Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Ebus Management Center En liten bruksanvisning for de enkleste funksjonene.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Ebus Management Center En liten bruksanvisning for de enkleste funksjonene."— Utskrift av presentasjonen:

1 Ebus Management Center En liten bruksanvisning for de enkleste funksjonene.

2 Innlogging Logg inn med brukernavn og passord. Legg merke til adressen som må være: bestilling.bybilen.no:2996 For testdatabasen: Test/testbruker

3 En vanlig bestilling Menyen ”Bestilling” inneholder de mest brukte funksjonene. Ved å velge ”bestilling” i denne menyen kommer vi inn på bestillingssiden for å bestille biler for deg selv eller brukere som ringer inn.

4 Bestillingssiden Her må vi alltid ha medlemsnummeret Når man trykker ”hente medlemsdata” kommer det mer informasjon om brukeren/kunden opp. Ved å trykke på ”oppdater” knappen nederst til høyre ser vi registrerte bestillinger i dette øyeblikket Ved å trykke ”vis medlemsdata” kommer vi inn på kundedata-siden vi skal se på senere Trykk på ”Logginn medlem” for å starte en bestilling/booking av bil.

5 Bestille bil Vi kommer inn på en side hvor man kan forandre på nåværende bestillinger til brukeren eller bestille ny bil ”Endre slutt” gjør at du kommer inn på en side for å for eksempel forlenge en bestilling brukeren allerede har ”Avslutte nå” er hvis for eksempel brukeren sier at han ikke trenger bilen lenger og vil avslutte bestillingen nå. På ”fremtidige bestillinger” kan vi gjøre akkurat det samme med bestillinger som er i fremtiden, dvs IKKE bestillingen som brukeren har akkurat nå når han kjører. Med andre ord, man kan forandre en bestilling en bruker har bestilt for i morgen. ”Ny bestilling” sender oss videre for bestilling av bil

6 Ny bestilling Denne siden gir oss mulighet å velge hvilken stasjon og bil brukeren ønsker. Et tips er å taste inn ønsket tidsperiode først (”fra” og ”til” nederst på siden) for så å se hvilke biler som er ledig i den perioden. Grønn linje betyr at bilen er ledig og kan bestilles Blå linje er en ANNEN person sin bestilling Rød linje viser at vi IKKE kan bestille bilen i valgt periode nettopp fordi en annen person har bestilt den langt over vår periode. Når vi har grønn linje, er det bare å trykke på ”bestill”. Men kunden har ikke bestilt bilen enda…vi må bekrefte den!

7 Bekrefte bestilling Bestillingen er ikke ferdig før vi bekrefter den. Det er samme hvilken av de tre ”bekreft” knappene vi bruker. Forskjellen er bare hva du ønsker å gjøre videre, bestille flere biler på denne brukeren, eller rett og slett gå ut av bestillingssiden. Vi får opp en veldig fin oversikt helt øverst over hva som er bestilt, når, hvor og for hvor lenge

8 Vis bestillinger En annen side som benyttes ofte er ”Vis bestillinger”. Dette er for å få en oversikt over alle bestillingene i en valgt periode. Tips: for å se alle bestillingene akkurat nå, trykk på begge ”nå”. Man kan legge inn brukernavn, bilnummer og/eller velge alle eller en organisasjon ”Delvis”-knappen vil få frem bestillinger som også har en start eller slutt før eller etter valgte periode, men som ”berører” valgte periode. Tar man den bort får man kun bestillinger som har start og slutt innenfor valgte periode

9 Kundedata For å se nærmere på detaljerte kundedata (eller registrere ny bruker), må vi velge for hvilken organisasjon det gjelder. I ”basisdata” benytter man ”Kundedata” for å komme inn på en detaljert oversikt over brukeren. Som nevnt tidligere er det DELER av denne siden man kommer til dersom man valgte ”vis kundedata” på innloggingssiden.

10 Kundedata del 2 Man må velge ”Kunde” helt øverst. Her kan man klikke på de forskjellige fanene for å se på informasjonen. På kommunikasjon kan man for eksempel forandre på tlf-nummeret til kunden dersom han har fått nytt. Husk å trykk ”Endre” nederst.

11 Kundedata del 3 Ikke så mye brukt, men her kan man søke på navn og få opp brukernummeret dersom brukeren ikke husker det. Helt nederst kan man forandre på innloggingsdata til valgte kunde, men det beste er å la den stå som den er.


Laste ned ppt "Ebus Management Center En liten bruksanvisning for de enkleste funksjonene."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google