BAL og årsstudiet i organisasjon og ledelse

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Astrid Øksenvåg Rådgiver EKOR AS
Advertisements

Finansieringsordninger
Hva er et "vedtak", og hvem er "part" i en sak?
OFFENTLIGE ANSKAFFELSER/OFFENTLIG STØTTE
Offentlige anskaffelser og interkommunalt samarbeid
Eksternfinansiert virksomhet F Avd. dir. Arne Lunde, Kunnskapsdepartementet.
RAMMEAVTALER Innlegg på fagseminar: Valg av reklamebyrå
Offentlige anskaffelser 9 Håndhevelse av anskaffelsesregelverket Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning Førstelektor Ingun Sletnes.
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning
Offentlige anskaffelser 5 Gjennomføring av konkurranser
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning
Offentlige anskaffelser 1 Innledning og oversikt Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning Førstelektor Ingun Sletnes Høst 2013.
Offentlige anskaffelser 1 Innledning og oversikt
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning
Offentlige anskaffelser 1 Innledning og oversikt
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning
Kommunenes oppgaver og kompetanse 8. januar 2015 Dosent Ingun Sletnes.
JUS OFFENTLIGE ANSKAFFELSER Regelverkets anvendelsesområde – del I 11. september 2015, advokat Arne Torsten Andersen, A L T advokatfirma AS.
Offentlige anskaffelser Virkeområdet for anskaffelsesregelverket og for de ulike delene av anskaffelsesforskriften Administrasjon og ledelse og.
Offentlige anskaffelser 4 Leverandørkrav, dokumentasjon og utvelgelseskriterier (av leverandør) Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning.
Offentlige anskaffelser Formålet og grunnleggende prinsipper for offentlige anskaffelser Virkeområdet for anskaffelsesregelverket og for de ulike.
LEVERANDØRSEMINAR RfD Clarion Collection Hotell Tollboden, Drammen Agenda 9:30-9:35 Velkommen v/RfD 9:35-9:55 Overordnet presentasjon, visjon.
Offentlige anskaffelser – lærlingklausul Kristiansand, 8. oktober Sturle Hamre, Innkjøpsrådgiver VAF-
Offentlige anskaffelser 1 Innledning og oversikt Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning Førstelektor Ingun Sletnes Høst 2015.
Offentlige anskaffelser 1 Innledning og oversikt Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning Dosent Ingun Sletnes Høst 2016.
Offentlige anskaffelser i vegsektoren Seminar NVF 8. september 2010 Advokat Ingrid Lund Logo til kunde el.
Offentlige anskaffelser 8 Forvaltningsloven og offentleglova mm – betydningen for anskaffelsesprosesser Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning.
Offentlige anskaffelser 6 Avslutning av konkurranser Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning 2015 Dosent Ingun Sletnes.
Offentlige anskaffelser og kampen mot sosial dumping Nei til EUs faglige konferanse Oslo, Roar Eilertsen De Facto.
Offentlige anskaffelser 7 A vslutning av konkurranser Endringer i kontrakten og oppsigelse Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning Høst.
Offentlige anskaffelser 10 Anskaffelser av helse- og sosialtjenester anskaffelsesprosesser Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning Dosent.
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning
Offentlige anskaffelser 13 Oppsummering høst 2016
Hva er et "vedtak", og hvem er "part" i en sak?
Interkommunalt samarbeid om IKT - rettslige rammer for organisering -
Offentlige anskaffelser Kunngjøring og frister
Offentlige anskaffelser 1 Innledning og oversikt
Dosent Ingun Sletnes Delegasjon 27. januar 2016.
Økonomi, personal og arkiv
Arnhild Dordi Gjønnes, Advokat NHO
Organiseringen av staten 14. februar 2017
Offentlige anskaffelser 10 Rammeavtaler
Hvordan behandles saker i folkevalgte organer? 2. februar 2016
Saksbehandlingen i folkevalgte organer 5. februar 2015
Dosent Ingun Sletnes Presentasjon 8 Delegasjon 29. januar 2015.
Offentlige anskaffelser 12 Rammeavtaler
Offentlige anskaffelser
Offentlige anskaffelser 11 Oppsummering høst 2015
Dosent Ingun Sletnes Delegasjon 14. februar 2017.
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning Høst 2017
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning høst 2017
Offentlige anskaffelser Rammeavtaler
Offentlige anskaffelser Sentrale spørsmål i emnet
Dosent Ingun Sletnes Egenkontrollen (Internt tilsyn og kontroll og revisjon) 22. februar og 4. mars 2016.
Dosent Ingun Sletnes Juss i kommunen 16. januar
Rett til spesialisthelsetjenester versjon (kan bli endret noe)
Administrasjon og ledelse og organisasjon og ledelse
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning
Offentlige anskaffelser Tildelingskriterier og kontraktsvilkår
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning høst 20167
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning høst 2016
Arnhild Dordi Gjønnes, advokat, NHO
Dosent Ingun Sletnes Juss i kommunen 10. januar
Hvordan kontrollerer staten kommunene? 1 Lovlighetskontroll og tilsyn
Delegasjon i stat og kommune 31. januar 2018
Etikk i kommunesektoren 21. februar 2017
Etikk i kommunesektoren 7. mars 2018
Etikk i kommunesektoren 23. februar 2016
Hva er et "vedtak", og hvem er "part" i en sak?
Utskrift av presentasjonen:

BAL og årsstudiet i organisasjon og ledelse Dosent Ingun Sletnes Høst 2017 Offentlige anskaffelser Virkeområdet for anskaffelsesregelverket og for de ulike delene av anskaffelsesforskriften (foa) BAL og årsstudiet i organisasjon og ledelse

Hvilke oppdragsgivere omfattes av anskaffelsesloven (loa)? Hjemmel loa § 2 andre ledd Stat jf. a) Fylkeskommune, jf. b) Kommune, jf. b) Offentligrettslige organer, jf. c) Visse sammenslutninger, jf. d) Virksomheter som driver forsyningsaktiviteter, jf. e) og f)

Hvilke oppdragsgivere omfattes av anskaffelsesforskriften (foa) ? Stat, fylkeskommune, kommuner, offentligrettslige organer og visse sammenslutninger, jf. foa § 1-2 første ledd Innkjøpssentraler, jf. foa § 7-8 jf. § 4-3 a) Det er gitt en egen forskrift for virksomheter som utøver forsyningsaktiviteter

Hva er et offentligrettslig organ? Definert i foa § 1-2 (2) organ organisert som eget rettssubjekt og som tjener allmennhetens behov og ikke er av industriell eller forretningsmessig karakter og som er kontrollert av offentlige organer enten i form av finansiering, forvaltning eller kontroll over de organer som styrer/leder rettssubjektet Alle tre vilkårene må være oppfylt

Hvem er rettighetshavere? Hjemmel loa § 3 alle virksomheter som har relevante rettigheter ifølge internasjonale avtaler Norge har på området, Omfatter rettighetshavere etter EØS-avtalen, WTO-avtalen og andre internasjonale avtaler, for eks. EFTAs tredjelandsavtaler Disse er rettighetshavere etter anskaffelsesregelverket uavhengig av kontraktens verdi

Hva er en anskaffelse - en kontrakt? Begrepet kontrakt benyttes i loa § 2 første ledd og i foa § 1-1 Begrepet er definert i foa § 4-1 a, og er en gjensidig bebyrdende avtale som inngås skriftlig mellom en eller flere oppdragsgivere og en eller flere leverandører Gjensidig bebyrdende - omfatter kjøp, leie, leasing og tilsvarende jf. forarbeidene til anskaffelsesloven av 1999 Leverandørens ytelse skal gi oppdragsgiver en økonomisk fordel Gaver, tilskudd, myndighetsutøvelse faller utenom 6

Hvilke anskaffelser omfattes av loven? Hjemmel: loa § 2 første ledd Anskaffelser av varer, tjenester og bygge- og anleggsarbeid Anskaffelser med en kontraktsverdi under kr. 100 000 ekskl. mva. faller utenfor regelverket. Det er nytt at de faller utenfor loven Departementet har hjemmel til å begrense virkeområdet i loven i forskrift, se loa § 2 fjerde ledd, hjemmelen er benyttet

Hvilke anskaffelser (kontrakter) omfattes av foa? (1) Hovedregel: vare-, tjeneste- og bygge- og anleggskontrakter med en kontraktsverdi lik eller over 100 000 ekskl. mva. omfattes, jf. foa § 1-1 Foa § 4-1 b) – i) gir definisjoner av ulike typer slike kontrakter

Unntak fra foa pga. annen regulering Unntak for kontrakter som gjelder forsyningsaktiviteter, jf. foa § 2-1 (1) a) og en del forsvarskontrakter, jf. foa § 2-1 b) - slike kontrakter er regulert i egne forskrifter, loa gjelder Unntak for konsesjonskontrakter, jf. foa § 2-1 (1) c) - konsesjonskontrakter er regulert i en egen forskrift, loa gjelder - i foa § 4-1 h) er det gitt en definisjon av en konsesjonskontrakt - det er nytt at tjenestekonsesjonskontrakter er regulert i anskaffelsesregelverket - det er også nytt at bygge- og anleggskonsesjonskontrakter nå er regulert i en egen forskrift, til nå har slike konsesjoner blitt regulert i foa Unntak gjelder også for kontrakter om offentlig persontransport med jernbane og t-bane, jf. foa § 2-1(2) – også slike kontrakter er regulert i en egen forskrift, her omfatter unntaket også loa Noen unntak er også hjemlet i foa § 2-1 (3) disse går vi ikke inn på

Unntak fra både loa og foa Foa og loa gjelder ikke anskaffelser som gjelder visse sikkerhetsmessige forhold mv. se foa § 2-2, dette går vi ikke nærmere inn på Foa og og loa gjelder ikke for anskaffelser som inngås på grunnlag av en enerett, jf. foa § 2-3 Foa og loa gjelder ikke visse tjenestekontrakter, jf. foa § 2-4, det gjelder blant annet - kontrakter om erverv eller leie av jord, eksisterende bygninger - ansettelser - visse juridiske og finansielle tjenester - tjenester som innebærer myndighetsutøvelse Foa og loa gjelder som utgangspunkt heller ikke kontrakter om forsknings- og utviklingstjenester jf. foa § 2-5 (1), men slik at visse fou-kontrakter allikevel er omfattet etter foa § 2-5 (2) Andre unntak