Til elevene Hei! Du begynner nå på en prosess der du skal foreta et valg av utdanning som vil påvirke ditt fremtidige yrkesliv. Mulighetene er mange, og.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Bruk av Jobpics som verktøy i veiledning
Advertisements

Ditt valg! Idrettsfag • Musikk, dans og drama Studiespesialisering
Music: Nightengale Serenade
Etablering av ”MATEMATIKKROM”
Her kan du lese om: Hvor finner du de ledige jobbene?
Organisering av PTF Vg1RM
Ved Jan og Synne Platander Elverum 29/10
Informasjon til minoritetsspråklige elever og foresatte
Hva sier kunnskapsløftet? Mål for opplæringen er at eleven skal kunne  Presentere lokalt arbeids- og næringsliv og vurdere arbeidsmulighetene innenfor.
Faget Utdanningsvalg Jobbskyggedag
Forventninger til oss som skole:
Veien videre etter ungdomsskolen
Utdanningsvalg Gran Ungdomsskole 2008/2009
Rakkestad ungdomsskole Entreprenørskap Hva er så bra med faget? Entreprenørskap skaper en praktisk hverdag for elevene som de kan styre og legge.
UTDANNINGSVALG.
Yrkesmessen på Haugalandet
Informasjon om Skoleprogrammet VIP Denne presentasjon kan vises på:  Foreldremøter  Skolens hjemmeside  Epost til foreldre  På ”classfronter” eller.
ÅRSHJUL FOR OVERGANGER
ÅRSHJUL FOR OVERGANGER
Yrkes- og utdanningsveiledning Plan for 10. trinn 2010/2011.
Ped-6324 Utdannings- og yrkesveiledning. 18. april 2013 Det indre læringsdrivet Det indre læringsdrivet Universitetet i Tromsø, Rådgiverforum Troms.
UTDANNINGS -TORG PÅ NEDRE ROMERIKE. Utdanningstorg Norges Varemesse – Lillestrøm Torsdag 10. november kl Mål: 1.Elever skal få bedre kunnskap.
Bjørnholtmessa ’09 Bjørnholtmessa ’09 En elev- og ungdomsbedriftmesse Bjørnholt skole onsdag den 11. februar. En inspirerende møteplass for ungdom og næringsliv.
Kristin Granne Avdeling for opplæring og tjenester
Studieveilederens verktøykasse
Foto: Bjørn Erik Olsen Fag-/nettverkssamling Bygg og anleggsteknikk Utdanningsavdelingen, Anne Engan Djupvik Foto: Thor-Wiggo Skille.
Velkommen til Tastarustå skole
JOBBSKYGGING.
Utarbeidet av Sissel Vestre
Utdanningsvalg for skoleåret 2015 –
ELEVPRESENTASJON 7. TRINN Rådgivere –Thomas Kvalvik og Siri Myhren Petersen Emne: Nye fag på 8. trinn.
Velkommen til ungdomsskolen! Velkommen til 137 elever ( og foresatte) fra Nesheim, Halsan og Frol… som blir 5 klasser på Levanger ungdomsskole 7. trinn.
VELKOMMEN TIL Foreldremøte 10. trinn Sakliste 1.Presentasjon og aktuell informasjonAlle 2.UtdanningsvalgJørn 3.Timeplan og arbeidsplanKim.
MOT v/Sandnessjøen videregående skole. Dette er MOT: MOT er en ideell organisasjon som har livet til ungdom i sentrum MOT bevisstgjør ungdom til å ta.
1 Muligheter og utfordringer som møter deg når du utdanner deg til helsefagarbeider.
Bygg- og Anleggsteknikk Liker du å arbeide med hendene? Har du lyst til å jobbe med noe interessant? Vil du ha muligheten til å kunne sette spor etter.
FORELDREMØTE 8. TRINN Rådgiver –Thomas Kvalvik & Siri Myhren Petersen Emne: Nye fag på 8. trinn.
Videregående skole? Gjeldende per Side 1.
FORELDREMØTE 10. TRINN Rådgiver Marianne Stray Aas.
TRØGSTAD UNGDOMSSKOLE. RÅDGIVERS/VEILEDERS OPPGAVER; Ansvar for faget utdanningsvalg Ansvar for kontakt med videregående skoler Ansvar for Åpen skole.
FORELDREMØTE 9. TRINN Rådgiver Marianne Stray Aas.
Rådgiver orienterer… 10. trinn høsten Hva er min jobb som rådgiver på 10. trinn?  Administrere og følge opp elevene i forbindelse med uke 43. 
FORELDREMØTE 9.TRINN YOU-RÅDGIVER: Kari-Anna Ronæs Rolland (9A,9B,9C,9D) Thomas Kvalvik (9D,9E,9F, 9G)
Velkommen til Tastarustå skole Foreldremøte nye 8.trinn Fellesskap, Aktivitet og Glede Rustå for livet.
UKE 4 PLAN FOR 1.KLASSE januar. MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag 1 Plan-Norsk Felles- samling 100- dagersfest ! 2 leggings - Norsk Gym 3 dag!Matte.
Informasjon fra rådgiver 8. trinn
Markedsføring.
Elevrådet presenterer spørsmål om læring
2016/2017 -hva skjer?.
Norsk skole.
1.mars 2018 Videregående skole.
Rådgiversamling 16. september 2016
Velkommen til foreldremøte høsten 2017
Faget Utdanningsvalg Jobbskyggedag
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
Spørsmål om læring i klasse på […] skole
FORELDREMØTE 10. TRINN 26. september 2017
Informasjon til foresatte
Roller og forventninger
Rådgiver Marianne Stray Aas
Samarbeid Forslag til spørsmål -Hva er samarbeid, og hva er vitsen?
Medfølelse Til dette temaet er noen av bildene ganske tøffe. Disse er samlet mot slutten. For de yngste elevene må en vurdere om det er lurt å hoppe over.
FORELDREMØTE 8. TRINN Rådgiver –Thomas Kvalvik Siri Myhren Petersen
Mobbing og psykisk helse (Ungdomstrinnet)
Fest & følelser Velkommen
Venner & valg Velkommen.
VELKOMMEN FORELDREMØTE LUNDEHAUGEN UNGDOMSSKOLE 9
Tips og triks Slide slettes!
Tips og triks Slide slettes!
Informasjon om videregående skole
Utskrift av presentasjonen:

Til elevene Hei! Du begynner nå på en prosess der du skal foreta et valg av utdanning som vil påvirke ditt fremtidige yrkesliv. Mulighetene er mange, og det er mange spørsmål å stille når du skal velge Hva slags mennesketype er du? Liker du å lese bøker? Er du en type som liker praktisk arbeid? Er du kreativ og liker å skape noe? Er du teoretisk og analytisk? Liker du å ha systemer og orden rundt deg? Når du skal velge veien videre etter 10. klasse er tiden inne til å tenke bare på deg selv og dine ønsker Hva slags arbeid tror du at du vil trives med? Hvor godt kjenner du til hvilke utdanningsprogrammer som kan føre til et yrke og karriere som du kan tenke deg?

På Yvalg-messen vil du se at alle utdanningsprogram er presentert som en «verden av muligheter» Hvert utdanningsprogram vil presentere yrker eller videre studiemuligheter Du vil møte unge mennesker som stolt forteller deg om sitt yrke og hvorfor de trives med akkurat sitt valg. Kanskje hjelper det deg til å gjøre ditt valg enklere Bruk tiden på messen godt. Snakk med de som står på stand om hvorfor du bør velge å utdanne deg til yrkene du tror kan være noe for deg Vi er her for å hjelpe deg et skritt videre på veien mot å velge et yrke

Hver skole har fått tildelt dag og klokkeslett for besøk. 9. trinn: 2 timer til å besøke de 13 «verdenene» Alle får et «klippekort» som også har en quiz med premiering klassevis Det er ingen kiosk åpen i Gimlehallen denne dagen

Hver skole har fått tildelt dag for besøk. 10. trinn: Messen er åpen mellom kl. 15 – 20 for elever og foresatte Vi forventer at du besøker minst 3 utdanningsprogram som kan være aktuelle for din søknad til videregående skoler Alle får et «klippekort» som også har en quiz med premiering klassevis. Det er ingen kiosk åpen i Gimlehallen denne dagen

Les mer på