Agdersamling 13 sept. 2016. kommunal responssentertjeneste og felles anskaffelse av trygghets- og varslingsteknologi Agdersamling 13. september 2016 Prosjektleder.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Informasjon om trygghetsalarmer
Advertisements

Teknisk løsning for kvalitetsregistre Regional kvalitetsregisterkonferanse 18. juni 2010 Knut Hellwege Spesialrådgiver IKT Helse Sør-Øst RHF
Innkjøp ved Universitetet i Agder
Status for iverksetting av velferdsteknologi i Helse og omsorg
Resultat spørreundersøkelse, april 2009 IKT-utvikling i kommunene i Sør-Trøndelag.
9-k samarbeidet i Vestfold Harmo9, felles IKT struktur Oppstartsmøte 23. august 2005 
KOMMUNER I INNKJØPSSAMARBEID
E-melding HALD-kommunene
Videreføring av EFV (EFV-V) Ambisjonsnivå EFV-V prosjektet 4.september 2013.
Tjenestekonsesjon for Brukerstyrt Personlig Assistanse - BPA
Organisasjonsgjennomgang i NFF Landsmøte 2010 Landsmøtet 2010 vedtar at det foretas en total gjennomgang av NFFs organisering i kommende landsmøteperiode.
USHT Hordaland Velferdsteknologi
Velferdsteknologi i Værnesregion Boligkonferansen 2014 innlegg 8. Mai
# Rapporten skal kun benyttes av Universitetet i Oslo til de formål den er ment og skal ikke distribueres til andre parter uten vårt skriftlige samtykke.
Fremskaffelse av leieboliger
Prosjekt velferdsteknologi Trygghetspakke
Vest-Agder fylkeskommune en drivkraft for utvikling Folkestyre – kompetanse - samarbeid.
PSG januar 2015: Torleiv O. Momrak, fung. prosjektleder, (Aust-Agder fylkeskommune)
1 Alarmer til demente personer Pilotprosjekt Nasjonalt program for leverandørutvikling Dialogkonferanse 11 jan 2011 Bergen Spes rådgiver Per Waardal USHT.
Nasjonalt velferdstekn program Samarbeidende kommuner Bergen Stord Lindås Lindås kommune.
Stavanger kommunes satsing på Velferdsteknologi
Selv om det er forskjellig hvor langt de ulike kommunene har kommet i VFT satsingen så er mange store utfordringer der samme. Mange ulike fagsystemer.
Varslings- og lokaliseringsteknologi « Samarbeid om velferdsteknologi på Agder 2016» Gro Anita Fosse Rådgiver eHelse og velferdsteknologi HELSE OG SOSIAL.
Nye nettsider Elvur Thorsteinsdottir Dialogmøte.
Foreløpige arbeidsdokumenter Oppdatert per 7. januar Nasjonalt velferdsteknologiprogram Om velferdsteknologiprogrammet – EPJ-leverandører.
Ny styringsmodell for SiO Utvidet regionrådsmøte 2. juni 2016 Frøya Bjørn Buan Enhetsleder SiO.
1 STATUS PROSJEKT PSYKISK HELSE OG RUS Overordnet samarbeidsutvalg 7. desember 2015 Prosjektleder Kari Engen Sørensen.
ANSKAFFELSE TRYGGHETS- OG VARSLINGSTEKNOLOGI DELPROSJEKT 1.
Forventningene fra Fylkesmann « Fylkesmannen forventer at det er gjort en vurdering av hvorvidt kommunen, gjennom ny kommune eller på egen hånd, er i stand.
Veien videre Oppfølging etter dette Agder-møtet 13/9 – Innspill Regionale møter – for orientering, innspill og diskusjon.
Kr-ikt.no Agdersamling 13 september 2016 Forretningsmodell i et IKT-perspektiv Margrethe Noraas Virksomhetsarkitekt.
Drammen 30. september 2016 Bjørg Th. Landmark Velferdsteknologiens plass i helsetjenesten Hvilke refleksjoner gjør du deg i forhold til ordet velferdsteknologi?
Velferdsteknologiprosjekt Vestfold og Telemark
Velferdsteknologiprosjekt Vestfold og Telemark
Felles anskaffelse trygghets- og varslingsteknologi
TRYGGHETSSKAPENDE TEKNOLOGI i TELEMARK
Fra mandat Regionalt program for velferdsteknologi i Konsgbergregionen
RIS-metoden for prosessforbedring
Responssenterarbeid 110 Telemark
TRYGGHETSSKAPENDE TEKNOLOGI
Forventningene fra Fylkesmann
Velferdstekn ABC program
VELFERDSTEKNOLOGIPROSJEKTET I VESTFOLD OG TELEMARK
Klimaveikart Agder Presentasjon for kommuner og regionråd
Klimaveikart Agder Presentasjon for kommuner og regionråd
Regional koordinering eHelse og velferdsteknologi i Agder
Status fellesanskaffelse av trygghetsskapende teknologi
Innføring velferdsteknologi Agder
Innføring velferdsteknologi Agder
Varslingsteknologi i Grimstad
Plan om 30 kommuner, med utgangspunkt i TELMA.
Gevinstrealisering Erik Paulsen ASSS - 4.mai Bergen Gevinstrealisering
Innføring velferdsteknologi Agder
Selvstendig, trygg og aktiv med GPS i Larvik
Prosjekt tverrfaglig samarbeid barn/unge i Nordre Land kommune
Delprosjektgruppe Implementering velferdsteknologi
Organisasjonsjustering hos USIT Allmøte 01. juni 2017
Innføring velferdsteknologi Agder
Logo er grønn  vekst, utvikling, innovasjon, og miljø  digitalisering kan være positivt for miljø. 5 sirkler  5 kommuner-regioner, og RKG som en sirkel.
Nasjonalt velferdsteknologiprogram
Innføring velferdsteknologi Agder
Status – Tekniske alarmer
Velferdsteknologisk knutepunkt (VKP)
1. RKG sekr – innledning Reference site velferdsteknologi
Mottaksprosjektet UiO saksbehandling og arkiv
Foto: Jernbanedirektoratet
STATUSRAPPORT UiO Saksbehandling og arkiv Delprosjekt 1 &
Utskrift av presentasjonen:

Agdersamling 13 sept. 2016

kommunal responssentertjeneste og felles anskaffelse av trygghets- og varslingsteknologi Agdersamling 13. september 2016 Prosjektleder Gro Anita Fosse

Oppdrag fra Helsedirektoratet Bistå kommunene i Agder i en overgang fra analoge til digitale trygghetsalarmer 1.Etablere en kommunalt bemannet tjeneste for mottak av alarmer (Kommunal responssentertjeneste i Kristiansand) 2.Inngå kontrakt med leverandør av teknisk responssenterløsning (responssenterplattform) 3.Inngå avtaler for kjøp av trygghetsalarmer og trygghets- og varslingsteknologi. Både for hjemmeboende og beboere på institusjon. Konkurransen er åpen for alle kommuner på Agder som ønsker å være med.

Kunnskapsgrunnlag og erfaringer Samveis Lister – «Trygghetsalarmer og alarmmottak for Lister-regionen. Nåsituasjon og fremtidige løsninger», 2015 Samveis Østre Agder – «Utredning av mottakssentral», nov 2014 PA Consulting. – «Organisering av alarmmottak i Norge og i utlandet, Kartlegging og anbefalinger Kartlegginger og anbefalinger», ok.t 2014 Markedsundersøkelse – «Resultater fra spørreundersøkelse om nasjonalt responssenter», aug M4ALMO – Rapport på høring. Samarbeid med SINTEF og UIA. Anbefalinger Helsedirektoratet – «Helsedirektoratet anbefalinger på det velferdsteknologiske området» Utredningsrapport Kristiansand kommune - Klar til distribusjon sept. 2016

Organisering av oppdraget og plan for gjennomføring Regionalt prosjekt i Aust- og Vest-Agder forankret i regionplan 2020 Organisert som et felles prosjekt «kommunal responssentertjeneste og felles anskaffelse av trygghets- og varslingsteknologi» Varighet: 01 mars april 2017 Kristiansand kommune eier og styrer prosjektet Samarbeid med kommunene på Agder Felles styringsgruppe og prosjektgruppe Delprosjekt 1: anskaffelse Delprosjekt 2: – Arbeidspakke 1: Utredning – Arbeidspakke 2: Saksbehandling – Arbeidspakke 3: Etablering av kommunal responssentertjeneste

Mål med prosjektet Formålet med prosjektet er å utvikle gode og bærekraftige tjenester av høy kvalitet for innbyggere, samt å oppnå effektivisering i tjenesten. Effektmål: Brukere får økt trygghet og mestring av eget liv De ansatte får brukt fagkompetansen på mer effektive måter Kommunene tar i bruk teknologi på en måte som bidrar til bedre ressursutnyttelse

Hva er konseptet? Kommunene kan selv velge hvordan de vil benytte responssenteret 1.Alarmene går via responssenterløsningen (teknisk løsning)til et betjent mottak, kommunal responssentertjeneste i Kristiansand, som «siler» alarmene og viderekobler de som krever at det iverksettes en aksjon eller behandler/ avslutter alarmene uten viderekobling. 2.Alarmer går via responssentreløsningen (teknisk løsning) og rutes automatisk direkte til hjemmetjenesten i kommunen (direkte til vakttelefon eller ønsket mottaker)

Status arbeidspakke 1 Utredningsrapport: – Inneholder kartlegging, anbefaling av alternativ for etablering, samt øvrige fokusområder som har fremkommet i kartleggingsprosessen Forretningsmodell: – Utarbeidet av PA Consulting i samarbeid med prosjektgruppen – Anbefalinger fra referansegruppen IKT Agder – Utkast til forretningsmodell presenteres av PA Consulting på Agdersamlingen 13. september. Samarbeidsavtale: – Vertskommunesamarbeid – Tar utgangspunkt i forretningsmodellen – Kommuneadvokaten bistår med utarbeidelse – Utkast til samarbeidsavtale presenteres av kommuneadvokaten på Agdersamlingen 13. september.

Arbeidspakke 2 I juni ble en informasjonssak om overgang digitale trygghetsalarmerlagt frem for helse- og sosialstyret i Kristiansand Videre i prosjektet skal det jobbes med politiske saker som skal forankre kommunens rutiner for tildeling av trygghetsalarm og tilhørende teknologi, samt andre saker som bør opp til politisk vurdering i forbindelse med velferdsteknologi Prosessen med å utarbeide anbefalinger for fremtidige rutiner for tildeling, saksbehandling og egenbetaling pågår og blir en viktig del av arbeidspakken fremover

Arbeidspakke 3 Responssenter – Lokale avklart – Fagansvarlig ansettes – Det jobbes med økonomi og innspill til krav spek. – Detaljplanlegging avhenger av utfall av anskaffelse, forretningsmodell, samarbeidsavtaler og nasjonale føringer Utskiftning av alarmer og varslingsanlegg: Oppstart når anskaffelsen er klar

Viktige leveranser fremover Anskaffelse av teknologi Ferdigstille forretningsavtalen Samarbeidsavtalen Utarbeide rutiner og prosedyrer for drift av responssenteret Opplæring av leder og ansatte Gevinstrealiseringsplan Implementeringsplan

kommunal responssentertjeneste Nettside: FB: kommunal responssentertjeneste Nyhetsbrev Spørsmål vedr prosjektet send mail til prosjektleder: