Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

NBU ® Utdanningsvalg Norges befolkningsundersøkelse vår 2014 Manpower.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "NBU ® Utdanningsvalg Norges befolkningsundersøkelse vår 2014 Manpower."— Utskrift av presentasjonen:

1 NBU ® Utdanningsvalg Norges befolkningsundersøkelse vår 2014 Manpower

2 INNSIKT SOM BRINGER DEG VIDERE Utdanning I hvilken grad er du enig eller uenig i følgende påstander? (n=1708 – de som har mer enn grunnskole) Utdanningsvalg 77 prosent er helt eller delvis enig i at interesse for emnet var viktig da de valgte utdanning. Fagretninger som medisin, humaniora/samf.fag/jus, ingeniør/IT/realfag og pedagogikk er i noe større grad enig enn de som har studert administrasjon og ledelse. Ansatte i offentlig sektor er i noe større grad enig enn ansatte i privat sektor. 73 prosent opplever utdanningen som relevant for arbeidet. Det oppleves i minst grad av de som har studert humaniora/samf.fag/jus og administrasjon/ledelse og blant ansatte i privat sektor. 70 prosent er fornøyd med utdanningsvalget. På dette spørsmålet er det ikke store forskjeller mellom ulike fagretninger. 69 prosent er enig i at utdanningsvalget var gjennomtenkt. Lærere er de som i størst grad er enig i denne påstanden. 64 prosent er enig i at framtidige arbeidsutsikter var viktig for utdanningsvalget. Lærere, sykepleiere og økonomer er i stør grad enig i dette.

3 INNSIKT SOM BRINGER DEG VIDERE Utdanning Hva har du primært fått ut av utdanningen? (n=1708 – de som har mer enn grunnskole) Velg maks 3 alternativ Nytte av utdanningen Faktakunnskap I størst grad er det en opplevelse av at utdanningen har gitt faktakunnskap om fagfeltet. Personlige nettverk og sosialt liv blir i liten grad trukket fram som hva man primært har fått ut av utdanningen.

4 INNSIKT SOM BRINGER DEG VIDERE Utdanning Ville du valgt samme utdanning i dag? (n=1708 – de som har mer enn grunnskole) Utdanningsvalg Valgt det samme 44 prosent av de som har mer enn grunnskole ville valgt samme utdanning i dag. Det er små forskjeller når det gjelder hvilket fag man har studert og synet på om man ville valgt det samme igjen. Den eneste fagretningen som skiller seg ut er admin/ledelse, der andelen som ville valgt det samme igjen er lavere enn i andre faggrupper. Menn svarer ja i noe større grad enn kvinner og de under 30 svarer ja i større grad enn de over 30. Det klareste skille er imidlertid relatert til lengden på utdannelsen, der de som har lengst utdannelse i størst grad ville valgt samme utdanning igjen.

5 INNSIKT SOM BRINGER DEG VIDERE Bakgrunn OppdragsgiverManpower KontaktpersonSven Fossum HensiktBefolkningsundersøkelse om syn på arbeidsliv MetodeWebundersøkelse MålgruppeNorges befolkning 15 år og eldre Antall intervju1900 GjennomføringMars/april 2014 Ansvarlig hos OpinionReidar Dischler, tlf: 994 89 217 rd@opinion.no


Laste ned ppt "NBU ® Utdanningsvalg Norges befolkningsundersøkelse vår 2014 Manpower."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google