Kultur og miljø/Areal- og miljøforvaltn Dag Bastholm/Plan- og miljøleder

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Tore Mauseth, plan- og miljørådgiver Årsmøte Støyforeningen 15.mars 2012 Støyhåndtering etter plan- og bygningsloven.
Advertisements

Kommunens rolle som samfunnsutvikler er under endring
Ny plan- og bygningslov og nye muligheter for uu-arbeidet
Kommunal planstrategi.
PLANER og planer … Hjelper det med planstrategi?.
Kommunes overordnede arealpolitikk/ utfordringer/ strategier
Planstrategiverksted 25. januar 2012, Lillehammer
Embetsoppdrag 2004 Resultatområde Regional planlegging Resultatkrav: Fylkesmannen skal påse at nasjonal politikk formidles og ivaretas i behandlingen av.
FYLKESMANNEN I HEDMARK
Arealpolitikk Ole Haabeth, fylkesordfører Østfold Fylkesordførernes sommermøte 8. aug 2011.
Forvaltningsnivåenes roller i planleggingen
Bruk av ulike plantyper og utredninger
Skien, onsdag 30. november 2005 Norge og Den europeiske landskapskonvensjonen Audun Moflag Seniorrådgiver Miljøverndepartementet Tlf E-post:
Ny plandel i plan- og bygningsloven. 2 Miljøverndepartementet februar 2008 Ny plandel i PBL Ny plandel av plan og bygningsloven Lovforslaget lagt fram.
Klima- og bærekraftstrategier i DK Status Framtidens Byer – 4 departementer, 13 bykommuner – intensjonavtale : Areal og transport Stasjonær energi.
Forvaltning av vilt og innlandsfisk – Regional utvikling Plan og miljøleder Dag Bastholm Dato Foto: Bjørn Erik Olsen.
Repparfjord. Nei til dumping i sjø !! Natur og Ungdom.
Ny plan- og bygningslov – ny struktur Planlegging i kommunen med fokus på kulturlivet Arild Axelsen, plan- og bygningssjef Frosta kommune Leder Frosta.
Kommuneplanen Del av en planstrategi (fra 2012) Samfunnsdel Arealdel Handlingsdel (fra 2012)
Utviklingsavdelinga KU i praksis - slik gjorde vi det Vurdering og sortering av innspill i arbeidet med arealdelen for Ål kommune Berit Heitmann.
Framtidens byer Virksomhetsmøte Tone Skau Jonassen.
Nasjonalt forventningsbrev Statens forventninger/erfaringer
Aktørenes roller i planprosessene
Informasjon og nyheter: Ny plandel til plan- og bygningsloven Framtidens byer - Fornebu Seniorrådgiver Øyvind Aarvig.
Fylkesdelplan Mosseregionen – Regional utvikling Regionalt samarbeid innb i tettsteder (9/10) i kommune- sentrene (4/5) i.
Arealplan, innspill, føringer og framdrift
Byrådsavdeling for klima, miljø og byutvikling (BKMB)
Planstrategi og planhierarki
Selvær 14 mars, Husøya 15 mars. Kommuneplanen Styrende for all planlegging i kommunen Formålet er å skape langsiktighet og forutsigbarhet i politikk og.
God planlegging Rådgiver Marianne Siiri, seksjon for plan og miljø Dato
”Den verdifulle kystkulturen i Øksnes – Kystkultur på Yttersia” Brynjar M Pettersen – Kulturleder, Øksnes Kommune Statusrapport november 2010 Kommunedelplanen.
Mulighetenes Oppland Program 10: :30 PlanOppland 10: :00 Regional planstrategi/Fylkesstatistikk 11: :30 Kommunal planstrategi, Gausdal.
Planstrategi Kommuneplanens samfunnsdel Kommunedelplan skole Kommunedelplan xxx Kommuneplanens arealdel Reguleringsplaner Rammeplaner/ Handlingsplaner.
Aktiv transport. Definisjon av Aktiv transport Aktiv transport omfatter gåing, sykling på reiser som uansett skal gjennomføres i hverdagen, for eksempel.
1 Fylkesplan for Østfold med fokus på klima og energi Fylkesplan  Tre grunntemaer  10 satsingsområder  6 mål og indikatorer for miljø Levekår.
Ny planlov, nye muligheter Morten Strand, spesialrådgiver i KS.
Planlegging. I kommunene er målene formulert på ulike måter, men de fleste har mål som er knyttet til følgende tema: Levekår og livskvalitet Boliger.
FORUM FOR NATUR OG FRILUFTSLIV Hva er Tilretteleggingsbehovet ? Gisle Sæterhaug, FNF Nordland Temasamling, Bodø 14. mars 2014.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Kommunal planstrategi Temadag Regionalt planforum 12. april 2016.
1 Helge Kolstad (AP), Østfold fylkesting Landskapsvern og regionpolitikk Hensikten med en estetikkveileder.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
s. 1 Konsekvensutredning og naturmangfoldloven rådgiver Geir Davidsen
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Tjenesteområdene Kultur, frivillighet og fritid Teknikk og miljø Komite for teknikk, kultur og fritid Ragnar Sand Fuglum, direktør for kultur og teknikk.
Fylkeskommunene ”Fra tjenesteprodusent til regional utviklingsaktør” – sykehusene over til staten Ansvarsreformen Regionreformen
Velkommen til folkemøte Politisk: Knut Sletten, Leder Planutvalget Hans Henrik Hansen, Nestleder Planutvalget Laila Benjaminsen, Medlem Planutvalget Helge.
Foto: Bjørn Erik Olsen Dialogmøte planlegging Greta Johansen 21.April 2014.
KOMMUNEPLANENS AREALDEL Folkemøte: Midsund skule den Midøy Grendahus den Heggheim den
Planlegging i sjø – taretråling
Kommuneplanen – samfunnsdel og økonomi
Kommuneplanen En helhetlig kommuneplan består av: Samfunnsdel
Kommunal planlegging.
Velkommen til folkemøte
Kunnskapsgrunnlaget i Regionalplan for sjøareal havbruk
Regional plan for masseforvaltning i Akershus
Effektiv kommunal planlegging Oversiktlig plansystem med klar arbeidsdeling mellom plannivåene og plantypene Rådmannen må se kommunal planstrategi.
Tips, råd og verktøy til kommunenes planstrategier
Samhandling om plan Fylkeskommunens rolle Regionalt planforum
Kulturstrategi for Hedmark fylkeskommune
Samhandling om plan Fylkeskommunens rolle Regionalt planforum
Arbeid for å gjøre Nordland universelt utformet
Kommunemøter RPBA - om RTP
Hvor er vi nå og hvor vil vi?
Ambisjoner for utvikling i Alta
Kultur og idrettsutvalget
Kvar skal handel og kjøpesenter bli plassert i byane og bygdene våre?
Kunnskapsgrunnlaget Regional planstrategi – Troms fylke:
Kunnskapsinnhenting - Verdiskaping i nord
Hva har det med GIS å gjøre?
Utskrift av presentasjonen:

Kultur og miljø/Areal- og miljøforvaltn Dag Bastholm/Plan- og miljøleder

Kultur og miljøavdelingen Fylkesråd for kultur og miljø Kultur- og miljøsjef LedergruppeStabsfunksjoner Kunst- og kulturformidling Kulturminner i Nordland Plan og miljøArkiv, bibliotek og museum (ABM) Musikk i Nordland -Arkiv i Nordland -IKAN -Fylkesbiblioteket -Museum Prosjekt 1Prosjekt 2Prosjekt.. Figurteateret i Nordland FYLKESRÅDET Prosjekt..

Aktuelle oppgaver i Kultur og miljø Regionale planer Bibliotekplan Vilt- og innlandsfiske Vannforvaltning Kultur og miljøstrategi Regionale kulturminneregistreringer Handlingsplan for Visuell kunst Oppfølgingsoppgaver Vedtatte regionale planer Fotefarprosjektet Annet Stemmerettsjubileet 200 år for Grunnloven

4 Plan- og miljøenheten Kommunale planer Stedsutvikling Energi Klima og miljø Arealdisponering generelt Vannforvaltning Vilt og fiske Friluftsliv

Areal- og miljøutfordringer Planlegging Brukermedvirkning og tilpasning Byer og tettsteder/spredt Lokalisering av handel Natur og kulturlandskap Klima, energi og vann Næringsutvikling Kystsonen Kunnskapsinnhenting og – mangel. Friluftsliv og landskap

Plansystemet

§ 11–1 Kommuneplan Kommunen skal ha en samlet kommuneplan. Kommuneplanen skal ivareta både kommunale, regionale og nasjonale mål, interesser og oppgaver, og bør omfatte alle viktige mål og oppgaver i kommunen. Den skal ta utgangspunkt i den kommunale planstrategien Kommuneplanen skal ha en handlingsdel

Stedsutvikling Post 60 – regional utvikling Fysisk tilrettelegging Hvilke prosjekter har vi hatt Hvor ligger utviklingspotensialet i ft samferdsel? fergesteder, gangveger, tettsteder, miljømessig infrastruktur?

Energi, klima og miljø Fylkesdelplan for Klimautfordringer i Nordland Mål for: Klimagassutslipp (CO 2 ),Energiproduksjon, Egen virksomhet, Kommunene, Kollektivtrafikk, ferger, hurtigbåter, arealpolitikk

Klimaturneen

Nye Oppgaver fra Vannforvaltning Friluftliv Jakt – elg, hjort, rådyr, rev og fugl Innlandsfiske