Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Resymé fra ”Vrengt” av Harald R. Eeg

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Resymé fra ”Vrengt” av Harald R. Eeg"— Utskrift av presentasjonen:

1 Resymé fra ”Vrengt” av Harald R. Eeg
I en diger kule som henger midt i et kjøpesenter lever fire ungdommer, Jonatan, Sorry, Seiko og Albin innesperret. Det er ikke tilfeldig at det er nettopp disse fire, og det er heller ikke tilfeldig at de har vært her hele tiden. For utenfor er det bare de vellykkede som har livets rett. Likevel bærer de på en uklar lengsel etter en hel verden i naturlig størrelse, men våger de å forlate det frivillige fangenskapets trygghet?

2 Tverrfaglig undervisningsopplegg til ”Vrengt” av Harald Rosenløw Eeg
Tverrfaglig tema / prosjektarbeid i 10. Klassetrinn med fagene Norsk KRL Samfunnsfag Natur og miljø

3 Norskfaget i opplegget
Først skal vi lese boka høyt i klassen( Læreren eller elevene eller en kombinasjon). Boka er delt i 11 kapitler og disse skal vi prøve å komme gjennom på 15 skoledager. Hva sier L97? Mål for ungdomstrinnet 8-10klasse: Elevene skal utvikle evne til å lytte, oppleve, vurdere og gi relevant tilbakemelding. (S.124)

4 Norskfaget i opplegget
Etter hvert lest kapittel skriver elevene ”leselogg”, i den forstand at de i 2-3 min. skriver ned refleksjoner, egne tanker følelser til det de har hørt Hva sier L97? Hovedmoment 8 klasse Lese og skrive: Bruke logg til refleksjon s.126)

5 Norskfaget i opplegget
Når boka er ferdig lest skal vi: Samtale i klassen om de ulike temaer i boka Hva sier L97? Hovedmoment 10 klasse lytte og tale I opplæringa skal elevene: samtale om fremtida, se tilbake og reflektere være aktivt med i reflekterende samtale om for eksempel innhold i litterære tekster

6 Temaer i boka Naturødeleggelser, miljøproblemer Genteknologi,
lykkeidealer, Egoisme Kroppsfiksering kjøpegalskap, materialisme Etikk

7 Norsk blir regifag Nå kommer de øvrige fagene på banen.
Elevene får frie tøyler Lage egne problemorienterte/ problembaserte oppgaver Valgfri presentasjonsform ( Web publikasjon, drama , etc)

8 KRL i opplegget I boka er det en butikk som selger menneskefrø. Her kan foreldre kjøpe seg den perfekte ungen med de rette egenskapene Hva sier L97? 10 klasse hovedmoment: Filosofiske tolkninger av mennesket, verdier og normer - i opplæringen skal elevene få øvelse i å drøfte etiske konflikter og valg knyttet til spørsmål om livets begynnelse og slutt i lys av moderne teknologi -genteknologi og menneskesyn.

9 Natur og miljøfag i opplegget
De barna som ikke er perfekte blir gjemt bort, fordi i verden dyrkes det perfekte. Hva sier L97? Hovedmoment 10 klasse Kropp og helse Arbeide med spørsmål knytta til abort (s.217) Mangfoldet i naturen Elevene skal ta opp ulike sider ved forskning og bruk av genteknologi som gjeld etikk , samfunnsnytte og risiko for helse og miljø.

10 Samfunnskunnskap i opplegget
Frøa fløyt i små rør med grønne merkelapper med beskrivelsen på de ulike egenskapene ungene fra frøa ville gi Hva sier L97? Hovedmoment for 10. klasse Elevene skal lære å se sammenhengen mellom genteknologi og etiske valg

11 Boka er altså utgangspunkt for et tverrfaglig tema/prosjekt arbeid uten noen gitt problemstilling. Elevene får selv velge vinkling på oppgaven,basert på boka og det vi har samtalt om.


Laste ned ppt "Resymé fra ”Vrengt” av Harald R. Eeg"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google