Rusplan i videregående opplæring i Møre og Romsdal Et samarbeid mellom Kompetansesenter - Rus Midt-Norge og Møre og Romsdal fylkeskommune ved utdanningsavdelinga.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Foreldrenes betydning
Advertisements

NETTVERK MOT TVANGSEKTESKAP Hvorfor ? •Forpliktende samarbeid •Kompetanseheving •Oversikt over saker.
Deltasenteret Foto: Einar M. Aslaksen
Forberedende arbeid felles ruspolitisk handlingsplan Innherred samkommune FORPLIKTENDE SAMARBEID MELLOM KOMMUNENE LEVANGER OG VERDAL.
Rusforebyggende plan for Skogmo videregående skole
HAUGALANDSLØFTET samarbeid KORUS VEST, Stavanger
Unge & Rus eies og driftes av: KoRus-Nord Kompetansesenter rus, Nord-Norge Unge & Rus er utviklet i et samarbeid mellom KoRus-Nord Høgskolen i Bergen.
Ingen Tromsværing er så liten at ikke fylkesmannen ser han eller henne Fylkesmannen i Troms: SJUMILSSTEGET Bodø januar 2013.
Oppfølgingstjenesten Psykisk helse og rus
Tidlig inn- opplæringspakka Barn i rusfamilier Barn som bekymrer
Tverrfaglig samarbeid Skien kommune
Felles innsats mot mobbing
1 Eldre med skadelige rusmiddelvaner Hvilke utfordringer møter familie og hjelpetjeneste? Hva kan vi gjøre? Trondheim, 3. sept 2013, Ingjerd Woldstad rådgiver,
Drammen kommunes arbeid for å forebygge kjønnslemlestelse hos jenter
NNK- Rus. Skal være en praksisrettet veiledningstjeneste for planarbeid knyttet til rusforebyggende og rusbehandlingsrelatert arbeid i kommunene. Kommunetorget.no.
Skolebesøk februar 2008 Forskrift Retningslinjer for lokalt gitt eksamen i Oppland fylkeskommune Hjelpemidler ved lokalt gitt og sentralt gitt eksamen.
Sted/Dato endres i topp-/bunntekstPresentatør/Virksomhet endres i topp-/bunntekst PROSJEKTET: ”BARN I RUSFAMILIER”
Gjennomføring av prosjektet Unge & Rus ved Skjervøy ungdomsskole
Unge & Rus eies og driftes av: KoRus-Nord Kompetansesenter rus, Nord-Norge Unge & Rus er utviklet i et samarbeid mellom KoRus-Nord Høgskolen i Bergen.
”BARNAS PROBLEMER ER IKKE INNDELT I FAG- OMRÅDER, FORVALTNINGSNIVÅ ELLER I KONTORER. UTFORDRINGEN ER DERFOR Å SE HELE BARNET OG I TILLEGG Å FLYTTE KOMPETANSEN.
Gjennomføring i videregående opplæring – kort om status og utfordringer i Hamar kommune Paal Morken Andersen Avdelingssjef videregående opplæring Hedmark.
Vest-Agder fylkeskommune en drivkraft for utvikling Folkestyre – kompetanse - samarbeid.
Samling for systemansvarlige OTTO og VIGO 4. november 2014 Oslo
Utekontakten bydel Nordstrand
Sør-Odal kommune Prosjekt barn og unge
Om barne- og familievernet
Bakgrunn for skolehelserådet
Kulturstrategi for Oppland
Fagsamling Prosjekt barn og unge i Hedmark
Rådgiverkoordinatorforum i Bodø 27.januar 2015
Helhet og sammenheng - UiU skoleeierkonferanse
Samarbeidsrutiner vedrørende elever man er bekymret for.
Foreldresamarbeid Arbeidsseminar i Unge & Rus Tromsø 19. Mars 2013 Dosent Øystein Henriksen.
Å være i prosess Lier kommune Sandefjord
 Unge & Rus eies og driftes av KoRus-Nord Kompetansesenter rus, Nord-Norge  Unge & Rus er utviklet i et samarbeid mellom −KoRus-Nord −Høgskolen i Bergen.
Samarbeid om rusplanen opp mot kommune og spesialishelsetjeneste. Erfaringskonferanse om rusplanarbeidet Ålesund,10 februar 2016 v/ Jannie Rasmussen og.
Å SE OG KOMME I MØTE. Rusmidler Selv om bruk av rusmidler har mange gleder ved seg innebærer det også alltid en potensiell fare Alkohol er det mest dominerende.
Velkommen til informasjonsmøte for foreldre / foresatte til elever i Vg1 og Vg 2 4. september 2012.
 Utfordringer skoleåret 2014/ Flere elever enn tidligere allerede i systemet (BUP, psykisk helsesøster, UPA ) - Økende tendens med selvskading –
Med skolen som arena – hvordan forebygge mer systematisk? Kristin Andreassen Eide Rådgiver i bedre barnehage- og skolemiljø Vestby kommune
Lørenskog kommune PUBLISERT: OMRÅDE: TEMA: OPPVEKST OG UTDANNING Tverrfaglig samarbeid for barn og unge TVERRFAGLIGE MØTER 22. SEPTEMBER 2016 HEGE DYRLAND.
Folkehelse og rus Avdelingsdirektør Ole Trygve Stigen.
UNGE OG RUS - AUSK. ALTA UNGDOMSSKOLE Alta ungdomsskole har pr. dato ca. 475 elever og ca. 70 ansatte Skolen består av 17 klasser (inneværende år 6 klasser.
Arbeid med rusplan Fagerlia vgs. Visjon: Kunnskap, mangfold og trivsel Verdigrunnlag: Fagerlia videregående skole skal være en inkluderende skole, hvor.
februar-søkere med behov for spesialundervisning Utdanningsavdelingen
Regional plan for et helhetlig opplæringsløp Østlandssamarbeidet
Forebygging i skolen Tromsø 19. mars 2013 KoRus-Nord.
«Forsøk med NAV-veileder i videregående skole» er et samarbeidsprosjekt mellom Arbeids- og velferdsdirektoratet og Utdanningsdirektoratet. Forsøket finansieres.
Unge & Rus IVERKSETTING OG GJENNOMFØRING. Tiltaket Unge & Rus i Oslo – en prosessevaluering En studie av iverksetting og gjennomføring av Unge & Rus i.
Rusplanarbeidet ved Molde videregående skole. Organisering av planarbeidet Utgangspunkt: vi hadde arbeidet med tiltaksplan……… Arbeidsgruppe – ledet av.
RAMMEPLAN FOR SFO OVERORDNEDE MÅL Det overordnede målet for SFO er å sikre trygge og stimulerende oppvekstsvilkår i nær forståelse og samarbeid.
Inntak , fortrinn og individuell behandling
Taushetsplikten i tverrfaglig samarbeid – utfordringer og muligheter
Lars Sjøløkken, SLT-koordinator Strategi og samfunn
Rusarbeidet ved Atlanten vgs..
Rusarbeid ved Romsdal videregående skole
Hva driver barn og unge i Asker med? Hvordan har de det?
Alle skal med… Et 3 årig prosjekt i Hasvik kommune
Hvordan støtte kommunene med å få oversikt over folkehelsen – og kommer vi videre fra oversikt til handling? Sigri Spjelkavik – rådgivar folkehelse.
Utdanningssystemet sitt årshjul
Ved fylkeslege Petter Schou
Prosjekt tverrfaglig samarbeid barn/unge i Nordre Land kommune
RPHO regional plan for et helhetlig opplæringsløp
Leiar- og eigarmøte for PPT og vidaregåande opplæring 15. mai 2018
Խելացի ժամանց Կառուցողական խաղեր Ուղեղի ունակությունների բացահայտում Զարգացում.
Jeg vet Voldsforebyggende opplæring
Lage plan for observasjon Ta opp i avdelingsmøte
Jeg vet Voldsforebyggende opplæring
Voldsforebyggende opplæring
Voldsrisikovurdering Fra AVMAKT til HANDLEKRAFT
Utskrift av presentasjonen:

Rusplan i videregående opplæring i Møre og Romsdal Et samarbeid mellom Kompetansesenter - Rus Midt-Norge og Møre og Romsdal fylkeskommune ved utdanningsavdelinga.

Registrering av rusproblem 11 skoler har registrert elever med rusproblem ved sin skole de to siste årene. 14 skoler har ikke gjennomført spørreundersøkelse om elevenes rusvaner de to siste årene.

Hva gjør skolen når de er bekymret? 12 skoler har gode nok handlingsplaner for hva de skal gjøre ved bekymring om en elev misbruker rusmidler, men disse praktiseres forskjellig. Bare 6 skoler har et system som sikrer at handlingsplanen er kjent for både ansatte og alle elever og foresatte. 11 skoler trenger kunnskap for å oppdage og fange opp elever med rusmiddelproblem og kunnskap om å samarbeide med eleven og foresatte.

Samarbeid med hjelpetjenestene 15 skoler oppgir helsesøster og politiet, lege, PPT og tverrfaglig ressursteam i kommunen som samarbeidspartnere Svært få skoler viser til barnevernet og spesialisthelsetjenesten som samarbeidspartnere 9 skoler har nødvendig kunnskap om hjelpetjenestene gjennom sitt samarbeid med disse mens 8 skoler trenger mer kunnskap.

Samarbeid om forebygging 12 skoler har ikke noe samarbeid med ungdomskolene i sin kommune for å forebygge rusproblem 14 skoler trenger kunnskap om metoder i rusforebyggende arbeid

Vedtak og godkjent av utdanningsutvalget Fylkeskommunen formelt eier av rusplanen Legitimert gjennom rundskriv fra utdanningsdirektoratet om opplysningsplikt Del av i «Ny giv satsinga» i fylkeskommunen ligger ute på fylkesutdanninga si hjemmeside Vedtak om at planen skal legges ut på hjemmesidene til hver enkelt skole. Forankring

3. Vi lager handlingsplan  Hvilke mål skal vi oppnå gjennom tiltaket?  Hvilken fremdriftsplan skal vi ha?  Hvem må vi samarbeide med for å nå målene i tiltaket? 4. Vi styrker kompetansen  Hva slags kompetanse trenger vi for å nå målene i tiltaket?  Vi gjennomfører arbeidsseminar! 4. Vi styrker kompetansen  Hva slags kompetanse trenger vi for å nå målene i tiltaket?  Vi gjennomfører arbeidsseminar! 6. Vi evaluerer  Har vi nådd målene våre?  Hva har vi fått til?  Hva har vi ikke fått til?  Hva hjalp oss fremover?  Hva gjorde at vi strevde? 2. Vi prioriterer  Hvilke mål og tiltak skal vi prioritere å utvikle videre på vår skole?  Vi velger mål og tiltak i rusplanen! 5. Vi drifter  Er tiltaket forankret i planverk?  Hvem gjennomfører tiltaket?  Hvem har ansvar for drift av tiltaket? 1. Vi får oversikt  Hvordan er situasjonen på vår skole? (Ungdata)  Hvilke mål og tiltak har vi på rusarbeidet på vår skole?  Hvordan fungerer disse tiltakene?