Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Studentlivs lederkurs - Modul 3 Organisasjonskultur 1 Organisasjonskultur.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Studentlivs lederkurs - Modul 3 Organisasjonskultur 1 Organisasjonskultur."— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Studentlivs lederkurs - Modul 3 Organisasjonskultur 1 Organisasjonskultur

3 Studentlivs lederkurs - Modul 3 Organisasjonskultur 2 Populærdefinisjon ”Organisasjonskultur er den måten vi gjør tingene på her hos oss ”

4 Studentlivs lederkurs - Modul 3 Organisasjonskultur3 Scheins definisjon av organisasjonskultur ” … et mønster av grunnleggende antagelser - oppfunnet, oppdaget eller utviklet av en gitt gruppe etter hvert som den lærer å mestre sine utfordringer med ekstern tilpasning og intern integrasjon – som har fungert tilstrekkelig bra til at det blir betraktet som sant, og som derfor læres bort til nye medlemmer som den riktige måten å oppfatte på, tenke på og føle på i forhold til disse utfordringene. ”

5 Studentlivs lederkurs - Modul 3 Organisasjonskultur4 Hva innebærer Scheins definisjon? 1.Felles grunnleggende antagelser 2.Læring og utvikling av kulturen 3.Medlemmene i gruppen må oppfatte den som riktig 4.Kulturen læres videre til nye medlemmer

6 Studentlivs lederkurs - Modul 3 Organisasjonskultur5 Organisasjonskultur i studentforeninger Har du et eksempel på en felles antagelse i din forening? Har du et eksempel på hvordan kulturen har utviklet seg? Evt. blitt bevart? Er det enighet om kulturen i din forening? Hvordan blir medlemmene sosialisert inn i foreningens kultur?

7 Studentlivs lederkurs - Modul 3 Organisasjonskultur6 Ledelse skjer alltid innenfor en kultur Ledelse er en aktivitet som påvirker organisasjonskulturen Ledelse utøves ikke fra et nullpunkt Ledelse påvirkes av den eksisterende kulturen i organisasjonen

8 Studentlivs lederkurs - Modul 3 Organisasjonskultur7 Diskusjon Hva i kulturen påvirker din måte å utøve ledelse på?

9 Studentlivs lederkurs - Modul 3 Organisasjonskultur8 Hva er ledelsens ansvar? Å utvikle en god organisasjonskultur? Å påvirke, eventuelt endre, foreningens kultur? Kontrollere kulturens utvikling?

10 Studentlivs lederkurs - Modul 3 Organisasjonskultur9 Hva er verdt å endre? Endring handler om utvikling; å utvikle kulturen til noe bedre.

11 Studentlivs lederkurs - Modul 3 Organisasjonskultur10 Hva er verdt å endre? Negative holdninger til foreningsarbeidet Farlig argumentasjon Mangel på kreativitet Klikker og subkulturer Kommunikasjon som kan feiltolkes

12 Studentlivs lederkurs - Modul 3 Organisasjonskultur11 Gruppeoppgave Les historien om forening X. Bruk det dere nå har arbeidet med i modul 3 til å: 1.Kartlegge kulturen til forening x 2.Arbeide frem et forslag til endring/forbedring av kulturen


Laste ned ppt "Studentlivs lederkurs - Modul 3 Organisasjonskultur 1 Organisasjonskultur."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google