Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Trinn 6 Skape et klasserom der en diskuterer tekst og skriving.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Trinn 6 Skape et klasserom der en diskuterer tekst og skriving."— Utskrift av presentasjonen:

1 Trinn 6 Skape et klasserom der en diskuterer tekst og skriving

2 Vi arbeider med prinsipp 5  Les Skape et klasserom der en diskuterer tekst og skrivingSkape et klasserom der en diskuterer tekst og skriving  Notér ned nøkkelord/setninger i hver boks på lesearket mens du leser  Del med gruppa di/partneren din

3 Skape et klasserom der en diskuterer tekst og skriving  Å skape et klasserom der en diskuterer tekst og skriving handler om å skape en muntlig kultur der de ulike fagenes tekster er utgangspunkt for skriveopplæringa

4 Samtale om tekst Tekst som utgangspunkt for gruppesamtale  Hva kan en oppnå ved å samtale om tekster på denne måten?  Drøft hvordan man kan samtale om ulike fagtekster, og om denne arbeidsmåten er relevant for andre fag enn språkfagene.

5 Skriveprosess i samfunnsfag Lesing og skriving i samfunnsfag  På hvilke måter kommer samtaler om tekst til uttrykk i denne filmen?  Hvordan blir førskrivefasen med lesing og samtale om tekst videreført i elevenes skriveprosess?

6 Sett skriving på dagsorden!  Å skape en kultur for skriving er å gjøre skriving og lesing til en integrert del av undervisninga  Å lære et fag er å kunne snakke, lese og skrive om og i faget  Å samtale om tekster innebærer å få øye på forfatterhåndverket: Hvordan innledes en fagartikkel? Hvordan skapes struktur og sammenheng? Hvordan posisjonerer skriveren seg i teksten?

7 Oppgave til refleksjonssamling Her kan prosjektgruppa skrive inn arbeidsoppgaver til refleksjonssamlingene. Se forslag til oppgaver i instruksjonsdokument trinn 6.


Laste ned ppt "Trinn 6 Skape et klasserom der en diskuterer tekst og skriving."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google