Hva har Jesus med dette å gjøre?.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
LIKEVERD Bevar ditt hjerte!.
Advertisements

Fra Ord til liv August 2009 “Han hadde elsket sine egne som var i verden, og han elsket dem helt til det siste.” (Joh. 13,1)
Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene 4 verdier å bygge livet og menigheten på.
Fra ord til liv Mars 2011.
”Tid for Jesus, meg selv og andre!”
”For se, fra nå av skal alle slekter prise meg salig”
De 10 bud 10 måter å elske på.
Hvem er Jesus?.
Fra ord til liv Ottobre
Forunderlige nåde. Du gråter med De gråtende. Himmelens konge
En måte å lese Bibelen på
Smittende tro Det kommende året vil vi fokusere på: Hvordan…
Seierherren. Seierherren på korset seierherre Kolosserne 2,13-15 … Men han gjorde dere levende sammen med Kristus da han tilga oss alle våre misgjerninger.
Styrket fellesskap Første samling 20. oktober 2009 Melhus bedehus 19:30 Kaffe 20:00 Vi starter presis 22:00 Takk for i kveld.
For så høyt har Gud elsket verden at han gav sin sønn den eneste, for at hver den som tror på ham ikke skal gå fortapt men ha evig liv.
Oppsummering 101 things to do and know. 11.oktober Bibelen som rettesnor Bibelmixen Mennesker har verdi, hvem bestemmer verdien? Har man samme verdi som.
Velkommen til dåpskurs!
Johannes 14,1-11 veien, sannheten og livet
Tro - å komme til tro - å dele troen i hverdagen - å leve i tro (ut av båten)
Jesus, døperen Johannes og jul
Tro & Tilhøre Gode vaner for å pleie forholdet til Jesus.
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
‘Fra Ord til liv’ ‘Fra Ord til liv’ Desember 2011 Desember 2011.
1 Å tjene skaperen eller skapelsen  Givertjeneste handler om penger ”Gi, så skal det bli gitt dere! Et godt mål, stappet, ristet og overfylt, skal bli.
Fellesskap handler ikke om at den enkelte skal vise seg frem.
RLE – UKE 45/46 MÅL trekke en rød tråd gjennom det vi har lært så langt i høst reflektere over likheter og ulikheter innenfor religioner/livssyn.

1.Blir Gud æret gjennom det? 1Kor 10:31 2.Kommer jeg til å skamme meg over å gjøre dette når Herren kommer tilbake? 1Joh 2:28 3.Er det ”av verden”?Joh.
De 10 bud 10 måter å elske på.
Vår historie – og Guds I serien ”Smittende tro” Meland kyrkje 2011.
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
Påske.
1.samling: Jesus Kristus
Han sier: Jeg kaller dere ikke lenger tjenere, men venner.
Dette dokumentet er hentet fra ressursbanken.no (Den norske kirke) og kan brukes fritt til ikke-kommersielle formål.
Hva er egentlig en menighet -og hva er vår oppgave.
«Du er frelst!».  יְהוֹשֻׁעַ  Jesjua = Jesus = Herren + frelse  frelse  fri + hals  «Han er den som fridde oss ut av mørkets makt og satte oss over.
APG 1,8 MEN DERE SKAL FÅ KRAFT NÅR DEN HELLIGE ÅND KOMMER OVER DERE, OG DERE SKAL VÆRE MINE VITNER I JERUSALEM OG HELE JUDEA, I SAMARIA OG LIKE TIL JORDENS.
1 Kan det finnes gode argumenter for at Gud eksisterer?
«Det dere gjorde mot én av disse mine minste søsken, har dere gjort mot meg» (Mt 25,40). «Fra ord til liv» April 2016.
KOMME DITT RIKE Øvrebø 15.nov Rom 15:13 Må håpets Gud fylle dere med all glede og fred i troen, så dere kan bli rike på håp ved Den hellige ånds.
De glemte barna i den forfulgte kirke. Over hele verden lider barn fordi de følger Jesus.
Matteus 1,18-25 Matteus 1, Gud tenner lys i mørket.
Ikke langt borte fra Gud rike. Hvor er du? Ikke langt borte fra Guds rike Langt borte fra Guds rike Midt i Guds rike Gud er langt borte...
Hverandre-menighet? Hverandre-menighet? Apo.gj.2,42-47 – gode forbilder.
Sokrates.
Fristet, men fri! – Matteus 4,1-11
Buddhisme og kristen tro
Hva er Frelsesarmeen?.
Tilbedelse? Hva er det?.
Å dele Jesus.
ADAM (1) Det første mennesket. Ble til en levende sjel.
En presentasjon av Moise
Hvordan du ser på mennesket, både deg selv og andre.
Identitet handler om hva du tror er den dypeste og mest virkelige virkeligheten, om hvem eller hva som beskriver denne virkeligheten, hvordan du forholder.
For å forstå oss selv, henter vi svar fra blant annet naturvitenskap, religion og filosofi.
Livet er praktisk, det gjelder også vår kristne tro.
Hva er et menneske? Å tro at «menneskets hensikt er å arbeide» får andre konsekvenser for livet, enn å tenke at «menneskets hensikt er å bygge gode relasjoner»
Selvbilde Start med å forklare begrepet selvbilde. Les gjerne opp fra teksten i kursmateriellet om hva den amerikanske psykologen Wigfield fant ut i studie.
Begeistret for Jesus, det vil høres
Du er mitt skjulested! (v7)
Skapt som mennesker.
Obs. Denne presentasjonen er ikke ment å vises til barna
Matteus 1, Gud tenner lys i mørket
Å vokse i erkjennelse og erfaring
Lukas 9,57-62, Jesus krever alt
”Følg meg! - i riktig tempo”
Sokrates.
I det kristne fellesskapet skal vi vite at vi er del av Kristi legeme.
Love(d) 1.
Utskrift av presentasjonen:

Hva har Jesus med dette å gjøre?

Mål for leksjonen Å forstå hva Jesus kan lære oss om nestekjærlighet Å reflektere over hva nestekjærlighet betyr for medlemmer i Frelsesarmeen i forhold til hvordan vi lever livene våre Å tenke over hvordan du kan leve slik at du viser nestekjærlighet

Fleip eller fakta?

Hva tror kristne om Jesus? Hva lærte han mennesker? Hva vet du om Jesus? Hvem var han? Hva gjorde han? Hva tror kristne om Jesus? Når levde han? Hva lærte han mennesker?

Dere har snakket om Jesus - hva har han å gjøre med dette? Alt vi gjør i Frelsesarmeen er inspirert av livet og undervisningen til Jesus. Jesus lærte oss å elske Gud men også vår neste. Han hjalp og ble venner med mennesker som ingen andre brydde seg om. Medlemmer i Frelsesarmeen prøver å gjøre som Jesus gjorde når vi møter andre mennesker i hverdagen vår. ‘Elsk din neste’

Mål for undervisningen Å forstå hva Jesus kan lære oss om nestekjærlighet Å reflektere over hva nestekjærlighet betyr for medlemmer i Frelsesarmeen i forhold til hvordan vi lever livene våre Å tenke over hvordan du kan leve slik at du viser nestekjærlighet

Noen spurte engang Jesus hva som var det viktigste vi mennesker skulle gjøre. Han svarte: «Du skal elske Herren, din Gud, av hele ditt hjerte, med all din forstand og din neste som deg selv» (Lukas 10:27). Dette er hva medlemmer i Frelsesarmeen som jeg prøver å gjøre hver dag!

Hvordan har du vist nestekjærlighet den siste uken? Prøv å tenke på to eksempler. Prøv å tenke på to ting du kan gjøre den neste uken for å vise nestekjærlighet til andre.

Har vi nådd målene? Å forstå hva Jesus kan lære oss om nestekjærlighet Å reflektere over hva nestekjærlighet betyr for medlemmer i Frelsesarmeen i forhold til hvordan vi lever livene våre Å tenke over hvordan du kan leve slik at du viser nestekjærlighet