Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Karrieresenteret er en del av Studentsamskipnaden I Bergen Gro Dyrhaug Karriereveileder Karriereveiledning.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Karrieresenteret er en del av Studentsamskipnaden I Bergen Gro Dyrhaug Karriereveileder Karriereveiledning."— Utskrift av presentasjonen:

1 Karrieresenteret er en del av Studentsamskipnaden I Bergen Gro Dyrhaug Karriereveileder Karriereveiledning

2 Karrieresenteret er en del av Studentsamskipnaden I Bergen Individuell karriereveiledning Drop in: CV/søknad/kjappe spørsmål Jobbsøkerkurs Intervjutreningskurs Spesialkurs på fag/fakulteter Hvor er vi og hva gjør vi?

3 Karrieresenteret er en del av Studentsamskipnaden I Bergen Mer om vårt tilbud Trainee Vest Kandidatundersøkelsen

4 Karrieresenteret er en del av Studentsamskipnaden I Bergen Karrieresenterets hverdag 3 (4) veiledere tilbyr 16 veiledningstimer per uke: FULLT Veiledningen varer 45 min Som oftest kommer studenten bare en gang

5 Karrieresenteret er en del av Studentsamskipnaden I Bergen Hvilke studenter kommer til oss? Studenten som er nesten ferdig og som lurer på hvilke jobber hun kan søke. Studenten som vet hvor hun skal og vil vite hvordan hun kommer hun dit. Den ferske studenten som er i villrede om det meste. Ofte begynt rett etter videregående.

6 Karrieresenteret er en del av Studentsamskipnaden I Bergen Hvor stor andel ferske studenter?

7 Karrieresenteret er en del av Studentsamskipnaden I Bergen Hva vil de ferske studentene snakke om? «Studiet er ikke slik jeg trodde» «Studiet er så teoretisk» «Usikker på om jeg har valgt riktig» «Hvilke jobbmuligheter gir min utdanning?» «Ønsker egentlig å gjøre noe kreativt, men føler jeg MÅ ta høyere utdanning» «Årsstudie i psykologi først – hva så?» Osv…..

8 Karrieresenteret er en del av Studentsamskipnaden I Bergen Utgangspunktet for våre veiledninger Studenten har ansvar for eget liv og egne valg Fokus på muligheter - hos studenten og ute i verden Formidle en optimistisk holdning: vi skal sette et spett i ryggen på dem!

9 Karrieresenteret er en del av Studentsamskipnaden I Bergen Samtalens fire faser Introduksjonsfase: Fortelle om rammene rundt veiledningen, sjekke forventninger. Kartleggingsfase: –Studenten gir info om bakgrunn, interesser, egenskaper, valg de har tatt, studie…… –Problemavklaring: Hva vil studenten? Idéfase: Muligheter, ønsker, drømmer - hva må til for å komme dit? Avslutningsfase: Oppsummering, veien videre

10 Karrieresenteret er en del av Studentsamskipnaden I Bergen Studentene må kartlegge seg selv!

11 Karrieresenteret er en del av Studentsamskipnaden I Bergen KOMPETANSEPYRAMIDEN Spiss kompetanse Fagkunnskap Generell akademisk kompetanse Erfaring /praksis Personlighet Kompetanse- pyramiden

12 Karrieresenteret er en del av Studentsamskipnaden I Bergen «Jeg vil jobbe med mennesker!» «Jeg vil i alle fall ikke sitte på et kontor…..» Snakke Lede Pleie Undervise Hjelpe Skrive Selge Etterforske Veilede

13 Karrieresenteret er en del av Studentsamskipnaden I Bergen Hva vet de – hvor henter de informasjon? Forbausende mange vet forbausende lite før de kommer på veiledning –Har ikke søkt informasjon på nettet –Vet lite om arbeidsmarkedet Studenten er frustrert fordi: –Det er for mange valg og for mye informasjon –Finnes ingen ”oppskrift” på hva de skal velge –”Hvor er oversikten over jobbene for cellebiologer?” ”En mur av muligheter!”

14 Karrieresenteret er en del av Studentsamskipnaden I Bergen Luck is no accident - John Krumboltz PhD Counseling & Educational Psychology - Guru innen karriereveiledning Målet med karriereveiledning er ikke å gjøre et karrierevalg, det er å hjelpe studenten til å ta valg som gir dem meningsfulle liv. Hvordan kan vi planlegge å nå et mål vi ennå ikke vet hva er?

15 Karrieresenteret er en del av Studentsamskipnaden I Bergen Krumboltz i praksis Studentene trenger ikke å lage en karriereplan, de trenger å utforske livet og få “godkjenning” til å gjøre feil. Openminded (positivt) versus ubestemt/forvirret (negativt) Oppmuntre til: -Nysgjerrighet -Utholdenhet -Optimisme -Fleksibilitet -Mot til å ta sjanser

16 Karrieresenteret er en del av Studentsamskipnaden I Bergen Som statsministeren sa når han besøkte Studentsenteret i forrige uke: Det finnes alltid en alternativ karrierevei!

17 Karrieresenteret er en del av Studentsamskipnaden I Bergen Tlf. 55545290 Studentsenteret – Parkveien 1 www.sib.no/karriere Følg oss på og


Laste ned ppt "Karrieresenteret er en del av Studentsamskipnaden I Bergen Gro Dyrhaug Karriereveileder Karriereveiledning."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google