Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Markedstrender Frie radikaler Oksidativt stress Antioksidanter Kosttilskudd.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Markedstrender Frie radikaler Oksidativt stress Antioksidanter Kosttilskudd."— Utskrift av presentasjonen:

1 Markedstrender Frie radikaler Oksidativt stress Antioksidanter Kosttilskudd

2 Eksterne faktorer kan ha negativ innflytelse på helsen… og det er ikke alltid vi kan kontrollere dem. Det kan være forurensning av luft, vann,...

3 Rundt 90 %* av innbyggerne i EU utsettes for luftforurensning fra industri, biler etc. på nivåer som regnes for å være skadelige av Verdens Helseorganisasjon (WHO). Eksempel: *http://www.eea.europa.eu/media/newsreleases/air-pollution-still-causing-harm

4 Sammenheng mellom utsatthet for frie radikaler og oksidativt stress

5 Hvordan oppstår det? Oksidativt stress

6 2. Enhet Skapes i kroppen gjennom spesifikke metabolske reaksjoner Skapes av miljøfaktorer: I kroppen finnes det frie radikaler Frie radikaler er molekyler som blir ustabile etter å ha mistet et elektron. For å gjenvinne stabiliteten reagerer molekylet raskt med andre forbindelser og prøver å fange det nødvendige elektronet. Molekylet som angripes mister et elektron, blir selv en fri radikal og tar dermed et elektron fra et nabomolekyl, noe som starter en kjedereaksjon.

7 Denne kjedereaksjonen er også kjent som oksidativt stress - oksidering av vev - noe som stresser relevante molekyler som DNA, proteiner og lipider. STRESS FRA FRIE RADIKALER FRIE RADIKALER STRESSER CELLENE

8 Substanser kalt antioksidanter kan brukes av kroppen til å nøytralisere frie radikaler og dermed stanse kjedereaksjonen. Antioksidanter som vitamin C og vitamin E interagerer med kaskaden av oksidering og bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress. ANTIOKSIDANTBESKYTTELSE ANTIOKSIDANTER BEKJEMPER FRIE RADIKALER

9 Viktigheten av grunnleggende ernæring som inneholder antioksidanter

10 Antioksidantmarkedet Ventes å øke raskt i årene fremover, globalt sett Økende forbrukerbevissthet om fordelene ved antioksidanter Etterspørselen etter antioksidanter forble høy gjennom den økonomiske krisen

11 Antioksidanter finnes i frukt og grønnsaker

12 Frukt og grønnsaker... Vitaminer, mineraler, fytonæringsstoffer, karotenoider, fibre, … Lavt kaloriinnhold Et praktisk og sunt mellommåltid

13 Alt begynner med et variert kosthold: Sunn kost, som sikrer at alle kravene til anbefalt ernæring oppfylles Visste du dette? Referanseinntaket (RI)* er det daglige inntaket av næringsstoffer som anses som tilstrekkelig til å møte behovene hos 97.5 % av sunne personer. Det gjelder alle livsfaser og begge kjønn. * European Commission – Health and Consumer Protection

14 Et sunt kosthold består av en god balanse mellom makro- og mikronæringsstoffer Karbohydrater, proteiner, lipider og vann Vitaminer og mineraler

15 Hvorfor er mikronæringsstoffer så viktige? ‘ Mikro’, eller liten, betyr at det er næringsstoffer vi trenger i små mengder Vitaminer som B1, B2, B3, B5, B6, B8 og B12 bidrar til normal forbrenning Mineraler som sink, magnesium og kalsium bidrar til å opprettholde normale knokler

16 Hvorfor er makronæringsstoffer så viktige? ‘ Makro’, eller stor, betyr at det er næringsstoffer vi trenger større mengder av Fett, karbohydrater, proteiner -> Gir oss energi og kalorier

17 Teori versus virkelighet

18 En rapport laget for Verdens Helseorganisasjon (WHO) viser en sammenheng mellom et tilstrekkelig inntak av frukt og grønt og helse *. *http://www.who.int/dietphysicalactivity/fruit/en/index2.html vs WHO anbefaler at vi inntar ≥400 gram frukt eller grønnsaker hver dag. Det tilsvarer 4 til 5 stykker frukt eller grønnsaker per dag. TEORIVIRKELIGHET En hektisk livsstil gjør inntaket lavere.

19 Gjennomsnittlig inntak av frukt og grønnsaker i europeiske land (gram/dag) ≥400 g/dag <400 g/dag

20 4 til 5 stykker frukt eller grønnsaker per dag – eller 400 gram frukt eller grønnsaker per dag I mer enn ½ av EU-landene er inntaket < 400 gram Anbefalt Faktisk I 1/3 av landene er inntaket < 300 gram/dag

21 Uregelmessige arbeidstider Hektisk livsstil Bekvemmelighetsfaktorer: Tilgjengeligheten av butikker og lettvint matlaging Hvorfor? - Mangel p å tid og kontroll

22 Hvorfor? - Tro Langt de fleste av EUs innbyggere tror at det de spiser er bra for helsen Langt de fleste av dem etterlever ikke WHOs anbefalinger

23 Oppbevaring og tilberedning av mat Noen tilberedningsmetoder medfører tap av vitaminer Intensivt jordbruk Kan senke næringsverdien Næringsstoffers biotilgjengelighet Enkelte sykdommer kan hindre opptakelse av visse næringsstoffer Endrede ernæringsmessige behov Som følge av stress, tretthet... Andre grunner?

24 Kosttilskudd bidrar til et sunt ernæringsmessig grunnlag

25 Markedet for vitamin- og kosttilskudd € 12,4 MILLIARDER € 9,3 MILLIARDER

26 Vi blir mer helsebevisste med alderen M å lgruppe: VOKSNE

27 Målgruppe: KVINNER Inntar større mengder frukt og grønnsaker enn menn Er opptatt av helserelaterte spørsmål Det er høyere sannsynlighet for at de kjøper og tilbereder mat Positiv innflytelse på partnerens inntak av frukt og grønnsaker; hyppighet, mengde og variasjon

28 Den positive effekten av direkte møter Når det gjelder endringer i voksnes inntak av frukt og grønnsaker, er den beste strategien en som inkluderer møter ansikt til ansikt Etablering av støttestrukturer vil opprettholde innsatsen på lang sikt

29 Pharmanex ® ' løsning

30 LifePak ® + En blanding av velkjente fytonæringsstoffer, vitaminer og mineraler Rik på vitamin C Inneholder biotin, kobber og kalsium Retter seg mot 9 viktige, fysiologiske funksjoner i kroppen

31 Jvi ® – Joie de Vivre En drikk laget av: - ni forskjellige frukter og grønnsaker som er velkjente i Europa - tre sjeldne, eksotiske frukter Rik på vitamin C som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress

32 TAKK


Laste ned ppt "Markedstrender Frie radikaler Oksidativt stress Antioksidanter Kosttilskudd."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google