Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

LISBET BERGEN KUL på Kringlebotn

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "LISBET BERGEN KUL på Kringlebotn"— Utskrift av presentasjonen:

1 LISBET BERGEN KUL på Kringlebotn
Læring med IKT i skole og bibliotek HiB. HiO. UiO

2 Ulikt fokus Jostein: Fokus på læringsressursen og tilgang til teknologi (Norskverkstedet, lenkesamling m.m ). Hvordan fungerer de, hva kan endres? Integrering av barns ideer og tanker i læringsressursen. Ture: Fokus på nettressursen, tilrettelegging for læring i skolen? Ida: Fokus på enkelteleven i skolekonteksten. Hvordan blir mening mottatt, fortolket og produsert når elever gjør erfaringer med web-baserte læringsressurser. Hva fremmer og hva hindrer interaksjon, læring og holdning til undervisning? Arild Wærness (video-opptak)

3 Fellesfokus / kontekst og rammer for undervisningen: Fysiske rammer for data i skolen PCer på datarom, i klasserom, nærhet til annen aktivitet m.m.?

4 Fellesfokus / rammer: Nye læreplaner, utfordringer.
Lærer elevene grunnleggende ferdigheter med bruke av data? Hvordan lærer de med data? Uttrykke seg muntlig Lese Uttrykke seg skriftlig Regne Bruke digitale verktøy

5 Delta og observere lærernes planlegging Møter med skoleleder
Fellesfokus: Hvordan undervisningen organiseres, lærernes praksis og perspektiver, skoleledernes syn på lærerrollen, foreldres holdninger m.m. Intervju med lærere Delta og observere lærernes planlegging Møter med skoleleder Presentasjoner på foreldremøter Spørsmål til elevene om PC bruk hjemme

6 Metode Hvor, når, med hvem? Hva ser vi etter. Hvordan samler vi data?
Hvordan bearbeider vi data?

7 Datainnsamling? Media- etnografisk metode : Kunnskapsinteresse: Både mennesket og media.
Prosessuelle studier, hvordan skape mening? Symbolske prosesser. Sosiale situasjoner. Holistisk tilnærming Uttrykksformer Observere/notere, intervju/spørsmål, video/analyse, utskrift av tekster/analyse. Sammenstille disse.

8 Forskerrollen: Instruerer, observerer, filmer, noterer, prater med, hjelpe……..

9 Medieverktøy Norskverkstedet Egypt Fotokurs Møte med mennesker
Myter og magi Lenkesamling Tema Norge-100år Spørsmål: Innhold og organisering /navigasjon. Hvordan introduseres temaene, instruksjonsark, muntlig veiledning, frihetsgrader og lignende.

10 Eks. Fotokurs på norskverkstedet
Instruksjonsark / jobbet to og to. Veiledening fra voksne Elevprodukter lagt på nettsiden Elevene svarer på spørsmål Hva lærte elevene?

11 Hva lærer elevene ved bruk av data?
FOTOKURS Hva lærte du? At vi skulle holde kamera nærmere enn en halv meter foran tingen vi fotograferer og vi må ikke riste på kamera. Jeg lærte at ingenting måtte røre seg bak bildet når jeg skulle ta bilde. Også jeg lærte at det ikke måtte bli for rotete bak bildet også masse annet. Vi må ikke langt ifra når vi tar bilder. Jeg lærte ingenting. Jeg lærte at bildene ikke ble gode hvis man sto for nært det man skulle ta bilde av. At vi må ha avstand. Jeg lærte å ta fine bilder. Jeg lærte mye om nærbilder og litt om hvordan vi skal ta bilder (eks. ute på jordet og ikke i bur). Jeg lærte at bare en liten bil kunne være i veien for motivet. Jeg har lært å bli en nesten-nesten god fotograf.

12 Eksempel: Elevsvar. Om oppgaven, om forhold til hjemmesfæren.
Hva synes du om oppgavene på PCen i dag? Det var gøy å jobbe med PC. Det var kjempegøy å gå inn på PC. Jeg syntes det var gøy med oppgaven på PC i dag. Det var kjedelig. De var gøye fordi det var så mye å gjøre der. Det var gøy. Det var gøy når vi skulle finne ut hvordan vi skulle få fine bilder. Jeg syntes oppgaven på dataen i dag var litt gøy. Jeg synes oppgaven på dataen var gøy fordi det var mange gøye og litt spennende oppgaver og bilder. Jeg synes oppgaven på PC var gøy fordi jeg lærte mer om å fotografere. Det var en gøy oppgave. Jeg synes det ar kjempegøy å gjøre oppgavene på dataen. Det var kjempegøy. Det var gøy på PC i dag. Jeg synes det gikk bra. Det har vært gøy, veldig gøy. Har du tenkt å gå på hjemme? Jeg vet ikke om jeg tør det. Kanskje Jeg vet ikke for vi har ikke internett. Nei. Nei fordi jeg ikke har internett. Ja kanskje Ja kanskje. Mest sannsynlig. Jeg har tenkt å gå inn på Ja kanskje. Jeg har tenkt å gå inn på siden hjemme. Ja jeg tror det. Ja det har jeg. ---- Det har jeg. På tross av alt dette skal jeg ikke gjøre det hjemme. Jeg lærer det heller av pappa og onkel Kjetil (aldri stol på skolen!)

13 Elevene lærer Om fag og tema Om å bruke data Om å samarbeide

14 Hva lærer lærerne og forskerne?
Om pedagogisk bruk av digitale verktøy Om elevenes møte med data Om muligheter for bruk av data i skolen


Laste ned ppt "LISBET BERGEN KUL på Kringlebotn"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google