Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Karriereveiledning for elever på 3.påbygg Et samarbeidsprosjekt mellom Bjertnes videregående skole og Veiledningssenteret Romerike Guri Mæhlum, Toril Storholt.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Karriereveiledning for elever på 3.påbygg Et samarbeidsprosjekt mellom Bjertnes videregående skole og Veiledningssenteret Romerike Guri Mæhlum, Toril Storholt."— Utskrift av presentasjonen:

1 Karriereveiledning for elever på 3.påbygg Et samarbeidsprosjekt mellom Bjertnes videregående skole og Veiledningssenteret Romerike Guri Mæhlum, Toril Storholt og Claudine Nadau Semb 19.mars 2015

2 Hva vil du - hvor vil du?

3 Målet med prosjektet Ved å styrke karriereferdigheter/ karrierelæring, er målet at elevene motiveres til å fullføre og bestå opplæringen… Og ikke minst komme seg videre inn og gjennom høyere utdanning eller arbeidslivet.

4 Delmål for prosjektet Vi ønsker å styrke elevenes karriereferdigheter / Career Management Skills - CMS: Elevene lærer metodikk for å bli bedre kjent med seg selv De lærer hvordan de skal orientere seg og bli bedre kjent med utdannings- og arbeidsmulighetene (interesseutforskning) De lærer hvordan de kan håndtere overganger De lærer å ta valg

5

6 Structured Career Interview - SCI

7 Work Interest Explorer - WIE

8 Elevenes tilbakemeldinger Hva likte du? –At vi fikk jobbe selvstendig –Fikk vite om utvekslingsår i studiene –Det som ble sagt om samordna opptak Hva har du lært? –Jeg har lært at det finnes flere veier innenfor et yrke/studium –Om søkeprosessen –Innsikt i hva jeg burde fokusere på Hva ønsker du å vite mer om? –Om de forskjellige skolene –Om bomuligheter –Føler at jeg vet det jeg trenger

9 Våre erfaringer Evaluering av karriereverktøy: SCI og Wie – fordeler og ulemper Viktig at elevene deltar på de sju karrieredagene for å få mest utbytte av prosjektet Elevenes behov for karriereinformasjon – balansegang mellom det å gi informasjon og la dem utforske mulighetene selv

10 Våre erfaringer Vi utfordret elevene på ulike plan: Hvem er jeg? Hvordan ønsker jeg at mitt liv skal være? Hva skal jeg prioritere på kort og lang sikt? Hvilken informasjon trenger jeg for å gå videre? Hva kan jeg gjøre for å oppnå det jeg ønsker? Har vi klart å formidle det vi vil?

11 Veien videre Evaluering i juni med hele gruppa. Vi følger opp elevene til høsten for å høre om hva de gjør/har hatt nytte av prosjektet. Vi ønsker å prøve opplegget ett år til Vi kan formidle erfaringene våre, eventuelt veilede, tilby kurs og annet etter rådgivernes behov.


Laste ned ppt "Karriereveiledning for elever på 3.påbygg Et samarbeidsprosjekt mellom Bjertnes videregående skole og Veiledningssenteret Romerike Guri Mæhlum, Toril Storholt."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google