Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Aksjonsforskning. Forskningens fokus: Forskning på handlinger i den hensikt å gjøre handlingene mer effektive, samtidig som man parallelt skaper vitenskaplig.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Aksjonsforskning. Forskningens fokus: Forskning på handlinger i den hensikt å gjøre handlingene mer effektive, samtidig som man parallelt skaper vitenskaplig."— Utskrift av presentasjonen:

1 Aksjonsforskning

2 Forskningens fokus: Forskning på handlinger i den hensikt å gjøre handlingene mer effektive, samtidig som man parallelt skaper vitenskaplig kunnskap.

3 Aksjonsforskning – en prosess En vedvarende serie av hendelser og handlinger.

4 Systematisk innsamling av forskningsdata om et virksomt systems forhold til noen mål eller behov for systemet. Tilbakeføring av disse data til systemet. Gjennomføre handlinger som innebærer å endre utvalgte variabler i systemet. Disse er basert både på dataene og på hypoteser. Evaluering av resultatene av handlingene gjennom innsamling av mer data.

5 Bruk av en vitenskapelig metode for å finne fakta om og eksperimentering overfor praktiske problemer. Krever handlingsvalg av og samarbeid mellom forskere, praktikere og legfolk. Gir løsninger til aktuelle problemer og bidrar til vitenskapelig kunnskap og teori. Aksjonsforskning - en tilnærming til problemløsning

6


Laste ned ppt "Aksjonsforskning. Forskningens fokus: Forskning på handlinger i den hensikt å gjøre handlingene mer effektive, samtidig som man parallelt skaper vitenskaplig."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google