Klubben for alle.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Retningslinjer for klubben – og foreldrevettregler
Advertisements

VELKOMMEN TIL BARNEFOTBALLKVELD HOMMELVIK 11.MARS.
Ungdomstrinnet VBK.
FORELDREMØTE 2012 Barnefotball 6 – 12 år
TRENEKURS Del 1.
Klaus Pettersen & Bjørn Erik Korum Hansen
Strindheim håndball Elite
AFK Sportslig Plan ”Sånn gjør vi det i AFK” Sportsplan AFK.
Stormøte 02.november Klubbesøk 26.august 2009.
Sonemodell AFK. Oppbygging Region Klubbhverdag Sone Kretslag Landslag.
Melhus Fotballakademi VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE G
Lørenskog Idrettsforening
Store Bergan Fotball - en Fair Play klubb -.
Melhus Fotballakademi VELKOMMEN TIL SPILLERMØTE G
VISJONER OG MÅL På Skoppum er det alltid gøy og trivelig å spille fotball! VISJON.
Kvalitetsklubb – NFF regi
FAIR PLAY CHARLOTTENLUND SPORTSKLUBB. FAIR PLAY – HVA ER DET? Fair play dreier seg om mer enn å unngå gule og røde kort! FAIR PLAY HANLDER OM HVORDAN.
Spiller-/foreldremøte høst -14 Med blikk for de beste og rom for alle.
Foreldremøte Gutter ’99 Mandag Agenda / Saker: Spillere og foreldre Kort oppsummering fra trenermøte / sesongen ’08 Spiller / foreldres feedback.
Informasjonsmøte om ungdomsfotball
Spillermøte 7 mai G2000. Agenda Spillestil i Nordstrand Fotball Personlig utvikling og lagquiz G2000 kultur Seriestart.
Velkommen til oppstartmøte Klubbutviklingsprosess A3.
HK Trøgstad 97 Strategiplan.
Om kurset Norges Fotballforbund |  Ungdomsfotballkvelden er et kveldskurs på 4 undervisningstimer – med både teori og praksis.
FORSLAG TIL VERDIGRUNNLAG IL HOLEVÆRINGEN (utdrag av versjon 3 med innspill fra undergruppene) ÅRSMØTE ILH SVENDSRUD 01 MAR 10.
Første spillermøte fotball jenter 2001 om sesongen januar 2015.
BARNEFOTBALLKVELDEN BARNEFOTBALLKVELDEN Norges Fotballforbund | Barnefotballkvelden - NFFs nysatsing for 2010 Barnefotballkvelden.
SPILLERUTVIKLING VARHAUG, )Hva kan Varhaug`s trenere gjøre for å utvikle spillere best mulig (7-19år)? Hvilke ferdigheter bør vektlegges på treningene?
Barnefotballseminar 2015 Trondheim 26.april 2015.
FAIR PLAY ogholdningsskapende arbeid hos oss FAIR PLAY ogholdningsskapende arbeid hos oss.
Stjørdals-Blink Fotball Informasjon Krav og forventninger.
Stiftet 3. Mars 1920 En aktiv samfunnsdeltaker og samfunnsbygger i over 90 år Fana IL Fotball Holdnings kampanje 2013.
Fossum Fotball jenter 2001 Sesongen Fossum Fotballs Føringer Sportsplan Retningslinjer for barnefotball Hospitering.
FAIR PLAY I BARNEFOTBALLEN ASKØY FOTBALLKLUBB 2016.
SPORTSPLAN BJARG HÅNDBALL. INNHOLD 1. INNLEDNING 2. MÅLSETTING FOR KLUBBEN 3. SPORTSLIG UTVALG 4. ORGANISASJON 5. BJARG SINE HÅNDBALLSVERDIER 6. ORGANISERING.
Sportsklubben Herd Foreldreinformasjon. Sportsklubben Herd  Herd Fotball & Herd Idrettskole  Skolekretsene Åse og Lerstad  Største fotballgruppe mellom.
Stiftet 3. Mars 1920 En aktiv samfunnsdeltaker og samfunnsbygger i over 90 år Utdrag av presentasjon Trener- og lagledermøte Barnefotballen som.
HORDALAND FOTBALLKRETS Fair Play i Barnefotballen.
Barnefotballkvelden. Innhold Verdier og retningslinjer Klubben som sjef God fotballaktivitet – i økta og kampen God fotballaktivitet.
FAIR PLAY. Fair Play - et ansvar for hele fotballfamilien - spillere, trenere, ledere, foreldre, publikum og media Troms Fotballkrets er blant Nord-Norges.
Elverum Fotball Kvalitetsklubbprosjektet
Sportslig Plan Fossum Fotball 7er fotball. Sportslige mål Gi tilbud om om å spille og lære i et godt miljø Skape interesse for fotballspillet og la spillerne.
DEN GYLDNE EIK Sunn og positiv fritid Idrettsglede for ALLE FAIR PLAY! KOLNES IL.
Valg av verdier bilde. Våren 2015 SSK fotball ønsket å bli mer bevisst på hva vi vil og hvordan vi vil ha det. Alle lag ble bedt om å diskutere verdier.
KLUBBEN FOR ALLE. VÅR VISJON FL Fart – «klubben for alle på og utenfor banen» Fart jobber bevisst med holdningsskapende arbeid, og tenker Fair Play på.
Trener tips 10 bud, spillestil, hospitering, læremomenter og nominering sone/krets Sist oppdatert 11. November 2013 Utdrag fra Sportsplan.
Løvenstad FK -på lag med lokalsamfunnet for et bedre oppvekst-og nærmiljø Spilleren i fokus – laget i sentrum - klubben i hjerte.
Løvenstad FK -på lag med lokalsamfunnet for et bedre oppvekst-og nærmiljø Spilleren i fokus – laget i sentrum - klubben i hjerte.
Sportslig forum - Ranheim håndball1 Rev 30/ Ranheims blå tråd.
Elverum Håndball Yngres - Visjon ”Ekte idrettsglede i et mestringsorientert læringsmiljø!”
Infomøte Agenda Kick-off Amfi - medlemskort Dugnader Kamp- og dommeroppsett Mottak av andre lag Sport og organisering barnefotball Prøving av tøy.
Strategiplan
Vestre Aker Fotball VESTRE AKER FOTBALL G2010 Plan for 2017.
Informasjonsmøte X.mai 201X
Spillermøte G april.
Sportslig Plan Fossum Fotball 11er fotball.
Torsdag 30. mars kl Nordhuset
Klubbutvikling 3. SAMLING (KVINNEPROSJEKTET).
Foreldremøte i Viking F.K Tema: Overgangen til 11er fotball
Velkommen til foreldremøte! G13/ sesongen
Spiller-/foreldremøte høst
Treninger 2017 G2006 Årsklassen G11/12 er fortsatt definert som barnefotball etter NFFs regler. Treningsinnholdet er ganske likt det som gjaldt for siste.
”blir´u med å spille fotball?”
”Flest mulig - lengst mulig - best mulig!”
Med fokus på barnas beste…
Spiller-/foreldremøte høst
R A U S H E T Gjennomføring av workshop (1)
Hospitering i Smørås IL.
Klubbutvikling Visjon Virksomhetsidé Verdier (3V)
Fair play ABC Viktige elementer og tiltak vi kan sette i gang
Utskrift av presentasjonen:

Klubben for alle

FL Fart – «klubben for alle på og utenfor banen» VÅR VISJON FL Fart – «klubben for alle på og utenfor banen» Fart jobber bevisst med holdningsskapende arbeid, og tenker Fair Play på alle områder. Vi er både en breddeklubb og en toppklubb. Det gir spennende utfordringer som klubben tar på alvor. Vi strekker oss langt for å nå målsettingene både på bredde og topp. Fart skal være en attraktiv klubb for alle. Miljøfaktoren i klubben er meget viktig. For å klare dette må vi ha et godt samarbeid på tvers av lag og nivå. Det krever god kommunikasjon i alle ledd, og påvirker naturlig nok vårt ansikt utad til alle våre samarbeidspartnere.

Sportsplan 2017-2018

Oppslagsverk for viktige roller i FL Fart Formål Oppslagsverk for viktige roller i FL Fart Sportsplanen skal: klargjøre hvilke verdier klubben driver etter. styrke muligheten for kontinuitet og kunnskapsoverføring. bidra til å lette arbeidet med å rekruttere nye personer. beskrive hvordan klubben ønsker at sport skal organiseres. tydeliggjøre hvilke oppgaver som følger av funksjoner i klubben. klargjøre hvilke verdier den enkelte skal jobbe etter. være konkret og årlig presenteres.

Viktige verdier for fl fart

- Utgangspunktet for ALT i ALLE ledd verdiene - Utgangspunktet for ALT i ALLE ledd BETY NOE RESPEKT SAMHOLD TRIVSEL Fair play og retningslinjer fra Norges fotballforbund skal aktivt brukes. Alle spillere skal føle at de betyr noe for laget, vi skal jobbe for hverandre og respektere at vi er forskjellige. På Fart skal det være moro å være med uansett sportslig målsetting. Kampvert-rollen er viktig i holdningsskapende arbeid. Alle lag i barnefotballen i Fart skal gjennomføre

RIKTIG TILBUD TIL ALLE - Hvordan nå målet? Gi et best mulig sportslig tilbud. Ha gode treningsfasiliteter og kompetente trenere. Trenere, lagledere og ledere skal tilbys skolering for kompetanseheving. Vi skal ha godt samarbeid på tvers av lagene der det er hensiktsmessig. God kommunikasjon mellom trenere og lagledere på tvers av lagene. Jobbe for at medlemmene føler tilhørighet til klubben og medlemmene. Være bevisste i bruken av retningslinjer for spillerutvikling gitt av NFF.

Forventninger

- Hva forventes av vår viktigste ressurs? FORELDRENE - Hva forventes av vår viktigste ressurs? At de oppmuntrer alle spillerne i medgang og motgang. At de heier på ALLE spillerne – ikke bare de på sitt eget lag. At de respekterer trenere og laglederes bruk av spillere. At de viser respekt for og verdsetter dommerens jobb. At de bidrar til positive idrettsopplevelser i kamp og trening. At de deltar på møter og frivillig arbeid. At de bidrar til utvikling gjennom tillitsverv eller andre tiltak i klubben. At de bidrar til å være kampverter.

SPILLERUTVIKLING

Spillerutviklingen skal styres av klubben KLARE RETNINGSLINJER Spillerutviklingen skal styres av klubben Bruke retningslinjer utarbeidet av Norges Fotballforbund. Troen på best mulig ferdigheter gir best resultater. Det er lov å gjøre feil. Det er lov å drible. Prestasjoner er viktigere enn resultater. Hold fokus på individuelle prestasjoner så vel som de lagmessige. Prestasjoner er et resultat av trygghet og tillit.

DIFFERENSIERING

Differensiering vs topping Topping skal ikke forekomme i barnefotballen Hva er da forskjellen mellom differensiering og topping? 1/3 av aktiviteten med og mot spillere på lavere nivå 1/3 av aktiviteten med og mot spillere på samme nivå 1/3 av aktiviteten med og mot spillere på høyere nivå Topping betyr at de beste får spille betydelig mer enn de andre Differensiering innebærer jevnbyrdighet og tredelingsprinspippet

JEVNBYRDIGHET og hospitering - Alle skal delta med like muligheter Jevnbyrdighet betyr jevn motstand i trening og kamp. skaper spenning, glede og engasjement. er forutsetningen for opplevelse av trygghet og mestring. Hospitering: periodevis deltagelse på lag i høyere alderstrinn. kan også skje ved at spillere flyttes på lavere alderstrinn. kan også skje ved at jenter og gutter trener sammen. Spilleren skal alltid ha forankring i et lag. Fortrinnsvis eget årstrinn, men ikke nødvendig vis.

FERDIGHETER

- Tilrettelagt aktivitet på alle nivåer FERDIGHETSUTVIKLING - Tilrettelagt aktivitet på alle nivåer Ferdigheter med ball (sjef over ballen) Bevegelse rundt ballfører. (foran, bak og vekk fra ballen) Forstå fotballens prinsipper: Sette i gang spillet bakfra for å øve samspill i angrep. Bruke banens bredde i angrepsspillet Forstå forsvarsspillet ved å holde laget samlet i forsvar Balanse i laget. Unngå strekk og for store avstander. En spiller bør: spille på alle plasser i løpet av sesongen. øve i samme posisjon med samme oppgaver i 2-3 kamper på rad.

LYKKE TIL!