Et felles løft fra alle parter. Hva handler det om? Dette er en felles visjon for alle involverte i bygge- og anleggsnæringen om at næringen skal være.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Forslag til visjon og mandat for HMS-rådet til Olje og Gass April 2009.
Advertisements

Mal for strategisk plan
Hms på byggeplass..
Kan det lages et felles internkontrollsystem i kommunen. Åre
«Mennesker i samspill» - Presentasjon for EBA
Arbeidsmiljøet angår alle. Bra for både deg og din bedrift. Samarbeid, ledelse og medvirkning Et sikkert og godt arbeidsmiljø-kampanjen Foredragsholders.
Ny Byggherreforskrift
Utarbeidet av Hilde Waage,
1 BYGGEPOLITIKK Valgkampkonferansen 29. juni 2011 Forbundssekretær Halvor Langseth.
eksempler på HMS-faktorer:
FRA idé til virkelighet
Kvalitetssystem ved Høgskolen i Molde
Strategi og handlingsplan
Hms på byggeplass..
Byggherreforskriften
Alle ansatte må involveres Hvordan tilrettelegge HMS-arbeidet i mindre energibedrifter? Rica Nidelven Hotel Trondheim, 26. – 27.januar 2011 Eirik.
Klare mål for kvalitets- og miljøarbeidet Nye utfordringer krever nye tanker: Skal vi sertifisere oss? Rica Nidelven Hotel Trondheim, 26. – 27.januar.
HMS i de lokale og regionale energibedriftene Hvordan ivaretar bedriftene helse, miljø og sikkerhet? KS Bedriftenes Møteplass 2011, 17.februar.
Kvalitetssikring av byggeprosjekt – del 4
Landsorganisasjonen i Norge Et mer inkluderende arbeidsliv: Det skal være godt å jobbe Inkluderende arbeidsliv.
Hvorfor vernerunder Kurs i vernearbeid/vernerunder 23. januar 2013
1 1 Møte med Statens vegvesen Vegdirektoratet 2. mai 2007 Tilbakemeldinger fra drift- og vedlikeholdsutvalget i EBA Kjell Inge Davik.
1 Statens Vegvesen som byggherre Hanne Rønneberg, (avtroppende) styreleder EBA ((Nyvalgt) styremedlem RIF) eller får vi lov til å vi kalle dere kunde??
BEDRIFTSHELSETJENESTEN (1)
Studielederkonferanse Oscarsborg Konferansesenter 27. og 28. juni 2006.
Forsøk med Utdanningspermisjoner/ Utdanningsvikariater Seniorrådgiver Kirsten Nieuwejaar, Arbeids- og velferdsdirektoratet 14. Oktober 2008.
Emne: Hva er HMS? Økt 1: Innføring i HMS
Hvordan holde orden i eget hus? Internkontrollforskriften
Spørsmål til diskusjon Hvordan kan vi påvirke holdningene i alle ledd -Se til England? -Den gode samtalen? -Annet.
Sikkerhet, helse og arbeidsmiljø BIR Nett
Interkommunalt samarbeid Lokale kartdager Finnmark Ingunn Limstrand Norkart Nord.
Konkurranse og samarbeid
N O R P R O F F Quality Management SAMARBEIDSPARTNER FOR
HVORFOR TRENGER VI FAGLIGE STANDARDER?. FORDI:  ALLE SOM BENYTTER PRODUKTER, TJENESTER, BEHANDLENDE TILBUD ETC. HAR FORVENTNINGER TIL PROFESJONALITETEN.
FOR nr 1127: Forskrift om systematisk helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid i virksomheter (Internkontrollforskriften)
Risiko og sikkerhet i transportsektoren – et transportovergripende forskningsprogram Programstyreleder Finn Harald Amundsen Statens vegvesen, Vegdirektoratet.
Miljøfyrtårn i Troms fylkeskommune Kjetil Kleveland, 30.oktober 2014.
Prosjekt i faget SIB 3010 Studieobjekt: Barnehage i område RIT
Lederkurs - Studentliv1 Organisasjonskultur Lederkurs - Studentliv2 Populærdefinisjon ”Organisasjonskultur er den måten vi gjør tingene på her hos oss”
Kriterier for skolen som lærende organisasjon
Arbeidsmiljøet for ansatte
IA-avtalen IA, Side 2 Myndighetene Arbeidstakere Arbeidsgivere.
Tillitsvalgtes rolle i IA-arbeidet. Likeverdige parter Arbeidsgiver og tillitsvalgt er likeverdige avtaleparter i virksomheten Medbestemmelse etter Hovedavtalen.
1 Ansatt i Arendal kommune -hva betyr det?. 2 Bystyret er sjefen Flertallsvedtak i bystyret er pr.definisjon riktig  Mangelfull sakstillrettelegging.
Trondheim Helseklynge Intensjonsavtale om samarbeid 4 November 2008.
Kvalitetskultur ”Litt bedre i dag enn i går” Kvalitetsstrategi for Helse Midt-Norge
Et felles løft for alle Gjennomføring av arbeidsmøte.
Roller i arbeidslivet Arbeidsgiver Arbeidstaker Verneombud Arbeidsmiljøutvalg Bedriftshelsetjeneste ml?tid=207363http://
Hva handler det om? Dette er en felles visjon for alle involverte i bygge- og anleggsnæringen om at næringen skal være skadefri Med alle menes Myndigheter,
HMS Charteret – referat fra arbeidsmøte. 2 Møtereferat, handlingsplan Sak: Som kjent har virksomheten besluttet å slutte seg til bygg- og anleggsnæringens.
Organisatoriske barrierer i Statoil
Kvalitet, risiko og avvik
Prosjektpresentasjon for [Virksomhet]
RIS-metoden for prosessforbedring
Tillitsvalgte har en sentral og viktig rolle i IA
Bygg 21 Digitalisering av byggebransjen Rapport
Samarbeid og medbestemmelse
Rapporten om utvikling i risikonivået Petroleumstilsynet årsberetning
Organisatorisk læring Tilsyn og granskinger
HMS-modul 2 Onsdag
Arbeidsmiljøkonferansen 2018 Scandic Seilet
Mall_Foto Samarbeid om HMS-opplæring- hva innebærer det?
HMS Charteret – referat fra arbeidsmøte
Hvordan står det til i byggenæringen og hvordan måle produktivitet?
Arbeidsmiljøloven En oversikt over relevante paragrafer i lovverket relatert til sakkyndig kontroll og sertifisert sikkerhetsopplæring.
Forskrift om Internkontroll
Øvelse: Hvilke ord fungerer best?
Oslo Havn Risikokartlegging Ytre Miljø
Bedriftspresentasjon.
Direktoratet for e-helse
Utskrift av presentasjonen:

Et felles løft fra alle parter

Hva handler det om? Dette er en felles visjon for alle involverte i bygge- og anleggsnæringen om at næringen skal være skadefri Med alle menes –Myndigheter, arbeidstakere, byggherrer, de prosjekterende og de utførende Visjonen ble undertegnet av alle over og Arbeidsministeren 18. juni 2014

Forpliktelser 3 Myndigheten e AT og STAMI vil utarbeide en årlig rapport over skader og yrkesrelatert sykdom som vil bli brukt til å identifisere problemområder og å måle forbedring over tid. Byggherrene Være HMS foregangs- byggherrer og sørge for SHA-plan på alle prosjekter, hvor planen beskriver hvordan risikoforholdene i prosjektet skal håndteres. Sørge for at læring i fra hendelser i regi av byggherren distribueres Prosjekterende Alltid vurdere den arkitektoniske og tekniske løsningen for sikker utførelse av bygge- og anleggsarbeidet Alltid tydelig beskrive hvilke HMS-relaterte ytelser som skal leveres i det enkelte prosjekt Arbeidstakerne Skape en kultur der de ansatte tar ansvar for egen og hverandres sikkerhet og helse De utførende Sørge for en vesentlig bedring i ryddighet og sikkerhetstilstand på alle byggeplasser Sørge for at nødvendig verneutstyr alltid er tilgjengelig og i bruk Pluss: I fellesskap utrede en ordning med felles grunnleggende sikkerhetsopplæring for alle som jobber i Bygge- og Anleggsnæringen

Hvorfor er dette laget? De som har skrevet under visjonen ønsker at alle ansatte skal komme like hele hjem fra jobb hver dag og forstår at noe må gjøres sammen Hver bedrift som slutter seg til dette vil –Få færre skader og en bedre HMS-situasjon –Vil kunne bruke avtalen aktivt i sin egen organisasjon som profilering –Vil kunne bruke avtalen mot kunder/byggherrer som Markedsføring En brekkstang i prosjektgjennomføringen

Er dette noe nytt? Det nye er at alle aktørene i bransjen er med om det samme og at det er definert noen konkrete forpliktelser Det som medlemsbedriftene i EBA har anledning til å slutte seg til, er å være mer aktive og påpasselige innenfor –Ryddighet –Sikkerhetstilstand –Tilgjengeligheten og bruken av verneutstyr