«En god barnehagehverdag» Bergheim Friluftsbarnehage Oktober, 2014.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hønefoss politistasjon
Advertisements

HelART i Ulåsen barnehage
VELKOMMEN TIL MADLAMARK SF
Er du ung, har langvarige helseutfordringer og har lyst til å møte andre unge i liknende situasjon? I Helt sjef! kan du møte andre unge i liknende situasjon.
Velkommen til foreldremøte høsten Overgang fra felles del til avdelingsvis……  Vi går gjennom stokken  Viser konkretene som støtter hverdagens.
SKOLEVEGRING Oslo kommune Veileder.
 Klassekontakter  Klassens lærere  Forventninger  Litt om fagene  Kontakt hjem/skole  Klassekasse  Generell info.  Sosiale aktiviteter  Eventuelt.
Velkommen til foreldremøte i Setskog Barnehage – div info v /Vigdis – foreldreråd, m/ valg av foreldrerepresentanter
Friluftskortet. -Barna skal bli glad i å være ute -Barna skal kjenne mestring ved å ha erfaring og kunnskap om naturen -Barna skal bli i stand til å ta.
Foreldremøte SFO høsten 2015 Onsdag den 2.september 2015.
Velkommen til foreldremøte Stokkavannet og Mosvannet.
INFOHEFTE FOR FORELDRENE «LØFT ER TØFT». INNLEDNING: I gjorde vi i Skaubo AS en stor satsning hvor alle ansatte i alle barnehagene gikk på kurs.
Hva er SFO Tilrettelagt omsorgs og fritidstilbud for barn fra 1-4 kl. Gi barna trygghet og et gode aktivitetstilbud med vekt på lek. SFO er en viktig arena.
Normer, sanksjoner og internalisering Normer:  forventninger til et individs atferd i en bestemt situasjon Sanksjoner:  ros eller straff som har til.
Observasjonstema: Glede av hverandre. Denne gangen har vi valgt å lage en power point presentasjon, vi håper dette gir dere enda bedre mulighet til å se.
Overgang barnehage -skole Brunes naturbarnehage. Endelig eldst i barnehagen Gaupe som 3 åring, Rådyr som 4 åring og endelig ELG som 5 åring! Forventningene.
Foreldremøte Kristianslyst skole høsten 2016 Velkommen til 8D.
Makt og autoritet. Makt Makt er muligheten til å få en annen til å gjøre noe han ellers ikke ville ha gjort Makt brukt på en konstruktiv og forsvarlig.
Trygge foreldre – trygge barn Foreldremøte Søndre Egge barnehage 11. mars -10.
Joanna Haynes Barn som filosofer Å lære gjennom spørsmål og dialog i førskole og skole.
Omsorg. Omsorg Alle mennesker er avhengig av omtanke og omsorg fra andre.
Plan for 1.klasse Uke november Fylket vårt Rogaland.
Foreldremøte Læringsmiljø Jan Åge Almås. Thomas Nordahls 8 punkter for at en elev skal ha et godt læringsmiljø Thomas Nordahl: skoleforsker og professor.
Læreren som sosialiseringsagent og relasjonsbygger. Kommunikasjon med barn og andre mennesker. Forelesning A1A og A1B S.100 den Bjørn Damsgaard.
Månedsbrev fra Kløverhumlene Her kommer litt om det vi har gjort på i september og skal gjøre i oktober Som dere ser på bildet var noe av det mest spennende.
Velkommen til nytt barnehageår på Låven. Satsingsområder på Roligheden gård barnehage- Låven Bygge gode relasjoner barn-barn, barn-voksne Alle skal få.
Velkommen til nytt barnehageår!. Velkommen til foreldremøte på Roligheden gård barnehage Felles informasjon ved oppstart nytt barnehageår - Anne Hjemmesiden.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE.
ELEVUNDERSØKELSEN Høsten 2016.
Kapittel 7 Læring.
I møte med pasienten Bilde fra Google..
for psykisk helse 2017 tirsdag 10. oktober
Samarbeid og konflikt.
Velkommen til foreldremøte!
Novembernytt Pytten Nå er høsten her, og vi skriver alt november. Vi legger bak oss en spennende oktober måned, med mye latter, lek og læring. Vi hadde.
Periodeplan for Sommerly Uke Høst, Skoguke og brannvern .
Muntlig vurdering – å veilede andre
Av: Elias, Einar, Emeli, Anna og Marius
Anita, 48 år. Flatanger (Sykehuset Namsos)
Foreldremøte skolestartere 2018
LYKKE TIL MAT I BARNEHAGEN.
Foreldremøte for foreldre som har 5-åringer i barnehagen
(Parent Management Training - Oregon)
1 Kommunikasjon.
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
Kommunikasjon.
Toleransevinduet Lærer forklarer. Snakke om at læring, vennskap og deltakelse får vi bare til når vi er inne i toleransevinduet. Noen har smale, noen har.
Hva kan foreldre gjøre for å bidra til et godt og trygt skolemiljø?
Velg selv er en film  med tilhørende  samtaleopplegg for tweens, aldersgruppen 9-13 år. Vi ønsker at samtaleopplegget skal skape refleksjon rundt rus-
Kompetanse for mangfold
FORELDREMØTE 27. AUGUST 2018 «Ingen ville vel ønske å leve uten venner, selv om han hadde alle andre goder» Aristoteles.
Velkommen – presentasjon av deg selv
Velkommen til foreldremøte
Lek og moro skal vi ha, det gjør barn og voksne glad!
Velkommen til Madlamark sfo
Vold og overgrep Hvordan avdekke og følge opp vold og overgrep på helsestasjonen – hvordan kommunisere med barneverntjenesten? Hvordan er vår praksis i.
Venner & valg Velkommen.
Barnehagenorsk Samling 14
Velkommen til foreldremøte
SMISO Hamar et selvhjelpssenter for:
Nettpatruljen Oslo Midtstuen skole 2/25/2019.
Velkommen til foreldremøte
Når du blir «pusha» til å gjøre noe du egentlig ikke vil…
Autoritær voksenstil Autoritativ voksenstil Ettergivende voksenstil
Del 3 Lek og samarbeid mot mobbing
Forberedelse til praksis
EVALUERING OG OPPSUMMERING AV AUGUST SEPTEMBER
Foreldre og skole 6. og 7. trinn.
Utskrift av presentasjonen:

«En god barnehagehverdag» Bergheim Friluftsbarnehage Oktober, 2014

Forventninger Vi ønsker å gi barna et best mulig barnehagehverdag. Barna trenger da: god kommunikasjon fra de voksne faste rutiner forståelige regler samstemte voksne tydelige grenser og konsekvenser Godt samarbeid med foreldre Hvordan jobber vi for å få til dette?

God kommunikasjon Snakk på forhånd om hva som skal skje Avklar forventningene. Vi må ta oss tid til å lytte til hva barna ønsker og hva dem har tenkt og huske på at barn kommuniserer forskjellig. Vi skal være tydelig i beskjedene vi gir til barna. Vi gir dem valg der begge alternativene er valgbare. Eksempel….

Faste rutiner og regler Vi har faste aktiviteter Vi deler oss inn i grupper Vi har faste turområder Vi jobber frem gode regler inne og ute Vi trener på selvstendighet ved matsituasjoner, dogåing og påkledning. Eksempel…

Samstemte voksne og tydelige grenser og konsekvenser Vi jobber mye med å finne ut hvordan vi som voksne i Bergheim barnehage snakker med barna. Vi vil bli supergode på tilbakemeldinger til barna, og er mest opptatt av å ta barna i alt det gode de gjør Vi ønsker at barna skal møte tydelig grensesetting uansett hvem de er sammen med og at de opplever å møte de samme konsekvensene hvis de gjør noe de ikke bør gjøre. Viktig å si at nok er nok. Konsekvenser skal være tydelige, og skal ikke skape avstand, men nærhet.. Eksempel…

Trusselfri barnehage Trusler er også en metode for å få barnet til å gjøre sånn som vi vil. Vi truer med å ta fra barnet et gode for at de skal gjøre som vi sier. Vi truer med en form for straff. Eks: 1.Hvis ikke du/dere rydder rommet, så får du ikke ……. 2. Hvis ikke du kommer nå, så blir jeg nødt til å kjøre hjem uten deg. 3. Hvis du ikke spiser opp maten, så kommer reven å tar deg(veldig gammeldags)

Trusselfri barnehage Vi ønsker å unngå bruk av trusler, fordi vi mener det er med på å skape: Usikkerhet Frykt Avstand Uønsket atferd i sosialt samspill(de begynner å bruke trusler ovenfor barn og voksne selv)

Trusselfri barnehage Vi har mer tro på belønning og fokus på det vi ønsker at barnet skal gjøre Eksempler: 1. Når du/dere har ryddet rommet, så skal du få ……… 2. Nå kan du få lov å sette deg i bilen, så skal vi kjøre hjem sammen** 3. Når du har spist deg god og mett, så kan vi …./så kan du….. ***

Godt samarbeid med foreldre Vi er åpne for å kunne ta opp vanskelige tema med hverandre Vi gir viktige beskjeder om barna til hverandre Vi snakker ikke over hodet på barna i barnehagen Vi jobber sammen med å avklare forventninger til barnehagehverdagen som barnet har Det er i barnehagen vi tar opp ting, eller så kan vi sende mail eller sms.