Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Er det nokke da? Brit Steinnes Krøvel

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Er det nokke da? Brit Steinnes Krøvel"— Utskrift av presentasjonen:

1 Er det nokke da? Brit Steinnes Krøvel
Skype i sykehjem? Er det nokke da? Brit Steinnes Krøvel Dobbel tittel: Det er vel ikke vanskelig? Er Skype noe for eldre?

2 Hensikt? Skype i sykehjem: som kommunikasjon mellom beboer i sykehjem og pårørende. Prøve ut VKT og nettbrett, (høretelefoner, stativ) Økt aktivitet Økt samarbeid pårørende Kompetanseutveksling ALV Møre, Master «Beboer og pårørende i møte med en felles læringsarena»

3 ENKELT? valgte nyeste sykehjem-alt skulle ligge til rette.

4 Men Utfordringer r Ikke internett på beboerne sine rom- kun i fellesareal Energiøkonomisk bygg med TYKKE vegger-krever flere trådløse routere Motorikken mer utfordring enn teknologi De ansatte: er det vårt ansvar å legge til rette for dette? Motstand( men dette varte ikke lenge)

5 Individuell tilpasning ut i fra behov assistanse
Helt selvhjulpen Må ha noe hjelp Må ha hjelp til alt Dette behøver ikke påvirke gleden av å Skype. Større brukergrensesnitt enn på telefon Viktig aktivitet i samhandling med pårørende Kan generere oppgaver for personalet

6 Men nå! NÅ FUNGERER DET HEILT TOPP –god samhandling og god LÆRING for alle fagområder Mange rørende historier, men det må planlegges På en avdeling på 10, mener en at 8 har utbytte, men ingen klarer det uten assistanse Motorikk er like utfordrende som teknologi.

7 Erfaringer En privat aktivitet
Varsom og naturlig tilnærming, god kjennskap til beboer og familie, men mulig informasjon på innflyttingssamtaler, at en har muligheten « Å Skype er en privat sak og ikke nødvendigvis et privat anliggende, men alle sykehjem bør ha godt tråløst nettverk. Trådløst nettverk er like naturlig som strøm»

8 Erfaringer Starter kanskje med å øve seg ved å Skype med naboavdelingen Mest aktuelt med familien langt borte? Ja, men ikke nødvendigvis Mest aktuelt for de som har god kognitiv kapasitet? Faktisk nei.

9 Erfaringer «Skype kan hjelpe oss til å holde kontakten» Beholde familierelasjoner og rollen som familiemedlem Kan hjelpe på språkbarrierer, «vi kan snakke uten å snakke.» Godt å kunne dele også synsinntrykk med nær familie….. « ikke bare jeg som sier at mor / far skranter»

10 Erfaringer Viktig med personalet som pådrivere og at de kan se dette som en naturlig aktivitet Personalet: Det anbefales på det sterkeste Det skulle vært nettbrett , trådløst nettverk evt hørselshjelpemiddel på alle beboerrom som standard. Vi benytter nettbrett og internett også til å lese aviser, lytte til gamle sanger/salmer, filmer som ligger på Youtube. Dette er viktige aktiviteter for svært mange i sykehjem også i dag, og for fremtiden vil det være en selvfølge. Det handler om tilgang til samfunnet.


Laste ned ppt "Er det nokke da? Brit Steinnes Krøvel"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google