Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ny lov om voksenopplæring med forskrift
Advertisements

Foreldre som en reell ressurs
KVALITETSARBEID I MUSIKKENS STUDIEFORBUND Lunsjmøte Vofo juni 08.
Studieforbundet natur og miljø
Støtteordninger. Frivillighetsmidler Nordre Aker •Hovedsakelig støtte til gjennomføring av enkelttiltak og arrangementer •Organsiasjoner, lag og foreninger.
Studieforbundet natur og miljø. Hva er Studieforbundet?  Serviceorgan som legger til rette for studiearbeid i medlemsorganisasjonene.  Formidler av.
Studieforbundet natur og miljø. Hva er Studieforbundet?  Serviceorgan som legger til rette for studiearbeid i medlemsorganisasjonene  Formidler av tilskudd.
Støtteordninger Medlemsmøte i NAMK •Hovedsakelig støtte til gjennomføring av enkelttiltak og arrangementer •Organsiasjoner, lag og foreninger.
STUDIEARBEID Hva er en studieplan?
Velkommen!.
Tilskuddsordninger Hedmark fylkeskommune. Generelle kulturmidler  Praktiske opplysninger - Søknadskriteriene, skjema, retningslinjer - Frister  Bakgrunn.
En orientering om FFO og FFO Finnmark
Fylkesårsmøter 2013 Mental Helse. Vår visjon ”Alle mennesker skal ha en mulighet til å leve et liv basert på uavhengighet, selvstendighet og mestring”
Hvordan sikre erfaringsutveksling mellom kursdeltakerne?
Konferanse Thon Hotell Oslo Airport NTL Forskningsinstitutter
Studiearbeid i Mental Helse
Kursadministrering – litt om studiearbeid i fylkene og lokallagene.
BSFs rolle i avløseropplæringen av Monica Flatabø Bygdefolkets Studieforbund Bygdefolkets Studieforbunds rolle i avløseropplæringen.
Presentasjon av Studieforbundet Funkis. Studieforbund Studieforbundene i Norge bygger på en 150 år gammel tradisjon for opplysningsarbeid gjennom frivillige.
Kursvirksomhet i frivillige organisasjoner ABC for kursarrangører Studieforbundet natur og miljø.
Å LEVE ET FRISKERE LIV SELVHJELPSPROGRAM UTVIKLET VED
Karianne Viken Leder, Studieforbundet Funkis Buskerud
ATV og pensjonistene Hva er ATVs ansvar når et medlem nærmer seg pensjonist-tilværelsen? NR 1 Meld fra med dato til medlemsregisteret sentralt når medlem.
NTL Forskningsinstitutter Nettverkssamling Holmen Fjordhotell mai 2011 Informasjon fra landsforeningen.
BIKUBEN – Regionalt brukerstyrt senter
BIKUBEN – Regionalt brukerstyrt senter
Informasjon til fylkes- og lokallag
Studieforbundet natur og miljø Studieforbundet natur og miljø N&M.
Ny Lov og forskrift om voksenopplæring 2010 VOFO Læring og Kompetanse Presentasjon
FORDI MENNESKET LÆRER Fylkeskommunens rolle i ny lov om voksenopplæring Fredrikstad 21. januar 2010.
Hva er NBU?. Av og for ungdom Levende bygder Alle muligheter NBU er et sosialt nettverk av og for bygdeungdom, som jobber for levende bygder og for å.
Presentasjon av Studieforbundet Funkis. Hva er et studieforbund? Studieforbundene i Norge bygger på en 150 år gammel tradisjon for opplysningsarbeid gjennom.
MSFs opplæringsplattform Ledermøte MSFs opplæringsplattform Sentralt lovverket MSFs rammeverk Vedtekter Handlingsprogram Planstruktur (under.
Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon FFO består av 68 medlemsorganisasjoner, som til sammen har ca medlemmer. FFO er Norges største paraplyorganisasjon.
Hvor kan vi søke midler? Hvordan sette opp en søknad?
Til tjeneste Lions Norge Gode venner som hjelper andre.
NIFS LOV OM IDRETTSRÅD I ALLE KOMMUNER MED MER ENN TRE IDRETTSLAG SKAL DET VÆRE IDRETTSRÅD FOR IDRETTSLAG SOM ER MEDLEM I NIF. (NIFS LOV § 8) Idrettsrådet.
Mental Helse 20. September 2014 Lisa Haug Hvordan arrangere kurs ?
Studieforbundet natur og miljø. Hva er Studieforbundet?  Serviceorgan som legger til rette for studiearbeid i medlemsorganisasjonene.  Formidler av.
September 2014 Gry Nørstenget
Noen tips NORD-TRØNDELAG - noen tips til de som vil revitalisere STUDIEARBEIDET i organisasjonen.
ATV og pensjonistene ATVs ansvar når et medlem pensjoneres: 1. Sørger for at medlem som blir pensjonist melder fra til medlemsregisteret sentralt (nett.
Norsk sangerforum. En presentasjon av NSF, litt om hvem vi er, hva vi står for og våre viktigste arbeidsområder Redigert april 2012.
Velkommen til språkseminaret «Ut med språket» #utmedspråket.
Foto: Helén Eliassen oppfølging og opplæring på praksisplass Gode erfaringer fra Havstein og Rica INN og CHOICE.
Gry Nørstenget Fylkesleder
IMDi Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, Gjøvik
HANDLINGSPLAN FOR FUNKSJONSHEMMEDES FELLESORGANISASJON ROGALAND 2016 – 2017.
Kursvirksomheten vår. Norges Husflidslag Noregs Ungdomslag Frilynt Norge Norsk Kulturarv Hologaland Amatørteaterselskap (HATS)
RAMMEPLAN I PRAKSIS. Målet med rammeplanen er å gi styrer, pedagogiske ledere og det øvrige personalet en forpliktende ramme for planlegging, gjennomføring.
Mellom to stoler? Mads Andreassen – styreleder i Unge funksjonshemmede Forum for oppfølging av Nasjonal strategi for habilitering og rehabilitering HOD.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!. Hovedpunkter Hva er et Studieforbund? Hva er Funkis? Betydningen av samarbeid Felles kurs og kompetanse.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!. Hva er et studieforbund? Nesten alle organisasjoner og lag driver kurs og opplæring for sine medlemmer.
STUDIEFORBUNDET FUNKIS I TELEMARK. Styret 2015/2016.
Studieforum 31.okt VO 3.kvartal 2015 Timer timer mer enn i 2014 KursAdmin 82 % av kursene meldes inn elektronisk av kursarrangør Studieforum.
Hvem er vi Hvorfor er vi Om demens Fokusområder Tilbud Demensplan 2020
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Bred eller smal – rund eller spiss og klar?
Studieforbundet natur og miljø
Rådgivningskontor for syn
Møteplassen Til nyvalgte studieledere:
Lokal samfunnsutvikling i kommunene (LUK)
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Norsk Fosterhjemsforening <fylke>
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Barn som pårørende Tilbud til barn som pårørende
Studieforum Studieforbundet Funkis
Velkommen til lynkurs i likemannsarbeid
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Utskrift av presentasjonen:

Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!

Hva er et studieforbund? Nesten alle organisasjoner og lag driver kurs og opplæring for sine medlemmer. Staten støtter denne opplæringen, og bevilger voksenopplæringsmidler over statsbudsjettet. Fordelingen av midlene er overlatt til 15 ulike Studieforbund: Funkis, K-Stud, Kultur og Tradisjon, Samfunn og Næring, Musikkens, Folkeuniversitetet osv. Til sammen har studieforbundene ca. 450 medlemsorganisasjoner. Organisasjonene bestemmer selv hva slags kurs de vil arrangere og sender søknad til sitt studieforbund om støtte til disse. Studieforbundene godkjenner kursene og formidler støtte. Slik støtter staten denne viktige læringen, uten å bestemme hva organisasjonene skal gjøre.

Hvem er Funkis? Studieforbund for mennesker med funksjonsnedsettelser og kronisk syke, samt deres pårørende. Funkis ble stiftet 17. september 1994. Funkis har pr. 2016 80 medlemsorganisasjoner med nesten 340 000 medlemmer. Funkis er et bindeledd mellom medlemsorganisasjonene og forskjellige voksenopplæringsmiljøer. Funkis formidler statlig støtte til voksenopplæring i organisasjoner for mennesker med funksjonsnedsettelser.

Hvem er Funkis? Funkis har 16 fylkesledd Sekretariatet i Oslo Fylkesleddene skal bistå Funkis i sine fylker og være: Bindeleddet til våre medlemsorganisasjoner regionalt og lokalt. Koordinere kursvirksomheten på regionalt og lokalt nivå.

Hva gjør Funkis? Voksenopplæring for mennesker med funksjonsnedsettelser og deres pårørende. Likestilling mellom mennesker med og uten funksjonsnedsettelser i arbeidslivet og i samfunnet generelt. Godkjenner og registrerer studietiltakene i medlemsorganisasjonene og drive egne studietiltak. Formidler statsstøtte. Bidrar til tilrettelegging. Gir service, rettledning og veiledning.

Støtte til opplæring Funkis formidler over 30 millioner kroner per år til opplæring i medlemsorganisasjonene: Voksenopplæringstilskudd: kr 140 per godkjente time (100 + 40). kr 400 for kurs uten utgifter. Tilretteleggingstilskudd: støtte til kurs som trenger ekstra tilrettelegging for deltakerne.

Opplæring kan være: Aktivt daglig liv – leve med diagnoser. Kunnskap om helse, mestring, opptrening Kunnskap om språk, kultur, håndverk. Organisasjonsopplæring. Og så mye, mye mer….

Hvordan få støtte Tips til kursplanlegging Planlegge et kurs. Velge og tilpasse kursplan. Innmelding til Funkis. Holde kurs. Rapportere til Funkis med søknad om støtte. Motta støtte. Spør om hjelp hos Funkis. Start enkelt. Lytt til hva som er etterspurt. Lag det litt fristende. Forberedelser. Ta kontakt sentralt når du lurer på noe!

Samarbeid og påvirkning Delta aktivt i Voksenopplæringsforbundets (VOFO’s) virksomhet sentralt og i fylkene. Videreføre et tett samarbeid på ulike områder med Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) og andre naturlige samarbeidspartnere. Argumentere for viktigheten av kompetanse og voksenopplæring ved alle anledninger. Argumentere for bedre finansiering av opplæring i medlemsorganisasjonene.

Utvikling av gode felleskurs Mestring Brukermedvirkning Nettkurs Kursplanlegging og -ledelse Pedagogisk møteplass Opplæring av likepersoner

Vilkår for medlemskap Organisasjonen må sikre mennesker med funksjonsnedsettelser og deres pårørende en avgjørende innflytelse i organisasjonen. Organisasjonen må være åpen for medlemmer fra hele landet. Organisasjonen må bygge på individuelt medlemskap og være demokratisk oppbygd. Organisasjonen må støtte studieforbundets formål. Organisasjonen må delta aktivt i Funkis.

Å delta aktivt betyr å: Møte på årsmøter sentralt og i fylkene. Påta seg verv - stille til valg sentralt og i fylkene. Bli med på fagsamlinger / studieledersamlinger / Studieforum. Erfaringsutveksling Utvikling av ny pedagogikk Kurslederopplæring Nye felles tilbud

Hvorfor Funkis? Vi kan mye om å tilrettelegge for god læring i trygge omgivelser. Vi har lav terskel for spørsmål og gir gjerne råd og veiledning. Kombinasjonen av trygge omgivelser, i regi av egen organisasjon, og muligheten til å lære noe nyttig på en tilrettelagt måte, gir større sjanse for læring og trivsel. Funkis i fylkene gir også et fellestilbud som bygger på nærmere kontakt med lokallagene.

Læring og kurs som organisasjonsbygger Aktive medlemmer. Sterkere organisasjon. Bedre tilbud til medlemmene.

Innhold på nettsidene På www.funkis.no finner du mer informasjon om: Studieplaner Regler Kontakt oss Universell tilrettelegging både i kurssammenheng og på web. Følg oss gjerne på Facebook også!

Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring! Besøk oss på vår nettside: www.funkis.no eller følg oss på vår Facebook-side