Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Venstre feat. Lars Sponheim

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Venstre feat. Lars Sponheim"— Utskrift av presentasjonen:

1 Venstre feat. Lars Sponheim
Fremtidens Parti ?

2 Litt Historie om Venstre;
Stiftet i 1884 Første Partiet i Norge. I tidlige perioder kjempet partiet kamper for religionsfrihet, juryordningen og allmenn stemmerett. Venstre har hatt 6 statsministere gjennom partihistorien.

3 Partiledere; Håvard Alstadheim: 1990-1992 Odd Einar Dørum: 1992-1996
Lars Sponheim: 1996-

4 Stortingsvalgshistorikk 1953-2005

5 Venstre, hva vi står for! Sosialliberalisme Klima Skoleutdanning
Sosialt Ansvar Småbedrifter Frihet, fildeling og fremtidstro . Det motsatte av sosialliberalisme er sosialkonservatisme. Venstre, Norges eldste parti, er det minste partiet på Stortinget. De har ti mandater. Venstres ideologi er sosialliberalisme, som er en retning innafor liberalismen. Sosialliberalisme vektlegger sterk konkurranseutsetting av politisk og økonomisk makt. Den legger videre vekt på størst mulig frihet, men også et sterkt sosialt ansvar. 

6 Skole og Utdanning Vil Bruke 3 Milliarder på kunnskapsløftet i løpet av perioden Sikre lærerne systematisk kompetanseheving. Styrke respekten for læreren og sikre bedre arbeidsro i skolen. sikre at spesialpedagogisk kompetanse er så nært eleven som mulig. Venstre vil styrke den offentlige skolen, særlig gjennom å gjenreise respekten for læreren og fagkunnskapen. Alle skal ha mulighet til å utnytte sine og sin skaperkraft. Venstre vil styrke læreren og gi mer ansvar til den enkelte skole. Norge skal være en førsteklasses kunnskapsnasjon Kunnskapsløftet er den nye reformen i grunnskolen og videregående opplæring. Reformen fører til en rekke endringer i skolens innhold, struktur og organisering fra første trinn i grunnskolen til siste trinn i videregående opplæring Tiltak for å styrke og sikre kompetansen hos lærere: Systematisk kompetanseheving er noe av det viktigste man kan gjøre for å beholde gode lærere og sikre kompetanse det er behov for i skolen. Derfor vil vi innføre et kompetanseår for lærere i grunn- og videregående skole.

7 Sosialt Ansvar utvide støtteordningene
iverksette et bredt tiltaksprogram for barn og unge med adferdsproblemer Sørge for at eldre har det best mulig. Gratis tannlege Mer til dem som trenger det mest Et velferdssamfunn måles etter hvordan vi tar vare på de svakeste. I Norge er det ikke lenger viktigst å gi mer til alle, men å hjelpe enkeltmennesker som trenger det.

8 Miljø Energisparing i kommunen - Alternativ oppvarming - Avfallshåndtering - Gang- og sykkelstier - Biodrivstoff - Kollektivtransport

9 Lite intervju med Lars Sponheim.


Laste ned ppt "Venstre feat. Lars Sponheim"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google