Iterator i Java boolean hasNext() E next() void remove()

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Del 3 : Patterns (Kap 16 – kap 20, Craig Larman) Arne Maus Inst. for informatikk, UiO.
Advertisements

Kap 04 Lister. Listestrukturer Listestrukturer hensiktsmessige ved såkalte flyktige tabeller (tabeller med relativt mye innsetting/sletting)
Uke 10 - Sortering, og hvordan lage en klasse for et klassebibliotek 21 okt. 2003, Arne Maus Inst. for informatikk, UiO.
1 Litt om OO og programmering Arne Maus. 2 OO og Java (og C++, C#)  Arven fra Simula  Programstruktur i Java  Generering av objekter  Beskyttelse.
Programmering i Java versjon januar 2005 Kun til bruk i tilknytning til læreboka ”Programmering i Java” skrevet av Else.
Java 12 Mer filbehandling - skrive til fil HashMap Et større eksempel Ole Christian Lingjærde Gruppen for bioinformatikk Institutt for informatikk Universitetet.
Java 14 Et eksempel fra bioinformatikk: analyse av biologiske sekvenser Ole Christian Lingjærde Gruppen for bioinformatikk Institutt for informatikk Universitetet.
Variasjoner i subklasser.  Prinsippskissen er meget enkel  En abstrakt klasse har en konkret metode og en abstrakt metode  Hver subklasse realiserer.
Oblig4 - forklaringer Arne og Ole Christian.
Introduksjon til Java 5.0. Hva er nytt i 5.0? Generiske typer For-løkke med iterator (for-hver løkke) Automatisk innpakking av primitive typer Metadata.
1 Kap 08 Kø. 2 Kø - Definisjon En kø (eng queue) er en lineær struktur hvor elementer kan innsetttes kun i den ene enden av listen, kalt bak, og fjernes.
Design Patterns Iterator & Mediator. Gruppe 8 Presentasjonsgruppe:Resten av gruppen: Marianne AtesAndrè Johansen Tom Vidar LundeHege-Kristin Johansen.
Programmering i Java versjon desember 2002 Kun til bruk i tilknytning til læreboka ”Programmering i Java” skrevet av Else.
Oversikt Den delen av Standard C++ Library som tidligere var STL Konsepter i STL: –Iteratorer –Samlinger (containers) –Algoritmer –Funksjonsobjekter.
INF 295 Algoritmer og datastrukturer Forelesning 7 ADT Lister, Stakker og Køer Hans Fr. Nordhaug (Ola Bø)
INF 295 Algoritmer og datastrukturer Forelesning 8 Trær Hans Fr. Nordhaug (Ola Bø)
INF 295 Algoritmer og datastrukturer Forelesning 6 ADT Lister, Stakker og Køer Hans Fr. Nordhaug (Ola Bø)
1 Kap 06 Ordnede / Sorterte lister Oppgave nr 06_02 Polynomer Klassehierarki Javadokumentasjon.
Tabeller Dette er en tabell, eller array. Den kan defineres sånn som dette: public int[] heltallsTabell = new int[11]; //Her er 11 tabellens lengde for.
INF 295 forelesning 12 Repetisjon per 17. februar Hans F. Nordhaug (Ola Bø)
INF1000 (Uke 14) Resten av eksamen H03 + del av V05 Grunnkurs i programmering Institutt for Informatikk Universitet i Oslo Are Magnus Bruaset og Anja B.
INF1000 (Uke 13) Resten av eksamen H03 + del av V05 Grunnkurs i programmering Institutt for Informatikk Universitet i Oslo Are Magnus Bruaset og Arild.
INF1000 (Uke 14) Eksamen V06 Grunnkurs i programmering Institutt for Informatikk Universitet i Oslo Are Magnus Bruaset og Arild Waaler.
Inf1000 (Uke 10) HashMap og ArrayList
Kapittel 4 Skriving av klasser. 4.1 Anatomien til ein klasse Så langt har vi brukt ferdige klasser frå klassebiblioteket i Java Vi lagar objekt og brukar.
Containerklasser – klassifikation og brug.  Michael E. Caspersen, 2001Introducerende objektorienteret programmeringContainerklasser.2 Mange objekter.
Kapittel 12 Samlingar Samlingar og datastrukturar Ei samling (collection) blir brukt til å oppbevare og handtere andre objekt ArrayList – klassen.
Kapittel 7 Array (lister og tabellar). 7.1 Arrayelement Array (lister, tabellar) er kjent frå VB Blir brukt til å organisere data når vi har mange dataelement.
Geometri 1.
Forelesning 9 Are Raklev.
Forelesning 4 Are Raklev.
Den epigenetiske klokken
Arbeidsgiver skal utføre risikovurdering.
AST En kosmisk reise Forelesning 2:
Forelesning 5: Dopplereffekten Relativitetsteori Partikkelfysikk
Nye Bildrivstoff Rotary Skien Nye Bildrivstoff Rotary Skien
Are Raklev Teoretisk fysikk, rom FØ456,
Tallsystemer.
Program Frokost serveres Velkommen og introduksjon til dagens tema Heidi Pedersen, Stipendiat, NTNU Svein Bergem, Stipendiat, Nasjonal kompetansetjeneste.
Forsering av fag og fraværsgrense i videregående skole
Retorikk.
Matematikk i skole og lærerutdanning
(oraciones condcionales)
Lokal organisering STUDIELEDERE
Påskeminicamp kunstløp 8-10 April i Tromsø.
Presentasjon NIFs lov- og organisasjonsseminar
Hvilke spørsmål har dere etter å sett denne rullen?
SAB Arbeidsgruppe 4 – organisasjons- og beslutningsstruktur
Resultat fra fokusgrupper Februar 2017
Bransjeforum for handel, service, kultur og reiseliv
Informasjonsmøte
MULTIFUNKSJONSHALL DRAMMEN
Lecture 10.
Are Raklev Teoretisk fysikk, rom FØ456,
- Ladningenes rundreise
Midlertidig ansettelse i Norge og Sverige: Springbrett eller sidespor?
MAT0100V Sannsynlighetsregning og kombinatorikk
Магістранткі кафедры гісторыі беларускай мовы Лемяшэўскай В. У.
MIN IDRETT.
Oppgaver til diskusjon AP109 Lover og regler i selvvalget
Les- skriv 2.
Halvdagsseminar for administrative studieledere 15.februar 2019
Foreldremøte Alpingruppa
Midsund kommune 2019 Møre og Romsdal fylkeskommune plan og analyseavdelinga mai 2019.
Økonomisk stat Trøndelag
Ny multifunksjonshall på Marienlyst
Giske kommune 2019 Møre og Romsdal fylkeskommune plan og analyseavdelinga mai 2019.
For, While, prosedyrer m/ parametere, funskjoner
Utskrift av presentasjonen:

Iterator i Java boolean hasNext() E next() void remove()

Hva er en iterator? Et slags peker-objekt med hovedsaklig to funksjoner: Få tak i et objekt fra en datastruktur / samling / container Peke på neste element i samlingen

Hva er hensikten med en iterator? Hensikten med en iterator er å la en bruker av en samling få tilgang til alle objektene i en samling i en viss rekkefølge uten å vite noe hvordan objektene er lagret i samlingen. Rekkefølgen bestemmer den som skriver iteratoren. I noen tilfeller er rekkefølgen likegyldig, som f.eks. i HashMap.

Eksempler En iterator for en array vil vanligvis initialiseres til index 0 og økes med én for hver gang man henter ut et objekt helt til index == lengden-1. En iterator for en enkel lenket liste vil vanligvis initialiseres med en peker til det første objektet i lista. For hver gang et objekt hentes ut vil pekeren settes til å peke på neste element i lista helt til neste == null.

Grafisk eksempel Lenket liste Iterator

java.util.Iterable Grensesnitt som inneholder metoden Iterator iterator(); Datastrukturer som skal være itererbare må implementere denne

java.util.Iterator Grensesnitt som inneholder metodene boolean hasNext() E next void remove() En iterator må implementere dette grensesnittet Det vanligste er å la iteratoren være en indre klasse i beholderen / datastrukturen som implementerer dette grensesnittet

Hvordan brukes en iterator? Beholderen / datastrukturen må ha en metode som returnerer et iterator-objekt Det vanligste er å implementere grensesnittet java.lang.Iterable som inneholder metoden iterator() Metodene i iterator-objektet kan da brukes eksplisitt eller man kan bruke ”den nye” for- løkka.

Eksempel på bruk av iterator ABCD Lenket liste Iterator Iterator it = beholder.iterator(); while (it.hasNext()) System.out.println(it.next()); for (Person p : beholder) System.out.println(p); A B C D