Klimaskogprosjekt Mål for pilotfase: Høste erfaringer med blant annet klimaeffekt, miljøkriterier og gjennomføring før oppskalering og utvidet implementering.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Samhandling vedr tilbakehold i institusjon uten eget samtykke
Advertisements

Alminnelig salgsbevilling Alminnelig skjenkebevilling
Noen av sakene Norges Luftsportforbund jobber med Skolesjefsamling motorfly november 2011, Gardermoen John Eirik Laupsa.
Tilpassa opplæring Utdanningsavdelingen v/Anne Marie Strømhaug
400 ladepunkter på 4 år for EL-motorvogner
IA-verktøy. inkluderende.no Etter IA-avtalen som ble signert i 2010, var partene forpliktet til å utarbeide nytt opplæringsmateriell for å øke kunnskap.
Saksbehandling i ht Plan- og bygningsloven
KOMMUNER I INNKJØPSSAMARBEID
STATUS BANEPROSJEKT
Kontroll av foryngelse Skogsamling på Heia 12. April 2013 Fylkesskogmester Rune Saursaunet.
FYLKESMANNEN I HEDMARK
Spillemiddelseminar 2011 – fallgruver i søknadene.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Nettverk for miljølære Et samarbeid mellom skoler, forskning og forvaltning En moderende møteplass for å praktisere miljøundervisning i eget lokalmiljø.
Digitaliserer papirflyt
Søking Søknadsbehandling/ Veiledning Realkompetansevurdering/ Vurdering Realkompetansevurdering/ Vurdering Opplæringsbehov Tilpasset opplæring Dokumentasjon.
Arealsamling Stavanger 21 – 22 september 2004 Kartfesting av kjerneområder for landbruk Erik Anders Aurbakken rådgiver.
Forvaltning og skjøtsel av kulturlandskapet
Utbedringslån og utbedringstilskudd
Felles tilsyn på særskilte brannobjekt
Møte E16, Hole og Ringerike, 28. januar 2014 Astrid Aass, Landbruksdirektør Øivind Holm, Miljøverndirektør.
Foredrag på vårsamling Heia den 12. april Bakgrunn Utviklingen fra 1994 til i dag 1994: 8 st 8 stillinger direkte knyttet til skogbruk 2013: 6 stillinger.
Byrådsavdeling for barn og utdanning
Maridalen – gang-sykkelveg
Energiflistilskudd 2009 Prosess Del av tiltakspakken februar 2009 Driftstilskudd, inntil 40 mill Høring av forskriftsendring, få på plass rammer for ordningen.
Markaloven og Maridalen Fem fylker – 19 kommuner 310 km2 i Oslo 850 km2 i Akershus 325 km2 i Buskerud 210 km2 i Oppland 5 km2 i Østfold Til sammen 1700.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
Dispensasjon Krever grunngitt søknad Naboer/parter SKAL ha skriftlig varsel LNF-område Reguleringsbestemmelser Ikke dispensasjon.
Innspill til strategi Visjon: NTNU IT bidrar til et innovativt universitet -- Kunnskap for en bedre verden Drift: tilrettelegge for brukerens.
Prosjektfaser m.m. Nylen 2-3..
Aktuelle eksempler søknadsomgangen pr Produksjonstilskudd.
Utbygging i reiselivsområder -Sirdal
Presentasjon av problemstillinger til utvalgsmøte Sekretariatet i samarbeid med utvalgsleder Norges forskningsråd.
Samarbeid mellom NAV Nord-Trøndelag og Nord-Trøndelag fylkeskommune (NTFK) om opplæring for l ærekandidater og lærlinger med behov for tilrettelegging,
Innpassing/godkjenning IHR studentutveksling Leangkollen.
1 Det kongelige landbruks- og matdepartement Økt fokus på håndhevelse av bestemmelsene om foryngelse i bærekraftforskrifta -Bakgrunn og målsetning Jon.
Aksjon plantekontroll Landbruksministeren ber om På kort sikt : - iverksette plantekontroller - ta i bruk og håndheve forskriftens bestemmelser om foryngelsesplikt.
Evaluering av UKL-satsinga: Kommentarer til sekretariatets rapport v/ Arne Farup rådgiver på landbruks- og reindriftsavdelinga Fylkesmannen i Nordland.
Offentlige anskaffelser 4 Leverandørkrav, dokumentasjon og utvelgelseskriterier (av leverandør) Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning.
Fylkesmannen i Møre og Romsdal Resultatkontroll foryngelse.
s. 1 Konsekvensutredning og naturmangfoldloven rådgiver Geir Davidsen
Landbruks- og matdepartementet Norsk mal: Startside Alternativ 4 Landbruks- og matdepartementet ©Torbjørn Tandberg Henriette Evensen og Guro Bolstad Fagsamling,
Foto: Bjørn Erik Olsen Forskrift om konsekvensutredninger for tiltak etter sektorlover – Akvakulturloven Elisabeth Karlsen 10. mars 2015.
Produksjonstilskudd og avløsertilskudd Kompetansesamling 2. februar 2016 Ingrid Knotten Haugberg.
Konsekvensutredning og kunnskapsgrunnlaget Rådgiver Marianne Siiri, plan og miljø plannettverDato Foto: Peter Hamlin.
Utkast til forskrift om tilskudd til tiltak i Utvalgte kulturlandskap og verdensarvområder – hvordan vil denne fungere hos oss? Arne Farup, rådgiver hos.
PRAKTISK BRUK AV NATURMANGFOLDLOVEN VED BEHANDLING AV SKOGSAKER Fylkesskogmester Trond Rian (Noe tilpasset / justert versjon av et foredrag av juridisk.
Regionalt miljøprogram
Tilskuddsordning til frivillige organisasjoner og virksomhet
Agros – et nytt system for erstatning av Saturn
Dispensasjonspraksis i Tromsø kommune
Evaluering av Utvalgte kulturlandskap i jordbruket
First Level Controller
Gjennomføringsplan.
Gjermund Andersen, Naturvernforbundet i Oslo og Akershus (NOA)
Kvalifiseringsprogrammet
Massehåndtering og kulturminner
Nye retningslinjer internfakturering
Kap. 4 Matrikkel Matrikkel Kap. 3 Diverse byggeblanketter 2018.
Presentasjon Kommunenes arbeid med økt sysselsetting av personer med nedsatt funksjonsevne.
Erstatning for klimabetinget avlingssvikt
Jordvern og leiejord Hvordan vi som landbrukskontor jobber med disse tema Stein-Even Fjellaksel, Plan- og landbruksrådgiver i Evenes kommune.
Reguleringsplan for nytt næringsområde med tilhørende adkomstveg på Ausenfjellet Informasjonsmøte
Arrangementsstrategi Lillehammer-regionen
Barns medvirkning i barnevernet – hvordan gjør vi det i praksis?
Spørreundersøkelse: Rus og vold
Utskrift av presentasjonen:

Klimaskogprosjekt Mål for pilotfase: Høste erfaringer med blant annet klimaeffekt, miljøkriterier og gjennomføring før oppskalering og utvidet implementering av tiltak Prosjektleder N-Trøndelag, fylkesskogmester Trond Rian

Kriterier i pilotfase Planting av norske treslag På åpne areal og areal i tidlig gjengroingsfase På areal med god bonitet (14-) Lav negativ endring albedoeffekt På areal ikke er viktig for natur- mangfold, friluftsliv, kulturminner og verdifulle kulturlandskap

Åpne areal og areal i tidlig gjengroingsfase: Åpne areal /gjengroingsareal: dyrka mark, beite, andre areal f.eks tidligere massetak Gjengroingsareal, hvor gjengrodd ? -Tett hogstkl 3 utenfor skiva -Lauvhogst og deretter søknad er OK Myr – utenfor ordning, grøfta myr tidl. jordbruk kan være innenfor. Areal med foryngelsesplikt er utenfor ordningen

Miljøavklaring av klimaskogfelt Vektlagt i mandat, og viktig mhp mulighet til å få en nasjonal ordning For dårlig dekningsgrad naturtyper til miljøavklares kun i databaser Satsingskommuner – FM godkjenne temaplan KU-forskrift for sektorlover § 3 (se også Vedlegg II A, 1. c og Vedlegg III KU-forskrift for sektorlover Utvikle effektiv og faglig tilfreds- stillende samspill kommune / Fylkesmann mhp miljøavklaring Pilotprosjekt, justere underveis…

Prosjektet kan finansiere : Miljøregistrering (satsingskommuner) Rydding Markberedning Plantekjøp/planting Ressurser til å finne felt (satsingskommuner) Supplering/etterarbeid i 5 år

Formell behandling Aktuelt felt – innenfor ordningen ? Kommunen miljøvurderer og oversender til FM som bidrar til miljøkonklusjon Kommunen forhåndsgodkjenner (ØKS) og signerer avtale med grunneier som tinglyses Parallell jordlovsbehandling der det kreves Grunneier utfører arbeider og søker om tilskudd Kommunen saksbehandler tilskudd i ØKS Kontroller (10 %) som for andre saker, men se avtale også

«Feltagent» satsingskommuner Befaring mulig felt / grunneierkontakt Felt innenfor kriterier / grunneier positiv Kommunen Utsjekk miljøforhold / behov jordlovsbehandling ? Holdning til evt omdisp.søknad ? Kommunen Utsjekk miljøforhold / behov jordlovsbehandling ? Holdning til evt omdisp.søknad ? Satsingskommune: Lokalkunnskap Temaplan / GINT Evt grunneier tar kontakt Satsingskommune: Lokalkunnskap Temaplan / GINT Evt grunneier tar kontakt Fylkesmannen Digitaliserer /reg. alle felt Miljøkonklusjon Fylkesmannen Digitaliserer /reg. alle felt Miljøkonklusjon Ja, til forhåndsgodkjenning Nei evt nærmere undersøkelser (Evt samtidig til Fylkesmann) Andre kommuner Grunneier tar kontakt el. kommunalt initiativ Andre kommuner Grunneier tar kontakt el. kommunalt initiativ Kommunen Vurdert OK

Alternativ saksbehandling når grunneier tar kontakt Søknad om forhåndsgodkjenning leveres Godkjenning/avslag kommune(FM) Ulemper, starter formell behandling på noen saker ikke er aktuelle, evt klagesaksbehandling Kan bli lang tid fra søknad til vedtak når feltvurdering mv trengs

Tilskudd Eget søknadsskjema (LD) 100 % tilskudd til relevante kostnader Ordinære vurderinger knyttet til pris, hensiktsmessighet, nyttbart virke… Noen felt kan og må bli dyre (ikke kostnadstak i 2016) Prosjektet må garantere for noe plantekjøp i 2017/18, og dette vil medføre noen føringer mhp tilskuddet i 2017/18

Avtale Eget avtaleformular (LD), tinglyses av kommunen. Kostnader refunderes. Avtalen skal lastes inn som ØKS vedlegg, område digitaliseres i ØKS Avtalen gjelder for et skogomløp Avtale gir alder for laveste hogstalder, kommunen kan frigi felt tidligere iht søknad Fond for supplering/oppfølging i 5 år Oppfølging etter 5 år som ordinært skogbruk Kommunen skal kontrollere at foryngelsen er tilfredsstillende innen 3 år etter planting

Prosjektet kan finansiere : Miljøregistrering Rydding Markberedning Plantekjøp/planting Ressurser til å finne felt Supplering/etterarbeid i 5 år Mer informasjon: skogprosjektet-i-Nord-Trondelag1/