Økte forskjeller Inntektsforskjellene er mye større nå enn for 200 år siden. De siste 20 årene har inntektsforskjellene mellom landene blitt mindre, mens.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
HISTORISK OG FREMTIDIG OVERSIKT OVER:
Advertisements

ELE3730 Utviklingsøkonomi
Ungdomsbevegelsen til Kirkens Nødhjelp
Konsekvensenes tid Ola Skaalvik Elvevold Stavanger, 28. april 2014.
Karitativt fokus 2013 Snit Ghebriel.
KINA Kjappe fakta.
Norge - en økonomisk stormakt med energi og kapital
10Velstand og velferd.
Direkteinvesteringer i EUs nye medlemsland i Øst-Europa – en kort tallpresentasjon Fafo Østforum, 7. April 2005 Torunn Kvinge Forskningsstiftelsen Fafo.
Befolkningsutviklingen i verden.
Sosiologi i barnehagen
Samfunnsøkonomi timer Modul 2 bygger på modul 1
Kapittel 14. Det moderne Norge blir til
Kapittel 4 Velferdsstaten.
13 En verden uten grenser.
14 Samarbeid over grenser
Samhandlingsreformen – erfaringer Christine Furuholmen 13. september
Ungdomsbevegelsen til Kirkens Nødhjelp
SINTEF Energiforskning AS 1 Småskala energiløsninger til u-land? Radisson SAS Scandinavia 7.mars 2006 Forskningssjef Petter Støa, SINTEF Energiforskning.
Frikirkens misjonsarbeid i 2012
Evalueringen av Kunnskapsløftet - Om sosial ulikhet i skoleresultater på ungdomstrinnet Anders Bakken, NOVA Sluttkonferansen for evalueringen Oslo, 31.
FN-SAMBANDET Eva Gran, Internasjonal uke i Bodø 2008.
E-handel i Norge – en sammenligning med resten av verden
Asia.
Pensumbok: Underveis Geografi 10, Kapittel 2-4
Hvordan blir barns rettigheter ivaretatt? Kirsten Kvalø, Leder, PRESS - Redd Barna Ungdom.
Nyere global historie Etter 1800.
Retten til utdanning Med vekt på eksempler fra Afrika sør for Sahara.
Ut- konferansen 14 oktober 2013 Et blikk til Afrika Eystein Eriksen (adm.dir - Nortroll AS)
Hva er penger? Penger er gyldig betalingsmiddel for økonomiske transaksjoner. Både sedler og bankkort regnes som penger Penger har tre funksjoner i økonomien.
Kjennetegn ved fattige land Økonomien er i stor grad basert på jordbruk og naturalhusholdning. Inntektene er knyttet til eksport, ofte av bare et par råvarer.
Fattige og rike land Av Elisabeth Slaaen Blikstad.
Kapittel 15. Konflikter og terrorisme Del 5 Internasjonale forhold Denne delen skal hjelpe elevene til å nå følgende kompetansemål i læreplanen: 5a definere.
Rusplan i videregående opplæring i Møre og Romsdal Et samarbeid mellom Kompetansesenter - Rus Midt-Norge og Møre og Romsdal fylkeskommune ved utdanningsavdelinga.
Det norske velferdssamfunnet. Velferdssamfunnet En velferdsstat eller et velferdssamfunn, er en betegnelse på en stat som yter sine borgere en rekke grunnleggende.
Kapittel 14. Fattigdom og utvikling Del 5 Internasjonale forhold Denne delen skal hjelpe elevene til å nå følgende kompetansemål i læreplanen: 5a definere.
Inntektsforskjeller I 2004 tjente de 5000 rikeste personene i Norge gjennomsnittlig nesten 40 ganger så mye som gjennomsnittet for hele befolkningen.
Kapittel 16. Arbeid for fred og menneskerettigheter Del 5 Internasjonale forhold Denne delen skal hjelpe elevene til å nå følgende kompetansemål i læreplanen:
Kapittel 12. Det internasjonale samfunnet Del 5 Internasjonale forhold Denne delen skal hjelpe elevene til å nå følgende kompetansemål i læreplanen: 5a.
Ingrid Fiskaa Fagforbundet Sør-Trøndelag, november 2007.
Omsorg Solidaritet samhold © Fagforbundet Vest-Agder høsten 2005 Fagforbundet Vest-Agder Velkommen Representantskapsmøte 27.september 2005.
økonomi Hvordan fungerer økonomien?
HANDELSSPILLET med klimaforhandlinger. FNS HOVEDOPPGAVE: FORHINDRE KRIG OG KONFLIKT.
Internasjonal handel og komparative fortrinn De varene og tjenestene vi kjøper fra andre land, kalles import. Eksporten er de varene og tjenestene vi.
Økonomisk vekst i industrilandene Det er først de 200 siste årene teknologiske fremskritt og økt produksjon har ført til økt velstand for folk flest.
Natur og samfunn på kollisjonskurs. Frisk natur?
ULIKHETSKARTET. Hva betyr fattigdom, og hva er det som avgjør om en person er fattig? Finnes det fattigdom i Norge ? Primær fattigdom: Helt essensielt.
Gode tider i USA, verre i Europa
KOLONIENE BLIR SELVSTENDIGE IMPERIALISME: Hva? Typer? Hvor? Når? Hvem var imperial.?
1 Hvorfor skal jeg velge statsvitenskap? Studier, forskningsspørsmål og karrieremuligheter med utgangspunkt i statsvitenskap.
Fattige og rike på samme klode FNs tusenårsmål, HDI, Vann, Utdanning.
Fattige og rike på samme klode FNs tusenårsmål, HDI, Vann, Udanning BNP, Verdenshandel,
Fattige og rike land Kapittel 6. Rike land  Vest-Europa, USA, Canada, Australia og Japan  Også mennesker som lever under fattigdomsgrensen i disse landene.
Enorme forskjeller BNP og HDI BNP måler produksjonen i samfunnet, og ikke hvor bra befolkningen har det (selv om det er en sammenheng mellom BNP og velferd).
Kap. 4 ein berekraftig folkeauke Mål: Vite kvifor vi må bremse befolkningsveksten i verda Vite korleis dette kan gjerast Vite kvifor dei rike landa må.
Kapittel 13 Lønn og lønnsforskjeller.
Økonomiske utsikter for 2015
Den norske arbeidslivskulturen
ETIOPIA.
Lys til verden 2016/2017 Årets tema: Urfolk
Bibler til Kina Bibeldagen 2011
Befolkning.
Gruppearbeid om væpnede konflikter
Forbrukersamfunnet Forbruksmønsteret forandrer seg
Pensumlitteratur: Underveis Geografi 10, Kapittel 2-4
Kapittel 4 oppgave b Sett inn riktig form av substantivene og
Economic growth around the world
Den nordiske modellen. Et forbilde?
Oppgave 16 Side
Årsaker til økonomisk vekst
Utskrift av presentasjonen:

Økte forskjeller Inntektsforskjellene er mye større nå enn for 200 år siden. De siste 20 årene har inntektsforskjellene mellom landene blitt mindre, mens forskjellene innen landene har blitt større.

Befolkningsutviklingen

Befolkningsutviklingen Mange asiatiske land har hatt særlig høy vekst de siste tiårene. Særlig Kina har hatt høy vekst over tid.

Vekst og fattigdom Personer med et forbruk på under en dollar dagen regnes som ekstremt fattige. Økonomisk vekst er viktig for å redusere antallet fattige.

Vekst og helse Helsenivået er svært forskjellig i fattige og rike land.

Vekst og helse

Hva kan gjøres? For å oppnå økt vekst, redusert fattigdom og bedre helse i den fattige delen av verden, er det en rekke forhold som må forbedres: Omfanget av vold og konflikter må reduseres Utdanningstilbudet må styrkes Korrupsjon og byråkrati må reduseres Infrastruktur må utvikles Velrettet utviklingshjelp Økt handel