Den forundrede forvandlede Del 2 i serien «Fortellingen om Far»

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Messa for travle familier
Advertisements

FRIHET Galaterne 5,1 ”Til frihet har Kristus frigjort oss. Stå derfor fast, og la dere ikke igjen legge under trelldommens åk.”
”Se, vi går opp til Jerusalem”
”Ærligere sammen” Anne Brigitta Langmoen Kvelland.
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
1.
Å vokse i erkjennelse og erfaring
Tro - å komme til tro. Tro - å komme til tro Sakkeus og morbærtreet.
8.mars 09 Barnegudstjeneste Velkommen til
Hvis du dør i natt, tror du at du kommer til Himmelen?
”Jeg er ikke god nok for Gud!”
Tro & Tilhøre Gode vaner for å pleie forholdet til Jesus.
1 Å tjene skaperen eller skapelsen  Givertjeneste handler om penger ”Gi, så skal det bli gitt dere! Et godt mål, stappet, ristet og overfylt, skal bli.
Å komme til seg selv og til Gud. Den yngste sønnen solgte alt sitt og dro til et land langt bort. Der sløste han bort alle pengene i et vilt liv.
De 10 bud 10 måter å elske på.
Problemet og løsningen:
Jes 40,13 Hvem har målt Herrens Ånd, og hvor er mannen som kunne gi Ham råd og tilføre Ham kunnskap? Rom 11,34 For hvem har kjent Herrens sinn? Eller hvem.
Kjærlighet – mellom søsken
Den store forsoningsdagen, 3.Mos.16
Er du ung, har langvarige helseutfordringer og har lyst til å møte andre unge i liknende situasjon? I Helt sjef! kan du møte andre unge i liknende situasjon.
De nye slaverutene jenter blir solgt hvert år, fra Nepal til andre land, som India.
Den «fordømte» friheten Hvor frie er vi egentlig?.
Prisen for forsoning Del 3 i serien «Fortellingen om Far»
«Du er frelst!».  יְהוֹשֻׁעַ  Jesjua = Jesus = Herren + frelse  frelse  fri + hals  «Han er den som fridde oss ut av mørkets makt og satte oss over.
«Hei! Jeg vil gjøre avtale med deg!». Dersom (hvis) du/dere … så (da) skal jeg…»
Ser du Jesus? – Jesaja 52/53. Ser du Jesus? – Jesaja 52/53 - å kjenne igjen noen.
Seminar Kvam 2009 Building a relentless team Rene Changuion CMA.
«Det onde» 1. Vi opplever det onde Gjennom naturen 2.
Hverandre-menighet? Hverandre-menighet? Apo.gj.2,42-47 – gode forbilder.
Sokrates.
Bønn - Forbønn Påske uken Johannes
Fristet, men fri! – Matteus 4,1-11
Anbefaling «Dette brevet er det egentlige hovedstykket i Det nye testamentet, og det aller reneste evangelium. Det er vel verdt at den kristne ikke bare.
Tydelig misjon Joh 4 – Mark 2. Tydelig misjon Joh 4 – Mark 2.
© Nelly Bube/Bibelselskapet
Idretten er så stor del av identiteten min.
© Nelly Bube/Bibelselskapet
Gang.
Verdier Ikke fem punkter på en lapp, men det som kjennetegner livet og hvordan det leves. Utfordres eller befestes av vår etikk. Ofte ser vi at gode verdier.
Identitet handler om hva du tror er den dypeste og mest virkelige virkeligheten, om hvem eller hva som beskriver denne virkeligheten, hvordan du forholder.
For å forstå oss selv, henter vi svar fra blant annet naturvitenskap, religion og filosofi.
Dommer og Frelser.
Å leve med assistanse Denne bolken holdes av noen som selv lever med assistent i parforholdet. Ca 1time brukes på dette. Veldig fint med dialog mellom.
Salige er de fattige i ånden
Matt  I samme stund kom disiplene til Jesus og sa: Hvem er den største i himlenes rike? 2 Han kalte da et lite barn til seg og stilte det.
Misjonssalen - et hjem for oss, et hjem for deg De 4 T-er … også i 2015 Hebreerne 10,19-25.
Begeistret for Jesus, det vil høres
LEDDSETNINGER 23/10.
Feil versjon?. Feil versjon? Livvaktsgud Automatgud.
Matteus 2,1-12.
Stolthet, ærgjerrighet
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
Den store forsoningsdagen, 3.Mos.16
Jesus – meg - forsamlingen - verden
KOMPETANSE FOR MANGFOLD
Matteus 1, Gud tenner lys i mørket
Speilbilde = virkeligheten
Ha evig liv Joh
Hvem er jeg? 1.
Å vokse i erkjennelse og erfaring
Hverandre-menighet? Apo.gj.2,42-47 – gode forbilder
“Disippel-høring”.
Lukas 9,57-62, Jesus krever alt
Sokrates.
Utdannet lærer, videreutdanning i arbeid med personer med ASF fra NTNU
Vi beklager, men opptaket mangler for første del av talen
Jesu budskap og eksempel
I det kristne fellesskapet skal vi vite at vi er del av Kristi legeme.
Sex og forelskelse 1.
Sex og forelskelse 1.
Utskrift av presentasjonen:

Den forundrede forvandlede Del 2 i serien «Fortellingen om Far»

En Far som elsker sine barn. En Far som håper at de skal elske ham tilbake. 1. FRIHET med dens konskevenser

Fri til gå Fri til å bryte alle bånd til familien Fri til å leve av Fars rikdom, langt borte fra Far. Fri til å gjør som man vil! Frihet til å være ufornuftig Frihet til å være selvødeleggende

Ikke mange dager etter solgte den yngste sønnen alt sitt og drog til et land langt borte. Der sløste han bort alle pengene i et vilt liv. Men da han hadde satt alt over styr, kom en svær hungersnød over landet, og han begynte å lide nød. Han gikk da og tok arbeid hos en mann der i landet, og mannen sendte ham ut på markene for å gjete svin. Han ønsket bare å få mette seg med de belgene som grisene åt, og ingen gav ham noe. (Luk 15,13-16)

Ikke mange dager etter solgte den yngste sønnen alt sitt og drog til et land langt borte. Der sløste han bort alle pengene i et vilt liv. 14 Men da han hadde satt alt over styr, kom en svær hungersnød over landet, og han begynte å lide nød. 15 Han gikk da og tok arbeid hos en mann der i landet, og mannen sendte ham ut på markene for å gjete svin. 16 Han ønsket bare å få mette seg med de belgene som grisene åt, for ingen gav ham noe. (Luk 15,13-16)

Ikke mange dager etter solgte den yngste sønnen alt sitt og drog til et land langt borte. Der sløste han bort alle pengene i et vilt liv. 14 Men da han hadde satt alt over styr, kom en svær hungersnød over landet, og han begynte å lide nød. 15 Han gikk da og tok arbeid hos en mann der i landet, og mannen sendte ham ut på markene for å gjete svin. 16 Han ønsket bare å få mette seg med de belgene som grisene åt, men ingen gav ham noe. (Luk 15,13-16)

17 Da kom han til seg selv og sa: ‘Hvor mange leiekarer hjemme hos min far har ikke mat i overflod, mens jeg går her og sulter i hjel! 18 Jeg vil bryte opp og gå til min far og si: Far, jeg har syndet mot Himmelen og mot deg. 19 Jeg fortjener ikke lenger å være sønnen din. Men la meg få være som en av leiekarene dine.’ 20 Dermed brøt han opp og dro hjem til faren. (Luk 15,17-20)

Da han ennå var langt borte, fikk faren se ham, og han fikk inderlig medfølelse med ham. Han løp sønnen i møte, kastet seg om halsen på ham og kysset ham. 21 Sønnen sa: ‘Far, jeg har syndet mot Himmelen og mot deg. Jeg fortjener ikke lenger å være sønnen din.’ 22 Men faren sa til tjenerne sine: ‘Skynd dere! Finn fram de fineste klærne og ta dem på ham, gi ham ring på fingeren og sko på føttene. 23 Og hent gjøkalven og slakt den, så vil vi spise og holde fest. 24 For denne sønnen min var død og er blitt levende, han var kommet bort og er funnet igjen.’ Og så begynte festen og gleden. (Luk 15,20-24)

Komme til seg selv  Gi meg…arven  Solgte arven (fri fra alle forpliktelser)  «Der sløste han bort formuen sin i et vilt liv.»  Begynte å lide nød  Sulter i hjel  Komme til seg selv  Strategi for å få det bedre: Dra hjem og få pappa til å gi ham mat.  Gjennomfører strategien

Målet med alt  Kjærlighet  Målet for omvendelse  Målet for det kristne fellesskapet  Målet for kristen vekst/helliggjørelse  Målet på åndelig modenhet  Målet med å følge Jesus  Målet med «gavene»  Målet for menighetens tjeneste  Målet for verden og universet

Komme til seg selv  Gi meg…arven  Solgte arven  «Der sløste han bort formuen sin i et vilt liv.»  Begynte å lide nød  Sulter i hjel  Komme til seg selv  Strategi for å få det bedre: Dra hjem og få pappa til å gi ham mat.  Gjennomfører strategien

Komme til seg selv?  Da kom han til seg selv og sa: ‘Hvor mange leiekarer HJEMME hos MIN FAR har ikke mat i overflod, mens jeg går her og sulter i hjel! Jeg vil bryte opp og gå til MIN FAR og si: Far, jeg har syndet mot Himmelen og mot deg. Jeg fortjener ikke lenger å være sønnen din. Men la meg få være som en av leiekarene dine.’  Jeg har foreldre  Jeg har en familie  Jeg har et hjem  Jeg er barn av en svært raus far  Jeg har laget sår i relasjonene («jeg har syndet»)  Jeg er på vei hjem  Er jeg fremdeles elsket? Er jeg elsk-verdig?

Tegne og fortelle  Bounded set  Centered set

Hva drev ham hjem?  Trussel om straff om han ikke gjorde det?  Skyld og skam?

Hva drev ham hjem?  Trussel om straff om han ikke gjorde det?  Skyld og skam?  Nød/Behov?  Sannheten om Far?  Ingen kommer til Far uten ved meg. Har dere kjent meg, skal dere også kjenne min Far. Fra nå av kjenner dere ham og har sett ham (Joh 14,6-7).

Da han ennå var langt borte, fikk faren se ham, og han fikk inderlig medfølelse med ham. Han løp sønnen i møte, kastet seg om halsen på ham og kysset ham. 21 Sønnen sa: ‘Far, jeg har syndet mot Himmelen og mot deg. Jeg fortjener ikke lenger å være sønnen din.’ 22 Men faren sa til tjenerne sine: ‘Skynd dere! Finn fram de fineste klærne og ta dem på ham, gi ham ring på fingeren og sko på føttene. 23 Og hent gjøkalven og slakt den, så vil vi spise og holde fest. 24 For denne sønnen min var død og er blitt levende, han var kommet bort og er funnet igjen.’ Og så begynte festen og gleden. (Luk 15,20-24)

En Far som elsker sine barn. En Far som håper at de skal elske ham tilbake. 1.FRIHET med dens risiko 2.NÅDE uten betingelser Nåde er at det ikke er noe du vil gjøre som kan få Far til å elske deg mindre, og heller ikke noe du kan gjøre som vil få ham til å elske deg mer… for han elsker deg allerede av hele sitt hjerte.

Forvandling  La dere forvandle ved at sinnet fornyes, så dere kan dømme om hva som er Guds vilje: det gode, det som er til glede for Gud, det fullkomne.  Amygdala og pannelappen

Superman tar høyere utdanning…

Forvandling  La dere forvandle ved at sinnet fornyes, så dere kan dømme om hva som er Guds vilje: det gode, det som er til glede for Gud, det fullkomne.  Amygdala og pannelappen

Hvordan fellesskapet kan få Amygdala til å slappe av: SCARF  Status – å føle seg verdifull  Certainty: Trygghet og forutsigbarhet  Autonomi – Å kunne påvirke egne situasjon  Relatedness – Å høre til  Fairness – Rettferdighet (rett ferd)

Hvordan få Amygdala til å slappe av: SCARF  Rettferdighet  «Bruker en tid til å høre på hverandre, og på å begrunne valg som blir gjort, så blir det enklere å forstå og akseptere. Det kan også være lurt at team får lage sine egne regler for hvordan de skal jobbe – da sørger teamet for å ta vare på rettferdigheten.»  hjernen/

Greg Boyd

En Far som elsker sine barn. En Far som håper at de skal elske ham tilbake. 1.FRIHET med dens konskevenser 2.Ubegrenset NÅDE Nåde er at det ikke er noe du vil gjøre som kan få Far til å elske deg mindre, og heller ikke noe du kan gjøre som vil få ham til å elske deg mer… for han elsker deg allerede av hele sitt hjerte.