Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

De dårige følelsene. Veiene ut..

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "De dårige følelsene. Veiene ut.."— Utskrift av presentasjonen:

1 De dårige følelsene. Veiene ut.

2 Overview Alt kan virke mørkt og håpløst Når det er trist noen ganger.

3 I det mørke rommet. Alle blir lei seg fra tid til annen. Det er helt I orden. Det kan være at vi har mistet noe, eller noen har vært slemme. Da kan det være fint å ha noen å snakke med. Snakke om hvordan man føler inni seg.

4 Vi er alle forskjellige
Vi har alle forskjellige foreldre og bakgrunn. Alikavel er vi alle like mye verdt.

5 Vi trenger en dør ut av det mørke rommet.
Når vi er lei oss lenge, føles det nesten som om vi sitter I et mørkt rom. Alene, dersom vi ikke har noen andre å snakke med det om.

6 Skummelt Som regel tør vi ikke snakke om hvordan vi føler og tenker innerst inne. Det kan virke farlig skummelt. Man kan bli nervøs og velger heller å gjøre noe annet for å glemme den dårlige følelsen.

7 Spis noe godt døren En dør ut av det mørke rommet kan være å spise noe godt, kanskje en kake. Noen gir oss kake vær gang vi er lei oss, uten å snakke med oss om hvordan vi har det, slik at vi skal glemme at vi er triste.

8 Men dette er ikke alltid den rette døren.
Når vi blir store husker vi kanskje bare denne døren ut av mørket. Vi blir derfor tjukke av å spise så mye kake. Og hvor tjukkere vi blir, desto tristere blir vi.

9 Også voksne kan føle seg triste av og til.
De må også finne veien ut av mørket noen ganger. Det kan være like vanskelig for dem. Da velger de som regel den døren de kjenner best. Heller ikke alltid den riktige.

10 Dette var en gal dør. Det hjalp kanskje til å glemme de dårlige følelsene. Men da man våkner er de tilbake igjen. bilde av rus, alkohol, sovende person,

11 Noen vil ikke åpne den riktige døren.
De er redde for at noen skal se at de er redde. Kanskje er de er flaue for at noen skal se at de er lei seg. Det skjer fordi I gamle dager var det sett på som en svakhet å være lei seg å snakke om følelser.

12 Hvis vi er I mørket lenge.
Hvis man ikke finner den riktige veien ut av mørket, kan det være fordi at vi har vært der for lenge. Den riktige veien blir borte når det er helt mørkt. Vi er nesten som en blinde.

13 Da kan en stor dør bli synelig.
På denne står det selvmord. Går man ut denne kommer man desverre ikke tilbake igjen.

14 Dette var en feil dør. Da har man hatt det så vanskelig at man gir opp alt annet.

15 Hva er den riktige døren?
Det er riktig å ikke flykte fra de dårlige følelsene. Isteden for å prøve forskjellige dører ut av mørket, kan vi spørre noen som vet den riktige veien ut. Noen som vil høre på oss, og forstår oss.

16 Barnas kontakt telefon.
Kanskje kan mamma eller pappa lytte til oss. Dersom de ikke forstår oss kan vi prøve ringe barnas kontakt telefon. Vi trenger ikke si hva vi heter, bare si at vi føler oss triste.

17 Hjelp. Da kan de sette inn et vindu eller litt lys I det mørke rommet. Dette vil lyse opp mørket. Dette er den riktige måten å behandle følelsene våre.

18 Nå kan vi se alt mye klarere..
Med hjelp til å se I mørket, oppdager vi andre, bedre veier ut.

19 Neste gang det blir mørkt.
Husker du hva du kan gjøre? Det kan være veldig skummelt første gangen å snakke åpent. Men neste gang er det lysere å ikke så skummelt.

20 Har du noen gang vært trist?
Hva gjorde du da?


Laste ned ppt "De dårige følelsene. Veiene ut.."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google