Retten til arbeide En presentasjon av Plog AS sitt arbeide for å gi de ikke-returnerbare flyktningene skattekortet tilbake.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Når det har skjedd: Varsling
Advertisements

Kirsten Sandberg Institutt for offentlig rett Universitetet i Oslo
E-forvaltning og offentlighet Dag Wiese Schartum.
Hurra for deg som fyller ditt år...
Varsling om kritikkverdige forhold
Granskningskommisjoner Erfaringer og refleksjoner.
E-forvaltning og offentlighet Dag Wiese Schartum.
Grunnleggende begreper i personopplysningsloven (legaldefinisjoner)
Ved Svein Helland Sivertsen SLT- koordinator
FYLKESMANNEN I NORD-TRØNDELAG Kommunal- og familieavdelingen.
Rutine-beskrivelser for oppfølging av og tiltak ved elevfravær i Ringsaker kommune Mørkved skole skoleåret 2012/13.
Diskrimineringsvernet i barnekonvensjonen og i norsk rett
Personalsaksarbeid i lokallagene
JUS100 Dag
”PAULSRUDUTVALGET” FRA MAI 2010 TIL 2011 Advokat Mette Yvonne Larsen, medlem av utvalget.
Rett til innsyn i offentlige dokumenter
Offentlighet.
Prinsipp- og handlingsprogrammet Debatt frem mot landsmøtet 2014.
Ny offentlighetslov Norsk Redaktørforenings høstkonferanse 2008.
Lov- og avtaleforhold Distrikt Nord 27. og 28. februar 2008 Dag Sandvik.
Gjør om fra direkte til indirekte tale. Han sier … 
S AMARBEIDER OM PAPIRLØSES HELSE Side S VAR PÅ SPØRSMÅLENE 1. Uten behandling dør vel halvparten av pasientene.” Hva betyr ”vel” i denne setningen?
Stortinget Landets lovgivende forsamling
Studieadministrativ dag
Fylkesmannen i Oslo og Akershus 1 Fylkesmannens behandling av klager etter offentleglova Åpenhetstinget 2010 Eldbjørg Kluften, Fylkesmannen i Oslo og Akershus.
Arbeidsrett Å være fullmektig KY 2008.
Elektronisk saksbehandling i moderne forvaltning – Ole P. Pedersen 6. mai 2004 Full åpenhet på nett Hvorfor kommunene og det offentlige må skjerpe seg.
Barn som pårørende.
Åpning av gjeldsordning Geiranger 2010
UNG som skyggeredaksjon. Anne Lene Blystad. Jeg er koordinator for UNG-reporter redaksjonen i Hamar Arbeiderblad. Jeg er 22 år, nyutdannet journalist.
Kjønnsrelatert forfølgelse Vikram Kolmannskog, Juridiske Fakultet, UiO, 2010.
Regler om offentlighet og åpenhet
Juristetikk I Om rollemoral Andreas Føllesdal Norsk senter for menneskerettigheter Juridisk fakultet Universitetet i Oslo
innholdet i enkeltvedtak
Politisk streik den 28.januar Forsvar arbeidsmiljøloven!!
Lovrevisjonen – Idrettstinget 2015
3 Marius Stub.
Konsesjons- og meldeplikt Datatilsynets og Personvernnemndas oppgaver og myndighet Prof. Dag Wiese Schartum, AFIN.
Konsesjons- og meldeplikt Datatilsynets og Personvernnemndas oppgaver og myndighet Prof. Dag Wiese Schartum.
Internasjonale menneskerettigheter Janne Tysnes Kaasin Rettsavdelingen, UD.
Grunnleggende begreper i personopplysningsloven (legaldefinisjoner)
Politisk påvirkning.
Norges brannskole 6. juni 2007 Forvaltningsloven og offentlighetsloven. Advokat Åsunn Lyngedal.
Kommunens plikt til å forfølge ulovlige forhold
3.14 X AXIS 6.65 BASE MARGIN 5.95 TOP MARGIN 4.52 CHART TOP LEFT MARGIN RIGHT MARGIN Innbyggerundersøkelsen 2014/15 Brukerdelen Skatteetaten.
Å redusere unyttig helseforskning i Norge ved å bruke systematiske oversikter – kommentar sett fra erfaring med forskningsetiske vurdering i REKVEST Berit.
Allmennoffentlighet Av Marius Stub. 1. Innledning Reglene i offentleglova gir enhver krav på innsyn i forvaltningens saksdokumenter mv. – En part kan.
Innsyn og adgangsbegresning
Rekommunalisering eller en entreprise?
Hva er et "vedtak", og hvem er "part" i en sak?
Den politiske styringskjeden
CEDAW Helga Aune.
Kapittel 2- Juridisk metode
3 Marius Stub.
Arbeidsavklaringspenger Forholdet til tjenestepensjonsordningene
Krav til rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger
Oppsummering – DRI1001 Departementer Direktorater / tilsyn Kommuner
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning høst 20167
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning høst 2016
Sorenskriver Liv Synnøve Taraldsrud
Menneskerettigheter og
Revidert reglement for elektronisk kommunikasjon
Seksjon byggesak.
Krav til rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger
3 Marius Stub.
Faser i faglige samtaler B – Samarbeid
Gjøre greie for hovedsyn og argumentasjon
Hva er saken? Vi ser for ofte at legeattester leveres de siste dagene før innlevering av masteroppgave og ber om forlenget frist med uker eller måneder.
Hva er et "vedtak", og hvem er "part" i en sak?
Prof. Dag Wiese Schartum, AFIN
Utskrift av presentasjonen:

Retten til arbeide En presentasjon av Plog AS sitt arbeide for å gi de ikke-returnerbare flyktningene skattekortet tilbake

Utlendingsloven Utlendingen bryter §55 ved å ta arbeide Arbeidsgiver bryter §108 ved å ansette UDI bryter muligens også §108 ved ikke å anmelde Arbeide uten vederlag er like ulovlig. I forskrift er dette myket litt opp til tross for lovteksten. Arbeide uten vederlag er like ulovlig. I forskrift er dette myket litt opp til tross for lovteksten. Jeg tror ikke forarbeidene til Utlendingsloven diskuterer situasjonen for de lengeværende opp mot Grunnlov og Menneskerettslov. Fokus virker å ha vært på arbeidsinnvandring, altså søknader fra mennesker som er bosatt i utlandet

Skatteloven §2-1 / 2-3 og Folketrygdloven §2- 1 Med «bosatt» er det vanlig juridisk praksis å se til «de-facto», og ikke vurdere lovligheten av oppholdet. Skatteetaten skriver likevel den : og den : I stedet for å svare på de spørsmål som er stilt om Grunnlov og Menneskerettslov, henviser skatteetaten til en «mest sannsynlig» forståelse av utlendingsloven. Når det gjelder folketrygd/arbeidsgiveravgift for 2015 vil Plog AS beregne denne selv, og sende pengene til Skatteetaten i løpet av januar, til tross for kravet om «lovlig opphold». Vi får se om de tar imot pengene eller ei.

Grunnloven Formuleringene om at §110 bare var en politisk programerklæring var et argument Gulating lagmannsrett brukte for å avvise stevningen av Justisdepartementet, : Dette er en av grunnene til at jeg nå har sagt meg villig til å sitte på tiltalebenken, og ikke være anklager i denne saken. Det styrker muligheten for å vinne frem. Uansett slår forarbeidet til Grunnloven tydelig fast at: «Det kan ikke vedtas lover eller treffes disposisjoner som åpenbart og bevisst hindrer…» Dette må forvaltningen forholde seg til. Forslag nr. 22, 1952 med formuleringen «Enhver arbeidsdyktig Statens Borger» ble forkastet av Stortinget, til fordel for Forslag nr. 18, 1952, med formuleringen «ethvert arbeidsdyktigt Menneske». Dokument 16 er forarbeidet til vår nye Grunnlov vedtatt i Dokument 16 er forarbeidet til vår nye Grunnlov vedtatt i Der gis en god statusoppsummering over det grunnlovsmessige i kapittel 38 på side 227.

Menneskerettsloven, ICESC International Covenant on Economic, Social and Cultural Rights Formuleringen «inseperable part of human dignity» er viktig. Den linker videre mot det absolutte forbudet mot nedverdigende behandling gitt av ICSPR Art. 7: ICSPR Art. 7 er absolutt. Mens det kan gis unntak for andre menneskerettigheter når forholdene krever det, vil ingen forhold kunne forsvare nedverdigende behandling. FN-komiteens generelle kommentar nr. 18FN-komiteens generelle kommentar nr. 18, utdyper meningsinnholdet i Artikkel 6:

European Social Charter Sosialpakten Sosialpakten innledes som følger:

Mer dyptgående juridisk materiale Dokument 16 gir en grundig behandling av Grunnloven: En masteroppgave gir en grundig behandling av menneskerettigheter: Problemet er ikke juridisk vern, men manglende implementering. Fra konklusjonen:

Hva sier myndighetene: Politiet gir bare følgende korte kommentar ( ) på spørsmål om Grunnlov og Menneskerettslov: Skatt Vest svarer ikke i det hele tatt på spørsmål om Grunnlov og Menneskerettslov. Manglende svar, tross purring, er muligens i strid med forvaltningsloven §11:

Plog AS Hvem jobber for Plog? Melat ble ansatt Hun jobber med registrering av bruktbøker. Melat ble ansatt NN ble ansatt Hun jobber også med registrering av bruktbøker. NN ble ansatt Hun vasker for tredjepart et annet sted i Norge. NN ble ansatt mars Han vasker også for tredjepart et annet sted i Norge. Alle ansettelsene skjer i full åpenhet, og med skriftlige brev til både politi og skatteetat. Politiet har dessverre ennå ikke ønsket bringe saken inn for domstolene. Begrunnelsen er: Hva ønsker Plog? At skattekortet gis tilbake til de ikke returnerbare. «Lediggang er roten til alt ondt!» Ansette flere ikke-returnerbare for å øke presset på myndighetene til å overlate saken til rettsvesenet. Trenger da samarbeide med oppdragsgivere som kan kjøpe tjenester av Plog AS. Hjelpe andre bedrifter til å ansette ikke returnerbare på en måte som reduserer risikoen for straffeforfølgelse og dom. Kort sagt: Brøyte vei for en viktig sak!