Fagsamling skogbruk 2011 Helge Grenne ”Hva forventes av landbruksforvaltningen hos FM”

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Norges Bondelag - vi lager maten din
Advertisements

Hvorfor produsere mat i Norge?
Kystskogbrukets muligheter i framtida Landbruksseminar i Nordland ” Fremtidsbonden i lokalmiljøet ”
Tynning av gran- og furubestand
Even Mengshoel Evenstad Skog- og trenæringen er en av bærebjelkene i næringslivet i Innlandet. Verdiskapingsanalysen utført av Norsk institutt.
Skogbruksplanleggingen framover – rapport fra en arbeidsgruppe
KOMMUNER I INNKJØPSSAMARBEID
NÆRINGSVENNLIGE ASKVOLL SEMINAR FOR POLITIKERE 22.APRIL 2013.
Kommunene – en viktig landbrukspolitisk aktør Landbruksdirektør Leif Løhaugen.
Jordbruk i distrikts-Norge
Nye forvaltningsoppgaver innen landbrukssektoren Mosjøen 2. Februar 2011 Helge Moldjord.
Teknologi og samfunn Felles Næringsutviklingsprosjekt i Melhus, Klæbu og Midtre Gauldal - samhandling med FoU – miljø Sverre Konrad Nilsen.
Levanger kommune Kommunens større ansvar og myndighet for landbrukssektoren - Øystein Lunnan Øystein Lunnan Kommunen får større ansvar og myndighet.
Kontroll av foryngelse Skogsamling på Heia 12. April 2013 Fylkesskogmester Rune Saursaunet.
Premisser for framtidig landbruk i Oppland Honne 8.mai 2013 Merethe Lerfald Bjørnar Sæther.
Bærekraftig bruk av skogen som energileverandør og karbonlager
Velkommen til plandialogdag Marit Moe, KS Nord-Trøndelag Roald Huseth, Fylkesmannen i Nord-Trøndelag Karl-Heinz Cegla, Nord-Trøndelag fylkeskommune.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Troms fylkeskommune - områderettet satsing Arktisk landbruk
VEFSN KOMMUNE Landbruksseminar på Helgeland - Framtidsbonden i lokalmiljøet Fru Haugans Hotell, 1.-2-februar 2011.
Økt regionalt ansvar – Om den politiske situasjonen i landbruket nasjonalt og regionalt Konferanse: Agderlandbruket på dagsordenen. Statssekretær, Ola.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling. Presentasjon 2008 Bakgrunn Livskraftige kommuner –Samarbeidsavtale KS og Regjeringen ved Miljøverndepartementet.
Statens landbruksforvaltning Norwegian Agricultural Authority mai 2009Biogasskonferanse, Ørland1 Nasjonalt utviklingsprogram for klimatiltak i.
DISTRIKTSLØFTET -BAKGRUNN FOR PROSESSEN -BAKGRUNN FOR KRAVET -VEIEN VIDERE.
St.meld. Nr. 39 klimautfordringene – landbruket en del av løsningen
Statens landbruksforvaltning Norwegian Agricultural Authority Åpning på arealsamlingen for Fylkesmennenes Landbruksavdelinger 21.september 2004 Adm. direktør.
Framtida for hest som næring potensialet og profesjonalisering
Planer og pågående prosesser som har betydning for næringsutvikling 1 Kommuneplanens samfunnsdel Kommuneplanens arealdel ATP-plan Buskerudbyen.
Forutsetninger for skogproduksjon
Mål og virkemidler i den nasjonale skogpolitikken Skogarealene brukes til mange formål og det er mange ulike interesser Skogloven, 1965, rev Grunntanke.
Bærekraftig og framtidsretta matproduksjon Utfordringer og muligheter til samarbeid mellom Næringsorganisasjonene, Forvaltninga og Naturvernforbundet.
Foredrag på vårsamling Heia den 12. april Bakgrunn Utviklingen fra 1994 til i dag 1994: 8 st 8 stillinger direkte knyttet til skogbruk 2013: 6 stillinger.
Kompetansesituasjonen i Rogaland innen bioenergi per 2020
Videreføring av arbeidet i nettverkene i Namdalen Heia, den 12. april 2013.
Bærekraftig utvikling Kommunal- og regionalminister Erna Solberg.
Inn på tunet – noe for Hemne kommune? Kari Frøseth, rådgiver
Søndre Land kommune, Informasjon om årets storviltjakt Aktuelle lover og forskrifter mv v/lensmannen Jakt- og bestandsstatistikk Beitesituasjonen.
Organisering av verdensarvarbeidet
ASSS-RÅDMANNSMØTE Drammen, 7. september 06. ADMK 2006 Mange store pågående saker Forvaltningsreformen NAV-reformen Konsultasjonsordningen m.m. Oppfølging.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
Landbruk på dagsorden i Karlsøy kommune Ass. fylkesmann Bård M. Pedersen.
Kommunal- og regionalminister Erna Solberg ”Norsk velferd på ny måte
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nordland.
Hvorfor denne undersøkelsen? MORTEN LIE , Næringslivets hus, Frokostmøte LEP / DiBK 1.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Oppgavemeldingen Kommunal- og forvaltningskomitéen 14. april 2015 Gunn Marit Helgesen, styreleder KS Tore O. Sandvik, leder fylkesordførerkollegiet.
Kommunereformen ? Folkemøte 6. mai 2015 Anne-Marie Vikla prosjektdirektør for kommunereformen Fylkesmannen i Oslo og Akershus.
Leverandørmøter - EPJ Én til én-møte - april 2016.
Trønderbonden Den ekspansive samvirkebonden Den fornøyde bonden Den kreative bonden Den miljøorienterte bondenDen gretne.
Kompetansebehov i fremtidens spesialisthelsetjeneste RSA, Torbjørg Vanvik Direktør for eierstyring.
Tilskuddsordninger i skogbruket Nærings og miljøtilskudd (NMSK) Skogsveier Skogbruksplanlegging Aktivitet og forbruk 2015 og tildeling 2016.
Småskala landbruksproduksjon sett fra fylkesmannens ståsted Landbruksdirektør Thor Bjønnes Samling for Norsk Kommunalteknisk forening Quality Hotel, Sarpsborg.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Landbruks- og matdepartementet Norsk mal: Startside Alternativ 4 Landbruks- og matdepartementet ©Torbjørn Tandberg Henriette Evensen og Guro Bolstad Fagsamling,
Naturskadeloven – de neste 50 år ! Utredning av ny naturskadelov Seniorrådgiver Tron R. Bøe Statens landbruksforvaltning.
Regional Utviklingsarena Skog Scandic Rock City, Namsos 5. februar 2016 Skogprosjekt Namdal Knut Sklett Prosjektleder.
K ommunen som nærings- og samfunnsutvikler Fylkeskommunens rolle Verdiskapingsforum Østfold 21/ Hans L. Clementz, KS.
Utkast til forskrift om tilskudd til tiltak i Utvalgte kulturlandskap og verdensarvområder – hvordan vil denne fungere hos oss? Arne Farup, rådgiver hos.
Risiko og risikostyring
Evaluering av Utvalgte kulturlandskap i jordbruket
BIOØKONOMISTRATEGI FOR INNLANDET
UTREDNING AV MILJØVIRKEMIDLENE I JORDBRUKET
Sjøfartsnasjonen Norge og bruk av havrommet Regjeringens arbeid med en helhetlig havstrategi Ekspedisjonssjef Birgit Løyland, Maritim avdeling, Nærings-
Velkommen til fagsamling. Utvalgte kulturlandskap i jordbruket 19
1. Muligheter og utfordringer på Furuset og i Bydel Alna
DETTE ER ALLSKOG.
Kunnskapsgrunnlag for trøndersk landbruk
Elgjakta 2015 Resultater Høstmøtet Helge Sines Skogbrukssjef.
Reformarbeidet i offentlig sektor
Møte om økologisk fruktdyrking Norsjø Hotell 8. november 2016
Utskrift av presentasjonen:

Fagsamling skogbruk 2011 Helge Grenne ”Hva forventes av landbruksforvaltningen hos FM”

Midtre Gauldal kommune

Midtre Gauldal kommune - befolkning

Midtre Gauldal kommune - næring

Midtre Gauldal kommune - jordbruket

Midtre Gauldal kommune - skogbruket Målsettinger Økt avvirkning Planmessig foryngelse etter avvirkning Sikre kvalitet på framtidsskogen gjennom ungskogpleie Utfordringer Dårlig veidekning Mangel på investeringsvilje/evne hos skogeier Kontakt med skogeiere Strategier Hovedplan – utvikle grunneiersamarbeid om vei Investeringsplanlegging ved avvirkning – skogfondsavsetning Skogeierkontakt – oppsøkende virksomhet

- forventninger Tildelingsbrev FAD Tilskuddsordningene er en viktig og betydelig del av landbrukspolitikken. Fylkesmannen skal forvalte disse på en effektiv og trygg måte, og må ha et tilstrekkelig robust kontrollsystem. Regjeringen har et mål om bærekraftig forvaltning, økt verdiskapning og miljø- og energigevinster gjennom bedre utnyttelse av skogressursene. Fylkesmannen er en pådriver for økt bruk av trevirke som bygningsmateriale og til produksjon av bioenergi. Fylkesmannen har også et ansvar når det gjelder bistand til og oppfølging av kommunens forvaltning av de skogpolitiske virkemidlene. Embetsoppdrag LMD Fylkesmannen er et kompetansesenter generelt og for kommunene spesielt. Videreutvikling og styrking av kommunenes rolle som landbrukspolitisk aktør og som pådriver innen landbruksrelatert klimaarbeid og nærings- og samfunnsutvikling er sentrale områder.

…… Optimistbygdprosjektet Utvalgte kulturlandskap – vern/aktivt landbruk Nytt forvaltningsstyre for store verneområder Skogbruksplanprosjektet LENSA/BIOKOM

Verneområdeforvaltning