Dokumenthåndtering i fylkeskommunen Oppstartsmøte

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
IK-Bygg på web: Formål IK-Bygg web skal bidra til å avdekke avvik i forhold til helse, miljø og sikkerhet. Det stilles strenge krav til hvilken forfatning.
Advertisements

Kvalitetsarbeid i Telemark fylkeskommune
Brukertjenester for digitaliserte arkiver
KAFFEKURS Tips til behandling av e-post Mars, 2014 Mars 2014.
Kan det lages et felles internkontrollsystem i kommunen. Åre
Internkontroll i kommuner
KOMMUNER I INNKJØPSSAMARBEID
HTV- konferanse 5. – 6. desember 2011
Bevaringsvurderinger
Fagsystemer – oppgradering og nyanskaffelser
Risiko Sannsynlighetsgradering:1 = Lite sannsynlig (kan inntreffe mindre enn én gang hvert 100. år) 2 = Mindre sannsynlig (kan inntreffe mellom én gang.
IKA Opplandene Journalføring og arkivering av e-post, sms, e-skjema og noen utfordringer knytta til bruk av sosiale media sett fra arkivets side.
ARKIVLEDERFORUM.
Arkivering av nettsider
Arkivtjenesten i Oppland fylkeskommune Presentasjon for nye ledere
Videreutvikling av IKAO Eiermøte IKAO 12. februar 2014.
Det gode innkjøp. Brudd på anskaffelsesregelverket ”Dette er et område som vi har vært kritiske til over lang tid, og der vi dessverre ser få spor til.
Miljø- og avfallshåndtering i et veiprosjekt
Noen nyttige råd og tips – IK - Akvakultur Denne presentasjon er utarbeidet av Fiskeridirektoratet og Mattilsynet i forbindelse med innføring av IK – Akvakultur.
KomRev Trøndelag IKS juli 141 Ansvar for intern kontroll Kommuneloven § 23 pkt. 2, 2. setning: Administrasjonssjefen skal sørge for at administrasjonen.
EArkivsamarbeidet Administrasjon OAIS beskrivelse av funksjonsområdet –Tjenester og funksjoner som er nødvendig for kontinuerlig å administrere de øvrige.
1 XX. Nordiska arkivdagar 6 – 10 augusti 2003 Reykjavík, Island Seminariet Praktisk samarbeide innenfor arkivområdet Terje Pettersen-Dahl 7 augusti 2003.
2004 NAO-prosjektet Ny AnskaffelsesOrganisering
…når resultater betyr noe
Prosjektavslutning og sluttrapport
Forvaltningsrevisjon gjennomført 2012/13: Prosedyrer og rutiner for journalføring og tilgjengeliggjøring av dokument/saksutredning Statusrapport 2014.
Overordnet bevaringsplan for privatarkiver i Vestfold Marit Slyngstad
Synkron overføring - Digitalt skapt materiale fra kommunene
Arkivering Brukerseminar Oppad 24.September 2013 Harald Torbjørnsen Harald Torbjørnsen, IKT-koordinator skole, Elverum kommune.
Kommunesammenslåing og arkivspørsmål
Krav til formål, utredning og opplysningskvalitet Dag Wiese Schartum, AFIN.
Håndtering av dokumentasjon for pleie- og omsorgstjenesten
Forprosjekt – nytt skoleadministrativt system Vedlegg 5 - Prosessbeskrivelse Privatistopplæring.
Avlevering til eDepot Fagdag: elektronisk arkiv Mo i Rana
Vi skiller oss! Hilsen Sak og Arkiv 20. august 2015, Elin E. Harder, Enhetsleder Trondheim byarkiv Trondheim byarkiv.
Ny organisering av LVSH Hamar, 24 og 25 september 2015 Anita Ihle Steen Styreleder LVSH.
Offentlige anskaffelser – lærlingklausul Kristiansand, 8. oktober Sturle Hamre, Innkjøpsrådgiver VAF-
Kommunereform Forberedelser og gjennomføring Torleif Lind Fagleder IKA Kongsberg.
Foto: Geir Hageskal Bevare eller kaste? – Dokumenthåndtering i Trondheim kommune Bevaring- og kassasjonskartlegging IKA Finnmark, , Eirik Andersen.
Hvem digitaliserer vi for? Brukersentrert digitalisering.
Arkivplan – som dokumentasjon og nyttig verktøy i organisasjonen v/Sveinung Meyer Svendsen rådgiver, Arkiv i Nordland Foto: Bjørn Erik Olsen.
STATUS OG FREMTIDSPLANER ARKIVPLAN.NO Arkiv i Nordland – 20. nov 2013.
Egenvurdering av økonomisk stønad og råd og veiledning til unge mellom 17 og 23 år Laholmen 16. juni 2016 Nina Westby Evensen.
Uttrekksmetode og verktøy Demonstrasjon av DEX Kontaktkonferansen 2008, Bodø.
IKA Rogalands arbeid med nye bevaringsregler. Program  Litt om IKA Rogaland  Arbeidet vårt med de nye bevaringsreglene  Mine anbefalinger til de som.
Dialogkonferanse Behovene
Tett på! – kvalitetsdokument 4
bevaring og kassasjon i kommunal sektor
Bevaring og kassasjon i digitalt skapt arkiv
Prosjektpresentasjon for [Virksomhet]
OT-MAPPE Hvordan skal den behandles?
Bevaring og kassasjon Statusrapport Norge
Webinar - Prosjektarbeid og samhandling
RIS-metoden for prosessforbedring
Økt digitalisering og krav til regelverksarbeid
Bevare eller kaste? Dokumenthåndtering i Trøndelag fylkeskommune
Rådmann Ytre enheter Arkivtjenesten Helse Økonomi Nav Skoler Omsorg
Nytt Intranett Trøndelag Fylkeskommune
-som verktøy i BK-arbeid
Fagsystem med Noark-kjerne
Verktøykasse for klubbopplæring
Håndtering av digitale arkiv
IKA Kongsbergs tjenestetilbud Torleif Lind Fagleder IKA Kongsberg.
utfordringer i en ny region
Hva skal vi med NOARK? Katarina de Brisis 19.November 2018.
EVALUERING AV Norsk arkivstandard
Digitaliseringsarbeidet i Lillehammer-regionen
Mottaksprosjektet UiO saksbehandling og arkiv
Mottaksprosjektet UiO saksbehandling og arkiv
Utskrift av presentasjonen:

Dokumenthåndtering i fylkeskommunen Oppstartsmøte Bevare eller kaste? Dokumenthåndtering i fylkeskommunen Oppstartsmøte

Agenda Innledning og presentasjon Om prosjektet v/Torgrim Formål, gevinster, organisering Metodikk for gjennomføring Om bevaring- og kassasjon v/Hanne Starte kartlegging: Gjennomgå «Forkartleggingsskjema v0.1» og fortsette utfylling Neste arbeidsmøte og veien videre

«Bevarings- og kassasjonsplan for fylkeskommuner» Prosjektet er finansiert av Riksarkivet Grunnlag for «Trøndelagsarkivet»: «Føre var» for hele fylkeskommunen Gylden anledning til å skape «orden i eget hus» Forskrift fra Riksarkivaren per 1.2.2014 (nye regler for bevaring av dokumentasjon) Samfunnsoppdraget •       Riksarkivet har bevilget kr 400.000,- til prosjektet. Krav: samarbeid med flere (eksterne), synliggjøring, tilgjengeliggjøring, gjenbruksverdi. Prosjektet vil ha stor gjenbruksverdi og være foregangsgivende for ALLE fylkeskommuner. •       Fordi vi er i sammenslåingsprosess med Nord-Trøndelag, er det behov for å kartlegge ulikheter/likheter både mtp oppgaveløsning og dokumenthåndtering. Denne kartlegginga blir et fint grunnlag å ha med seg i sammenslåingsprosessen •       Kartlegginga som gjøres i regi av Trøndelagsarkivet, kommer hele Trøndelag fylkeskommune til gode – man får «det store bildet», ved å være tilstede hos alle enheter og foreta en helhetlig kartlegging. Enkeltkartlegging hos enheter vil ta utgangspunkt kun i egen enhet.

Formål… Utarbeide en bevaring- og kassasjonsplan som kan: gjenbrukes i alle fylkeskommuner lette arbeidet med bevarings- og kassasjonsvurdering av eksisterende og fremtidige arkiver benyttes ved kravstilling og utvikling av digitale løsninger Legge til rette for implementering av nye bevarings- og kassasjonsrutiner Utarbeide rutiner for vedlikehold av bevaring- og kassasjonsplan Bidra til å skape større bevissthet rundt dokumenthåndtering og arkivering (kvalitetsforbedring i arkivdanningen) Prosjektets formål Prosjektets formål er å utarbeide en BK-plan som kan gjenbrukes i alle fylkeskommuner, og som skal lette arbeidet med bevarings- og kassasjonsvurdering av eksisterende og fremtidige arkiver. For å utarbeide BK-planen skal prosjektet kartlegge alle funksjonsområder med tilhørende funksjoner som fylkeskommunene er ansvarlig for.   BK-planen skal kunne benyttes ved kravstilling og utvikling av digitale løsninger for behandling av informasjon og dokumentasjon. Prosjektet skal resultere i nye retningslinjer for håndtering av dokumentasjon som sikrer bevaring av viktig historisk og kulturelt kildemateriale, og samtidig sikrer en forsvarlig og økonomisk håndtering av dokumentasjon uten bevaringsverdi i fylkeskommunen. Prosjektet skal etablere og legge til rette for implementering av nye bevarings- og kassasjonsrutiner for alt arkivmateriale uansett lagringsmedium. For å sikre at BK-plan forblir funksjonell og nyttig i fremtiden, skal prosjektet utarbeide og etablere rutiner for vedlikehold av BK-planen. Det er per dags dato ikke gjort mye innenfor BK-vurderinger for fylkeskommunale funksjoner. Prosjektet skal derfor bidra til å skape større bevissthet rundt dokumenthåndtering og arkivering, for å heve kvaliteten i arkivdanningen til fylkeskommunen.

Gevinster for innbyggere/organisasjoner styrket rettssikkerhet og mer likebehandling ved at innbygger sitt dokumentasjonsbehov blir bedre ivaretatt enklere innsyn i saker og dokumenter som skal bevares for ettertiden

Gevinster for fylkeskommunen mer effektiv og ressursbesparende arkivdanning korrekt kassasjon av arkivmateriale og/eller arkiver uten bevaringsverdi korrekt arkivbegrensning korrekt bevaring av arkivmateriale for ettertiden som f.eks. bidrar til å bevare fylkeskommunen sin historie enklere å finne frem i og vedlikeholde arkiver som skal bevares for ettertiden enklere å ivareta fylkeskommunen sitt dokumentasjonsbehov redusert ressursbruk ved gjenbruk i andre fylkeskommuner (overføringsverdi) o   Vi gjør en mer effektiv og ressursbesparende jobb o   Vi bevarer bare det som har verdi for ettertiden o   Vi tør å kassere informasjon som kun er av praktisk karakter og som har kort levetid som informasjonskilde o   Vi kaster det som ikke har betydning som dokumentasjon  eller er relevant for å forså saksbehandlingen

Gevinster for ansatte i fylkeskommunen forenkle arbeidet gjennom felles rutiner og retningslinjer for bevaring- og kassasjon økt bevissthet og kunnskap om arkiv og betydningen av riktig dokumenthåndtering enklere å deponere fremtidige arkiver ved at informasjon blir journalført og arkivert fortløpende og korrekt første gang

Gevinster for «digitaliseringsprosjekter» bidra til å sikre at «Arkivloven» med forskrifter blir ivaretatt ved spesifisering, anskaffelse og utvikling av nye digitale løsninger bidra til å forenkle digitalisering av dokumentasjon som skapes av fylkeskommunen sine funksjoner og arbeidsprosesser

Organisering IKA-Trøndelag FOT og andre arkivledere som referansegruppe/høringsinstans Involvere andre fylkeskommuner i arbeidet/arbeidsgrupper f.eks. Østfold og Vestfold

Fremdriftsplan… Ferdig i god tid før 1.1.2018, med følgende hovedmilepæler: M1 Styringsdokument og prosjektplan godkjent 1.12.2016 M2 Forkartlegging ferdig 31.12.2016 M3 Hovedkartlegging ferdig 15.5.2017 M4 Høring ferdig (eksternt) 19.6.2017 M5 Bevarings- og kassasjonsplan kan implementeres 30.9.2017

Hva hvis vi avdekker avvik…? Prosjektet driver ikke med tilsyn, men alvorlige avvik som oppdages vil påpekes og meldes i avvikssystemet

Metodikk for gjennomføring (se mal kartleggingsskjema)

Spørsmål så langt…?