, Ål kulturhus 7. september 2010 Robert Tunestveit Fastlege,
Praktiske erfaringer fra arbeidet med omsorgstjenester til innvandrere med etniske minoriteter. Grünerløkka Sykehjem 115September 2008.
Samhandling Mye av informasjonsoverføringen i helsevesenet har hittil foregått på papir eller via telefon. Det har tidligere ikke eksistert noen nasjonale.
Mangfold og fellesskap
En leges erfaringer med flerkulturelle pasienter
Nyresyk og fremmedkulturell
Erfaringskonferansen februar 2011, Oslo.
Likeverdige helse- og omsorgstjenester for innvandrerbefolkningen
Basiskompetanse.
Barn som pårørende.
”POST 5 SER DEG”  INNLEDNING  PRESENTASJON AV AVDELINGEN  NOEN ORD OM SENTRALE ASPEKTER VED MILJØTERAPIEN  KJENNETEGN VED PASIENTGRUPPEN  DEN PRAKTISKE.
De usynlige Hva vet vi om situasjonen i Oslo i dag? Noen inntrykk fra Kirkens Bymisjons virksomheter Sturla J. Stålsett Generalsekretær.
Inspirasjon, nytt, veien videre Olav Thorsen Praksiskoordinator Stavanger Universitetssykehus.
Brukererfaringer med nødnett
Barn som pårørende –lovendring
Barn som pårørende – satsning og lovendring Bergen 3.desember Siri Gjesdahl.
Barn som pårørende.
Fysisk og psykisk helse hos beboere i mottak - vår utfordring Avdelingsdirektør Finn Aasheim, Avdeling for psykisk helse.
Avdeling for øyeblikkelig hjelp, Jæren
Over hav og fjell Avstand ingen hindring
Myndiggjorte medarbeidere – mer aktiv omsorg
Prosjekt Barn som pårørende SI somatikk 2014
Pasientforløp alkohol
TOO – teamet i Vestfold Tilrettelagte tannhelsetilbud for mennesker som er blitt utsatt for tortur, overgrep eller har odontofobi Tannlege med spesialkompetanse.
Virtuell avdeling et nødvendig bindeledd i oppfølging av den utskrevne multisyke eldre pasienten?
Master i avansert geriatrisk sykepleie- trenger vi det?
TUBERKULOSEKOORINATOR`S ROLLE OG FUNKSJON
Etiske dilemmaer i en leders hverdag
Kva treng helsevesenet av kompetanse for å takle dei utfordringar vi står overfor framover.
Konferanse Tromsø mai 2010 Kai Brynjar Hagen 1 Kompetanseutvikling som samarbeidstiltak mellom Nordlandssykehuset og kommunene Kai Brynjar Hagen.
Samhandling i praksis. Utfordringer og muligheter
Oslo universitetssykehus er lokalsykehus for deler av Oslos befolkning, regionssykehus for innbyggere i Helse Sør-Øst og.
Opplæring i elektromedisinsk utstyr Håndtering av opplæringsavvik i elektromedisinsk utstyr ved Oslo Universitetssykehus.
Habiliteringstjenesten for Voksne, HAVO. Psykologspesialist Åse K. Rio, ambulant team HAVO.
Oslo universitetssykehus er lokalsykehus for deler av Oslos befolkning, regionssykehus for innbyggere i Helse Sør-Øst og.
1 Samhandling rundt den eldre pasienten fra et kommune- perspektiv Tove Røsstad, IIIC, Høst 2012.
Standardisert Hofteproteseforløp Bernt Johan Marskar Ortopedisk avdeling.
ÅSTVEIT HELSESENTER LIKEVERDIGE HELSETJENESTER INNEN HABILITERING OG REHABILITERING TIL PASIENTER MED INNVANDRER BAKGRUNN TONE O. KALLEKLEIV,
Samvalg i målavklaringsprosessen under rehabiliteringen Sykehuset Innlandet HF, Divisjon Habilitering og rehabilitering Fagråd 2011.
Vurderingskompetanse klinisk blikk og ansvar Hensikten er å styrke og videreutvikle medarbeidernes kliniske blikk og ansvar i den tjenesten de utøver.
1 STATUS PROSJEKT PSYKISK HELSE OG RUS Overordnet samarbeidsutvalg 7. desember 2015 Prosjektleder Kari Engen Sørensen.
| 1 Samhandlingsreform og statistikkbehov Arbeidet fremover | Samordningsrådet KOSTRA.
Multippel sklerose (MS). Demyeliniserende autoimmun kronisk inflammatorisk sykdom Myelintap fører til ”ledningsforstyrrelser” Symptomer avhenger av Hvor.
Helse Førde Resultat frå Multisenterstudie «Barn som pårørande» Kjellaug K. Berntsen Koordinator BSP.
Delprosjekt 3 Endring av praksis på lang sikt Siri A. Devik
Palliativ behandling -Fastlegens rolle og tanker om god samhandling
ÅNDELIG OG EKSISTENSIELL SMERTE
Pasient- og brukerombudet i Buskerud
Presentasjon av prosjektet ”Mestring på tvers” høst 2008
Hydrocephaluspoliklinikken
Informasjon om Avansert hjemmesykehus for barn
Drammen Diana Pareli og Janne Gundersen
Hvordan møte pårørendes behov?
Migrasjonshelse, rådslag 2
Å få barn Skal – skal ikke ????
Fagseminar for sykepleiere 11.feb. 2015
Snakker vi med hverandre eller forbi hverandre?
Utskrift av presentasjonen:

Erfaringer fra praksis Shaista Ayub 8.9.2016 Erfaringer fra praksis

Pasienters kunnskap om norsk helsevesen oppleves svært varierende og noen har manglende kunnskap om sykehusrutiner Ikke alle vet om rollene til primærhelsetjeneste og spesialisthelsetjeneste Vi ønsker at dere kan si noe om hvordan migranter (flyktninger, asylsøkere, innvandrere) opplever møter med sykepleiere i praksis; hva ønsker man seg i møtene, hva opplever man i praksis? Er det kompetanse som mangler, i tilfelle på hva? Er holdninger et problem? Er klar over at dette vil variere mye, men i den grad dere kan generalisere så vil det være fint. Vi vil også be noen av faggruppene si noe hvordan de opplever det fra sykepleierståsted. Dette vil jeg tro dere har tanker om, både som sykepleiere og med en fot også i en annen kultur enn den norske. I tillegg ser dere vi har andre innledere– til sammen vil dette kunne gi oss et rimelig bra inntrykk av muligheter og utfordringer på dette feltet.

Språk Tolk er ofte ikke tilgjengelig ved innkomst Rutiner for hyppighet av tolkebruk finnes ikke Det er variabel tilgjengelighet av tolk generelt og især på kvelds og nattestider. Kompetanse på bruk av tolk varierer Tolkers kompetanse på helsetolking varierer Det er ikke tilstrekkelig tilgjengelig teknisk utstyr for telefontolking.

Informasjon Pasientinformasjon om sykdom, diagnose, oppfølging mangler på aktuelle språk Informasjon om sykehuset og avdelingene mangler på aktuelle språk Eksisterer nesten ingen tilrettelagte gruppetilbud for målgruppen

Personalets kunnskaper Personalets kunnskaper er mangelfulle innen: Kultursensitivitet Kunnskap om sykdomsoppfattelse utenfor vesten Smerteopplevelse og uttrykt smerte relatert til kultur Konsekvens av opplevde traumer ift psyke/soma Mangelfull kompetanse for tolker innen sykdomslære  

Praktiske prosedyrer / rutiner/ situasjoner som oppleves som utfordrende Avkledning og undersøkelse Religiøse skikker ved sykdom, fødsel og død Besøk av pårørende Mat Oppfølging i kommunene – samhandling og forventning til tjenester