Nors Bridgeforbunds kurs for turneringsledere Innledning med opplegg for kurset Per Nordland.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Rettens sammensetning
Advertisements

Helgekurs Spill Bridge 1 på en helg Opplegg utviklet av: Sven-Olai Høyland.
Turneringsledelsen i klubben
Gardermoen BK 22. April Hva er klubbutvikling? Klubbutvikling er alle tiltak i klubben som bidrar til å løfte klubben fra en nå-situasjon mot en.
Hva er et "vedtak", og hvem er "part" i en sak?
Offentlige anskaffelser 7 Avslutning av konkurranser
Krav til rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger
Er grensene for selvdømmet klare nok i NIFs lov? v/Niels R. Kiær.
Antall spillere, inntreden på banen - feil og konsekvenser, samt nyheter bl.a. etter NFF’s ting sist helg.
Norsk Bridgeforbund Grunnleggende info om Ruter Turneringsformer Simultanturnering.
Vårkurs 2008  Jørn Egelund  Straffesparkreglementet Brukes kun ved straffesparkkonkurranse
§77. SCORINGSTABELL FOR TURNERINGSBRIDGE TREKKVERDI Tildeles spilleførerens side hvis kontrakten blir vunnet. For hvert trekk som er budt og vunnet. TRUMFFARGE(kl)(ru)(hj)(sp)
Velkommen til dommerkurs
AP - Arbeidsplan Vi jobber med arbeidsplanen nesten hver dag.
Personopplysningslovens formål, grunnbegreper og virkeområde
Grunnleggende begreper i personopplysningsloven (legaldefinisjoner)
Viktige lover og regler
Vibeke Bjarnø, Avdeling for lærerutdanning og internasjonale studier
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning
Offentlige anskaffelser 5 Gjennomføring av konkurranser
Muntlige presentasjoner
Operativ Leder - Hvem, hva og hvordan -.
FORORD TIL DEN NORSKE UTGAVEN
© NBF 1998 §17. MELDINGSFORLØPETS VARIGHET A MELDINGSFORLØPET BEGYNNER Meldingsforløpet for en side begynner når én fra makkerparet ser på fremsiden av.
© NBF 1998 §9. FREMGANGSMÅTEN ETTER EN UREGELMESSIGHET A PÅTALE AV UREGELMESSIGHETER 1.UNDER MELDINGSFORLØPET Enhver spiller kan påtale en uregelmessighet.
© NBF 1998 §41. SPILLET BEGYNNER A ÅPNINGSUTSPILLET LEGGES MED FREMSIDEN NED Etter at et bud, en dobling eller redobling er blitt fulgt av tre passer i.
© NBF 1998 §80. ARRANGERENDE ORGANISASJON En arrangerende organisasjon som leder en turnering i samsvar med disse lover, har følgende plikter og myndighet:
© NBF 1998 §72. GENERELLE PRINSIPPER A OVERHOLDELSE AV LOVENE 1.DELTAGERNES GENERELLE FORPLIKTELSE Når man spiller turneringsbridge, skal man nøye overholde.
Skolebesøk februar 2008 Forskrift Retningslinjer for lokalt gitt eksamen i Oppland fylkeskommune Hjelpemidler ved lokalt gitt og sentralt gitt eksamen.
Ved bevissikring utenfor rettssak
Retningslinjer fra NTBF Serve - Oppførsel NBTF - Dommerkomiteen.
1 Skoledirektøren i Kristiansand 2004 Skolens styre.
Orientering om eksamensperioden, eksamensreglement og klageadgang
Krav til rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger
Krav til rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger Dag Wiese Schartum.
Spørsmål og aktiviteter på ulike nivåer
Kurs for turneringsledere Spillet Per Nordland. Overgangen fra meldinger til spill  § 40 har blitt en svært omfattende paragraf  Systemavtaler  Hva.
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning
Folkevalgtopplæring for Bydelsstyremedlemmer Reglement for bydelsstyrene.
Øvingsoppgaver for meldinger Per Nordland. Øvingsoppgave meldinger 1 GiverVestSoneAlle VestNordØstSyd 11 1 GiverVestSoneAlle VestNordØstSyd 11 1 Pass.
Lovrevisjonen – Idrettstinget 2015
Valgforums valgkonferanse 2014 Har du tenkt på hva som kan gå galt?
KOMMUNIKASJON MED SPILLERE OG MEDIA. PÅ BANEN…OG UTENFOR BANEN AKTØRER Spillere, lagledelse, publikum, media DOMMEREN Ærlig, blid, tydelig, seg selv,
IMDi Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, Gjøvik
Kommunens plikt til å forfølge ulovlige forhold
Offentlige anskaffelser 4 Leverandørkrav, dokumentasjon og utvelgelseskriterier (av leverandør) Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning.
Meldingene M1 Per Nordland Meldingsforløpsperioden starter og avsluttes (M2)  §17 A Meldingsforløpsperioden på et spill starter for en side når én av.
Endringer i 2017-lovene Hele lovboka er revidert, men for de fleste lovene er det kun snakk om mindre endringer som klargjøringer, nye lovreferanser.
Konkurrere i bridge på like vilkår
Hva er et "vedtak", og hvem er "part" i en sak?
Informasjonssikkerhet i hverdagen
Norsk Bridgeforbund Grunnleggende info om Ruter Turneringsformer Simultanturnering.
AMU, EA og Byggesaker Tema: EAs rolle knyttet til byggesaker og avtaleverk m.m. De store prosjektene (LVS osv) og forhold knyttet til hoved- og tilpasningsavtale.
Kurs i forvaltningsrett
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
Hverdagsmakt Etter foredrag/inspirasjon av Stine Marlen Henriksen på SOR-konferansen Innrømmer glatt: dette er ikke noe jeg har sugd av eget bryst.
Dosent Ingun Sletnes Presentasjon 8 Delegasjon 29. januar 2015.
Krav til rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger
Rettens sammensetning Hvem og hvor mange som er med på å behandle en sak i retten, avhenger av både sakstype, rettsinstans og hva det ankes over. I det.
Bruk av skjermer Allan Livgård 5. Januar 2018
Oppsummering ved Professor Hans Petter Graver
Arbeidstilsynet syn på verneombudenes plass og rolle i virksomheten
Kap. 9 Organisasjonens omgivelse
Krav til rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger
Oppsummering ved Professor Hans Petter Graver
R A U S H E T Gjennomføring av workshop (1)
Forholdet mellom tiltalebeslutning og dom
Oppsummering ved Professor Hans Petter Graver
Hva er et "vedtak", og hvem er "part" i en sak?
Utskrift av presentasjonen:

Nors Bridgeforbunds kurs for turneringsledere Innledning med opplegg for kurset Per Nordland

Turneringslederens oppgaver § 81  TL er den offisielle representant for turneringsarrangøren.  TL har ansvaret for den tekniske ledelse av turneringen på stedet. Han har myndighet til å ordne opp i enhver forglemmelse fra arrangøren.  TL bruker og er bundet av disse lovene og av tilleggsbestemmelser som er kunngjort med hjemmel i disse lovene.  TL (ikke spillerne) har ansvaret for å korrigere uregelmessigheter og for å erstatte skade. TLs plikter og myndighet vil normalt også omfatte følgende:  å sørge for å holde disiplin, og passe på at spillet blir avviklet på en ordentlig måte.  å gjennomføre og forklare disse lovene og gi spillerne råd om deres rettigheter og ansvar etter lovene.  å korrigere feil eller uregelmessigheter han på en eller annen måte blir klar over innen utgangen av den korrigeringsfristen som er fastsatt i samsvar med § 79C.§ 79C  å fastsette korrigering når det skal brukes og å utøve den myndigheten han har i følge § 90 og § 91.§ 90§ 91  etter eget skjønn å gi avkall på korrigering når det er grunn til det, etter anmodning fra den ikke- feilende side.  å bilegge tvistemål.  å henvise spørsmål til det rette utvalget.  å rapportere resultatene til den offisielle resultatlisten dersom turneringsarrangøren krever det og å ta seg av alle andre saker som turneringsarrangøren har delegert til ham.  TL kan delegere hvilken som helst av sine plikter til assistenter, men han blir ikke dermed fritatt fra ansvaret for at de blir korrekt utført.

Om dette kurset I  TL har som dere ser et totalansvar for at turneringen arrangeres rett  Han har det tekniske ansvaret  Han bilegger tvister og tildeler erstatningspoeng  Hva er forskjellen på en TL i klubben, en kretsautorisert TL og en forbundsautorisert TL  I oppgaver er det ingen egentlig forskjell  Når det dømmes så er det kun et forventet dyktighetskrav som skiller nivåene  Lovene er de samme  Kortstokken er den samme  Spillerne er de samme  Nivåforskjellen ligger i å se sammenhenger og å bruke dem når paragrafene tolkes

Om dette kurset II  Kursopplegg  Innledende powerpointserie med lyd for hver hovedgruppe sendes til deltakerne  Det er 4 (5) hovedområder  Meldingene  Spillet  Andre lovbestemmelser  Ruter grunnleggende  Ruter med Bridgemate  Øvingsoppgaver knyttet til dette området i lovboka sendes til deltakerne  Diskusjonsgruppe med 4-5 kursdeltakere der øvingsoppgavene diskuteres  Gruppen diskuterer oppgavene med kursleder  (Det kan bli aktuelt med en større helgesamling med deltakere fra flere kursgrupper)  Samlet test for å vurdere den enkeltes kunnskapsnivå enten på nett eller i helgesamling

Om dette kurset III  Krav til utstyr  Internett  PC med lydkort som kan lese Microsoft Office filer  Uten office lastes det ned viewere  Skype  Headsett med mikrofon  Konferanser lokalt og med kursleder på Skype eller annet gratis system

Turneringsledelse med vekt på dømming Innledning Per Nordland

Hva skal dommeren gjøre ?  Når en spiller ved bridgebordet mener at noe er galt så tilkalles TL  TL skal etter beste evne løse opp i floken.  Til hjelp har TL en metodikk, en lovbok, et reglement og et appellutvalg.

Metode  Den som tilkaller TL gjør rede for sin oppfatning av problemet. TL sørger for at han får snakke i fred.  Den andre parten får så gi sin fullstendige forklaring også nå uten at motparten får komme til  TL gjør om mulig sine egne undersøkelser og fortsetter en dialog med partene  Når det er oppnådd enighet om hva som har skjedd (eller at TL er rimelig sikker) går TL videre til dømming. § 84 lister opp mulighetene  Dersom fakta ikke kan klarlegges må TL dømme slik at spillet kan fortsette se § 85

§ 84 A til C  Når TL blir tilkalt for å avgjøre et spørsmål i forbindelse med lover eller bestemmelser, og det råder enighet om selve saksforholdet, skal TL dømme på følgende måte: A. Ingen korrigering Hvis det ikke er foreskrevet noen straff i lovene, og det ikke er noen grunn til at TL skal bruke sin myndighet til skjønnsmessig avgjørelse, gir TL spillerne beskjed om å fortsette meldingsforløpet eller spillet.  B. Korrigering i følge lovene Hvis tilfellet klart faller inn under en paragraf som fastsetter korrigering for uregelmessigheten, fastsetter TL denne korrigeringen og påser at den blir oppfylt.  C. Spillerens valgmuligheter Hvis en paragraf gir en spiller valget mellom flere korrigeringer, forklarer TL mulighetene og påser at én bestemt korrigering blir valgt og oppfylt.

§ 84 D  D. TL har flere valgmuligheter TL dømmer alle tvilsomme saker i favør av ikke-feilende side. Han forsøker å gjenopprette et rettferdig resultat. Dersom det etter hans vurdering er sannsynlig at en ikke-feilende side har blitt skadet ved en uregelmessighet som disse lovene ikke gir noen erstatning for, kan han justere scoren (se § 12).§ 12

§ 85  Når det blir krevd at TL tar en avgjørelse i et spørsmål i forbindelse med lover eller bestemmelser, og det ikke er enighet om selve saksforholdet, skal TL gå frem på følgende måte: A. TLs vurdering  Når TL skal finne frem til fakta skal han basere sitt syn på en balansert vurdering av sannsynligheter, hvilket vil si i overensstemmelse med vektene av de bevisene han kan fremskaffe.  Hvis TL nå er overbevist om at selve saksforholdet er brakt på det rene, skal TL fatte en avgjørelse som beskrevet i § 84.§ 84  B. Når saksforholdet ikke er klarlagt Hvis TL ikke er i stand til å bringe saksforholdet på det rene til sin tilfredshet, skal han fatte en avgjørelse som gjør det mulig å fortsette spillet.

Kommentar til §§ 84 og 85  Det er viktig å dømme slik at turneringen går videre  Dersom det er en teknisk feil som er beskrevet med fast straff sier du fra om det  Dersom spilleren har flere valg så gir du dem  Dersom du skal vurdere om UI (urettmessig informasjon) er gitt og brukt bør du ta deg god tid  Feil dom kan rettes opp senere

Inndelingen av lovboka  §1 til § 8 Definisjoner og beskrivelse av kortstokk med videre.  §9 til 11 om hvordan en uregelmessighet behandles  § 12 TL sin myndighet til å bruke skjønn  §13 til §15 Feil ved kort og mapper  §16 Lovlig og Urettmessig Informasjon  §17 - §39 Meldingene  §40 Makkeravtaler  §41 - §71 Spillet  §72 - §93 Andre bestemmelser  §75 Feil melding /Feil forklaring  §79 Vunne stikk tidsfrister  §81 TL sin myndighet  §86 Justert score i lagturnering  §87 Feildublett  §83,§92,§93 Appell