Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hvordan tette gapet mellom skole og næringsliv? Kristine Engan Ræder, UE Trøndelag.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hvordan tette gapet mellom skole og næringsliv? Kristine Engan Ræder, UE Trøndelag."— Utskrift av presentasjonen:

1 Hvordan tette gapet mellom skole og næringsliv? Kristine Engan Ræder, UE Trøndelag

2 www.ue.no

3 Målet er å styrke kvaliteten på og omfanget av entreprenørskapsopplæring på alle nivåer og fagområder i utdanningssystemet. Norge skal være ledende internasjonalt innenfor Entreprenørskap i utdanningen. Hovedmål for programmet er å: Bidra til å videreføre og å styrke satsingen på entreprenørskap i utdanning i Norge i omfang og kvalitet.

4 Entreprenørskap i opplæring lønner seg! ”Etablererfrekvensen blant elever som har deltatt i ungdoms – eller studentbedrift er minst doblet så høy som i befolkningen generelt”. (Trøndelagsforskning 2003 og Østlandsforskning 2007) ”Undervisning i entreprenørskap kan utvikle ungdoms kreativitet, selvfølelse, evne til samarbeid og ansvarlighet”. (Europakommisjonen 2004/06) ”Undervisning i entreprenørskap bidrar til økt trivsel, selvtillit og skolemotivasjon”. (Østlandsforskning 2007) ”Oddsene for å ønske å bosette seg på hjemstedet etter endt utdanning er høyere blant elever som har deltatt i UE program, enn blant elever som ikke har deltatt i slike”. (Østlandsforskning, 2008)

5 Framtidas utfordringer De ”gamle” løsningene passer ikke for morgendagens utfordringer!

6 Behov ArbeidslivSkoleElev

7 Bli en entreprenørskapsgartner du også! Takk for oppmerksomheten


Laste ned ppt "Hvordan tette gapet mellom skole og næringsliv? Kristine Engan Ræder, UE Trøndelag."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google