1 Prosjekt- og masteroppgave ved BA Rekrutteringsseminar 2013/2014 1.Introduksjon og generell orientering 2.Byggherren, Rådgiveren, Entreprenøren og Forskeren.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Studieprogram BYGG- OG MILJØTEKNIKK Studieretninger kompetanseprofiler
Advertisements

Oslo Software Developer House et prosjekt i regi av Stiftelsen for fremme av programvareutvikling i Norge.
Foreldremøte for foresatte til elever i VG2- onsdag Persbråten videregående skole.
Startkurs for nye rådgivere 2010
Teknologi for et bedre samfunn SINTEF Byggforsk på 3 minutter Byggematerialer og konstruksjoner Energi og arkitekt ur Infrastruktu r Kunnskapssyste mer.
1 Seminar om samarbeid mellom høgre utdanning og arbeidslivet Norgesuniversitetet, NUV, Tromsø Prosjekt: Integrert kunnskapsutvikling mellom.
LCC Basiskurs Dette kurset er opprettet med bakgrunn i et ønske om å bidra til økt kompetanse om livssykluskostnader innen bygg, anlegg og eiendom. Difi.
Universitetet i Agder Fornybar energi Studier i Grimstad
Prof. Dag Wiese Schartum, AFIN (program- og emneansvarlig)
Felles hovedprosjekt for IR- og IT-studenter (?) Hovedprosjekt = Bachelorprosjekt IT : 20 stp IR: 20, 15 stp.
Organisering og arbeidsdeling i den digitale forvaltning Prof. Dag Wiese Schartum, AFIN.
Studieretning Bygg og anlegg
1 Master i teknologi – 2-årig påbygging Linjen for Datateknikk Bård Kjos Institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap NTNU.
Velkommen til temadag! Litt om Norsk senter for prosjektledelse
LOFSRUD SKOLE Lofsrud skole Kunnskap - muligheter - trivsel
STAR INFORMATION SYSTEMS
Internasjonalt perspektiv Oslo, Audun Lågøyr Næringspolitisk direktør Byggenæringens Landsforening.
Byggesaksprosessen 10 stp Introduksjon Høgskolelektor Fred Johansen.
Handelshøgskolen ved UMB Lars Mørk. UNIVERSITETET FOR MILJØ- OG BIOVITENSKAP Handelshøgskolen ved UMB 2 Velkommen til Universitetet for miljø.
Fylkesnettverk for karriereveiledning i Nord-Trøndelag Namsos, april 2013.
Institutt for kjemisk prosessteknologi
1.Katalyse og petrokjemi 2. Kolloid- og Polymerkjemi 3.Prosess-systemteknikk 4.Reaktor- og strømningsteknologi 5.Separasjons- og miljøteknikk 6.Papir-
1 21. februar 2007 Fagvalgsorientering Fagvalgsorientering – Institutt for bygg, anlegg og transport Kort orientering om Instituttet Studieretning Bygg.
1 Infomøte 4.KomTek Studieretning Nett og tjenester 20. april 2010 kl
Infomøte 3.KomTek Studieretning Nett og tjenester
Mjølsnes Presentasjon for 3.årskurs 20. april TELEMATIKK hovedprofil Informasjonsikkerhet i 4.år Komtek.
Basis IT Hva nå? Arne Fjerdrumsmoen, prosjektleder
Agenda Kort orientering om valgsituasjonen og de valgbare studieretningene Spørsmål og diskusjon.
Kunnskaps- og ressursmangel i næringen? Tom Ivar Myhre HMS/KS-direktør BackeGruppen
Introduksjon Kursholderkurs del 2 1. Formål EDAG innføring ønsker å gi kursholdere dypere innsikt i temaer som oppleves som kompliserte hos opplysningspliktige.
Lærerkonferansen 2014 og veien mot læringsutbytte for faglig ledelse.
Organisering og arbeidsdeling i den digitale forvaltning Dag Wiese Schartum, AFIN.
DISPOSISJON innledning
Presentasjon av prosjekt Oppgavestiller: NTNU (Magnar Hole) Oppgave: Opprette lokal brukerdatabase med (PHP & MySQL) Studenter: Christian Dillner Veileder:
Inntak til videregående opplæring Januar Registrer deg som ny bruker HUSK PASSORDET! Direkte til – søknaden vgswww.vigo.no Alle.
Velkommen til fagmøte i Stavanger mai 2010! Første firmaadresse Adresselinje 2 Adresselinje 3 Adresselinje 4 Telefon: Telefaks:
I samarbeid med sentrale private og offentlige partnere ønsker SINTEF Byggforsk og NTNU å etablere Klima 2050 som et senter for forskningsdrevet innovasjon.
Polarsirkelen videregående skole. Utdanningsprogram Studieforberedende Idrettsfag Musikk, dans og drama Studiespesialisering Medier og kommunikasjon Kunst,
Kveldskurs for nybegynnere 16. januar 2016 Geir Egil Paulsen Arkitektbedriftene i Norge Hvor kommer oppdragene fra? Ulike måter å anskaffe arkitekt Oppdragsgiver.
Bygg- og Anleggsteknikk Liker du å arbeide med hendene? Har du lyst til å jobbe med noe interessant? Vil du ha muligheten til å kunne sette spor etter.
Innledning om implementering av nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk ved Høgskolen i Sør-Trøndelag Studiekvalitetsdagen 7. april 2011 Gun Svartaas.
Fra gruppe til team MMT270 Så langt er det gitt en innføring i kreative næringer, opplevelsesnæringer og medier/formidling. Vi har også sett på hvilke.
SØKING TIL VGS. Søker du Vg1? Du må søke tre ulike utdanningsprogram i prioritert rekkefølge. Fører du opp færre enn tre ønsker, vil du kunne bli plassert.
IPED sommeravslutning vår 2015 Rikets tilstand og utfordringer.
Hovedprosjekt Fagnr: ITF stp. Vår 3.klasse
Velkommen til Tastarustå skole Foreldremøte nye 8.trinn Fellesskap, Aktivitet og Glede Rustå for livet.
Et forskningsbasert samarbeid mellom akademia, næringsliv og forvaltning Åpent seminar eLæring og Virtuelle prosjektorganisasjoner.
Hvordan skrive egne dilemma
Strategi for internasjonalisering ved Bjørkelangen videregående skole
Arkitektbedriftene i Norge
Fordypning i Bygg- og anleggsteknikk 2017
Dag Wiese Schartum, AFIN
Hva gjør at man kan kalle et prosjekt et raskt prosjekt?
RSA, 13. februar 2013 HiP og POM.
Institutt for kjemisk prosessteknologi
Masteroppgaven: Valg av tema, problemstilling og søknad om veileder
Dag Wiese Schartum, AFIN
Samarbeidsgruppemøte Stjørdal
Prof. Dag Wiese Schartum, AFIN (program- og emneansvarlig)
Studieprogrammet Bygg- og miljøteknikk FUS-møte den 31
Økonomistudiene NMBU.
Velkommen til Riska ungdomsskole
Velkommen til Riska ungdomsskole
Ekstern finansiering av prosjekter i Plurel: Preliminære refleksjoner
"Tjuvstart på videregående" FORELDREMØTE FORSERT LØP 30.MAI 2018
Inntaket til skoleåret
Dag Wiese Schartum, AFIN
Tips og triks Slide slettes!
Organisering og arbeidsdeling i den digitale forvaltning
Tips og triks Slide slettes!
Utskrift av presentasjonen:

1 Prosjekt- og masteroppgave ved BA Rekrutteringsseminar 2013/ Introduksjon og generell orientering 2.Byggherren, Rådgiveren, Entreprenøren og Forskeren 3.Lunsj og mingling

2 Hvorfor fordypning i BA? –Gode jobbmuligheter nå og i overskuelig framtid. Du vil raskt få viktige og utfordrende oppgaver med stort ansvar. –Resultatene av prosjekt- og masteroppgaven din er etterspurt og vil bli tatt i bruk raskt. –Du har stor påvirkningsmulighet på innholdet i oppgaven. –Alle prosjekt- og masteroppgaver inngår i vårt FoU-arbeid, noe som sikrer høy relevans. –Bidra til økt verdiskaping i samfunnet ved at du jobber med reelle problemstillinger som søkes løst. Prosjekt- og masteroppgave i prosjektledelse og anleggsteknikk 2011/2012

3 Eksterne partnere BA-gruppen samarbeider med ”hele” byggebransjen: –Store offentlige og private byggherrer og eiendomsforvaltere –Alle de store og mange mindre entreprenører –Flere av de store rådgiverne –Flere leverandører –De fleste partnerne har internasjonal aktivitet, og flere av dem er store internasjonale aktører Prosjekt- og masteroppgave i prosjektledelse og anleggsteknikk 2011/2012

4 Studieplan Dere skal velge en ”Hovedprofil” som består av 22,5 stp –Fordypningsprosjekt 7,5 stp –Videregående kurs 1 7,5 stp –Videregående kurs 2 7,5 stp –(+Komplementært emne) Prosjekt- og masteroppgave i prosjektledelse og anleggsteknikk 2011/2012

5 Studieplan Hovedprofiler i BA-gruppen –Anleggs- og produksjonsteknikk –Bygnings- og materialteknikk (bygningsfysikk, brannteknikk, materialteknikk, akustikk) –Eiendom, utvikling og forvaltning –Prosjektledelse –I tillegg har vi nær tilknytning til SIAT – Senter for idrettsanlegg og teknologi Prosjekt- og masteroppgave i prosjektledelse og anleggsteknikk 2011/2012

6 Emnevalg Vi anbefaler at dere velger ”Videregående kurs 1” og ”Videregående kurs 2” innen samme faggruppe (= BA) fordi: –Vi mener at et fordypningsprosjekt på 7,5 stp er for lite –Vi vil så langt mulig legge øvingsdelene av «VK 1» og «VK 2» opp mot prosjektoppgaven til den enkelte –Vi vil så langt mulig samkjøre øvingsdelene av de ulike VK-ene våre Prosjekt- og masteroppgave i prosjektledelse og anleggsteknikk 2011/2012

7 Frister for valg –15. mai for valg av ”Hovedprofil” og FDP + VK 1 + VK 1 (emnevalg) –1. juni for valg av tema for prosjektoppgave Prosjekt- og masteroppgave i prosjektledelse og anleggsteknikk 2011/2012

8 Ta kontakt Alle i BA-gruppa står til disposisjon, så kom gjerne innom, send e-post, ring, osv. for å diskutere hovedprofil, prosjektoppgave, emnevalg, …. Følg med på Prosjekt- og masteroppgave i prosjektledelse og anleggsteknikk 2011/2012