Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Rådgivningskontor for syn

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Rådgivningskontor for syn"— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Rådgivningskontor for syn
Hjelpe nye synshemmede til å få en oversikt over hva som finnes av hjelp, samt å samarbeide med det offentlige. Ofte vanskelig for nye synshemmede og pårørende å ha oversikt over hva slags hjelp man kan motta med tanke på transportordninger, hjelpemidler, stønadsordninger, tilrettelegging, voksenopplæring, rehabiliteringstilbud, kurs med mer. Terskelen for å ta kontakt med et rådgivningskontor for syn er sannsynligvis er lavere enn å oppsøke Blindeforbundet når man akkurat har fått en kronisk diagnose. Kontoret tilbyr gratis uforpliktende rådgivning og har taushetsplikt.

3 Rådgivningskontor for syn
Baglergaten 3 i Tønsberg Tlf: E-post:

4 Informasjonsjungel Nydiagnostiserte kan vanskelig lese seg til informasjon. De må bli det fortalt. Rådgivningskontor for syn i regi av Norges Blindeforbund – kontor i Tønsberg. Vi tilbyr gratis uforpliktende rådgivning og har taushetsplikt.

5

6

7

8 Hva handler synsrehabilitering om?
Lære å mestre livet på nytt. - synsrehabilitering gir økt mestring og et aktivt liv Gjennom deltagelse på kurs opplever mange å få selvstendigheten og livskvaliteten tilbake Lære kompenserende teknikker for å mestre synstapet Finne nye måter å takle tilværelsen på Dette er rehabilitering i praksis. Hvorfor er rehabilitering viktig: Det offentlige mangler rehabiliteringstilbud, Kompetansen på syn er dårlig i kommunene, Det offentlige tilbyr hjelpemidler - få mottar opplæring i bruk av dem, Rehabilitering betyr et aktivt og selvstendig liv 80 % av sanseinntrykkene går gjennom øynene.

9 Rehabiliteringstilbud
Rådgivningskontoret tilbyr råd, støtte og oversikt over offentlig og private hjelpeinstanser Kontaktinformasjon til synsfaglig kompetanse, fagfolk og likepersoner Den gode samtalen når synet svikter Hjemmebesøk og kurs oppfølging der folk bor

10 Fortell bruker: Vestfold har eget rådgivningskontor for syn: Kan gi en helhetlig oversikt over hva slags tjenester en synshemmet har behov for og rett på. Det er mulig å lærer å mestre livet igjen med synstap!

11 Viktig å møte andre – lokalt arbeid
Fylkeslag i 19 fylker, 58 lokallag - Sosiale arenaer, interessepolitikk i lokalmiljøet, lokale lydaviser Innvandrergruppe, pårørendegruppe, egne aktiviteter for foreldre, barn og unge. - Informasjon, kurs, sosiale aktiviteter og hjemmebesøk

12 - Vi er der når synet svikter www.synsrad.no


Laste ned ppt "Rådgivningskontor for syn"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google