Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

SMS – System for Byggmakker Lade Gruppe 31E Av Olaf R.A. Nykrem & Audun Håberg.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "SMS – System for Byggmakker Lade Gruppe 31E Av Olaf R.A. Nykrem & Audun Håberg."— Utskrift av presentasjonen:

1 SMS – System for Byggmakker Lade Gruppe 31E Av Olaf R.A. Nykrem & Audun Håberg.

2 Byggmakker Lade BYGGMAKKER er Norges største og eneste landsdekkende byggevarekjede. De har ca. 130 utsalgssteder over hele landet og selger til både forbrukermarkedet og proffmarkedet. I 2005 omsatte de for ca. 7 milliarder kroner. Byggmakker Lade er en av 2 Byggmakker butikker i Trondheimsområdet.

3 Problemstilling De ansatte bruker mye tid og ressurser på å ringe kunder hver eneste dag. Det passer ikke alltid for kunder å bli oppringt. Ansvarlig på varemottak må svare på spm. som han ikke skal bruke tid på.

4 Hvorfor denne oppgaven? Relevant til mange av de fag vi har hatt i studieretningen. Interessant tema som vi synes er spennende og utfordrende. Utvikling av web-applikasjoner er en etterspurt kvalifikasjon på jobbmarkedet. Oppgaven var stor og omfattende, men ikke uoverkommelig.

5 Oppgaven Et enkelt og brukervennlig system for å sende SMS til kunder fra datamaskiner på Byggmakker Lade. Skal erstatte de gamle rutinene med å ringe opp hver kunde når en bestillingsvare er kommet på lager, og la de ansatte kunne gi enkle tilbakemeldinger til kunder.

6 Tjenerløsning Web-tjener med Apache, PHP og MySQL. Bare Open Source programvare. Høy sikkerhet med brannmur og SSL. Gode oppdateringsrutiner. Gode backuprutiner.

7 Grunnleggende om programmet Muligheter for å sende SMS til et hvilket som helst mobilnummer i Norge. Telenor som gateway mot mobilnettet. Tilgangskontroll ved hjelp av innlogging. To grupper av rettigheter; Administrator og Bruker. Lagring av meldingsmaler og signatur. Meldingslogg og statistikk.

8 Innlogging Innloggingsbildet som dukker opp i nettleseren ved inntasting av adressen til web-tjeneren. Brukere får brukernavn og passord tilsendt på SMS og e-post.

9 Hovedbildet Fra denne siden sender man SMS. Menyen til venstre lar man navigere mellom de forskjellige funksjonene i systemet.

10 Signatur Ligger fra før en standardsignatur. Kan forandres av brukerne. Kommer opp i meldingsteksten på ”Send SMS” siden når brukeren trykker på legg til signatur.

11 Fraser (maler) Maler for meldinger som bli sendt ofte. Hver bruker kan lage uendelig med egne maler og sette en mal som standard.

12 Meldingslogg Full historikk på alle sendte meldinger. Mulighet for å søke ved hjelp av filteret. Enkel statistikk på antall sendte meldinger.

13 Administrative oppgaver Brukere Endre Legg til Slett Send passord Meldingslogg Avdelinger Legg til Endre Statistikk Totalt Brukere System Innstillinger Tilkobling Som administrator får du et ekstra menyvalg med disse underpunktene:

14 Systemet i drift Systemet er i full drift. Varemottaket er blitt avhengig av tjenesten og alle brukere er fornøyd. Designet av systemet gjør at det er enkelt å administrere og oppdatere.


Laste ned ppt "SMS – System for Byggmakker Lade Gruppe 31E Av Olaf R.A. Nykrem & Audun Håberg."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google